Anssi Vesanen palasi voitokkaasti keskitorjujaksi

09. helmikuun 2020
Anssi Vesanen palasi voitokkaasti keskitorjujaksi

1-SARJAA VALEPA 2 – LEMPO-VOLLEY 1–3 (25-17,21-25,16-25,17-25)

9.2. Sylvään koulu, Sastamala

AVAUSKOKOONPANOT

Lempo: Saku Tuomivaara, Tomi Rumpunen, Anssi Vesanen, Henri Laine, Kasper Pennanen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi

VaLePa: Jarno Koivuniemi, Paavo Kaski, Matti Kimpanpää, Aleksi Savolainen, Olli Kivimäki, Tatu Vuorenmaa ja libero Risto Ruohola

Otteluraportti

Tyrwään virkut varsat kesyyntyivät

Varsa on virkkuna, kun se pääsee laitumelle. Alkuinnon jälkeen silläkin askel lyhenee ja meno tasaantuu. Näin kävi lentiksessäkin, kun VaLePan nuoret miehet pääsivät eilisen umpimakean Nurmo-voiton jälkeen koittamaan sarjakärki Lempon kaatoa. Avauserässä hakkuri Aleksi Savolainen ja liigasopparinkin omaava yypee Paavo Kaski kurittivat kohmeista Lempoa.

Mitä pidemmälle peli eteni, sen vakaammin sujui lempolaisten ravi. Lopulta ei kolmen pisteen omistajasta hirveän kiihkeää spektaakkelia aikaan saatu. Lempon rutiini oli parempi ja taisivat tyrvääläiset hippasen väsähtääkin illan tummetessa.

VaLePa/2 tosiaan yllätti kovan kotisakin Nurmon Jymyn erin 3–2 lauantaina ja sai totta kai siitä buustia pelaamiseensa. Joukkue hyökkäsi avauseräsä rohkeasti ja lempolaisten torjunta oli sitä kuuluisaa rämsööläistä risuaitaa.

– Pari erää oli meiltä aika kauheaa pelaamista. VaLePan pojat löivät kättä pallon päälle ja päin meidän torjuntaa, aluksi pallot menivät mihin sattuivat, mutta Härkösen Tatun johdolla alkoi torjunta pelin myöltä pitää, turisi tuoreesti pelin jälkeen koutsi Esa Kunnari, joka jatkoi lentisiltaansa Vexve-areenalle liigapeliin VaLePa vastaan Savo.

Niin kaikkihan tietää, että Esa on Ollin veli – vai kummin päin se nyt menikään?

Toiseen erään Lempo löysi ryhdin, nykäisi heti turvallisen 3–5 pisteen johdon, jota se puolusti kunnialla loppuu saakka.

– Virhekontrollia kehottelin poikia syynäämään, hiukan omat virheet jo toiseen erään vähenivätkin, jatkoi Kunnari.

Tosin tilanteessa 16–22 Lempo antoi viisi omaa sössipistettä VaLePalle, joten ihan pro-tasoa ei toisen erän loppukaan lempääläisiltä ollut.

Kolmas ja neljäs setti olivat niin sanotusti normaalia pelaamista. Pari peliä sivussa ollut konkari Tomi Rumpunen lämpeni ja vaihdosta kentälle tullut Eetu Rantanen teki viisaita ratkaisuja. Myös kesken peliin otettu passari Matti Toivola sai pelin aaltoilemaan lempomaisen tasaisesti.

– Pelimme rauhoittui loppuerissä. Aika paljon ollaan nyt treeneissä lisätty hyppyjen määrää, varmasti oli osalla pojista raskaat jalat. Pleijarit jo kiiluvat silmissä, siksi pientä treenirytmin muutosta on tehty, selitti Kunnari valmennusfilosofiaansa.

Tatu Härkönen (12 pinnaa) oli Lempon ykköshahmo niin torjunnoissa, syötöissä kuin myös patereissaan. Henri Laine avasi väsyneesti, mutta piristyi 14 pisteeseen.

Yksi mielenkiintoinen taistelu käytiin jo ennen peliä, kun luottosentteri Teemu Koivunen oli edelleen reissussa ja Matias Beckerkin estynyt. Treeneissä jo käynyt Sten Kruuda ei vielä vötkistynyt sotisopaan, joten keskellä viiletti itse ikinuori Anssi Vesanen. Paljon joutui seurajohto miestä taivuttelemaan ja öljyämään sekä lahjustelemaan, mutta kun isänmaa (lue: oma seura) tarvitsee, on Anssi valmis kuin partiopoika. Kauheasti ei Vesanen pisteillä mälläillyt, mutta hoiti rutiinilla komennuksen vanhalla pelipaikallaan.

Lempon päävastukset Nurmo ja TuTo hävisivät, joten taistelu runkosarjan voitosta kiihtyy ja on nyt Lempon omissa käpälissä. Voitto Pielavedellä’ kahden viikon päästä riittää  Lempolle runkosarjan voittoon, mutta runkosarjan ykkössijalle ei Lempäälässä kauheita lasketa. Tavoite on pärjätä pleijareissa, runkosarjan sijat ovat sitten kakkoskategorian juttuja, arvottaa RRRRR.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja:Tomi Rumpunen
VaLePan paras pelaaja: Matti Kimpanpää

Yleisö: 80

SEURAAVA PELI

Lempolla edessä runkosarjan päätöspeli 23.2. Sampoa vastaa vieraissa. Sitä ennen viikonloppu huilia. Pudotuspelit alkavat maaliskuussa 7.3. VaLePalla myös vapaa viikonloppu edessä ja 22.3. East Volley vieraissa.

OTTELUSIVU

Ottelusivulla tilastot, kuvia, ottelupallo videolla ja muuta mielenkiintoista.

LENTOPALLOLIITON LIVETULOSPALVELU

parhaat valepa2

Artikkelin kuvat: Antti Raunio