Ennakko: Sampo – Lempo-Volley 23.2.

22. helmikuun 2020
Ennakko: Sampo – Lempo-Volley 23.2.

Katso ylhäältä videoennakko. Samat asiat tiivistettynä tekstimuodossa myös.

MITÄ Pielaveden Sampo – Lempo-Volley

MISSÄ Pielaveden liikuntahalli, Pielavesi

MILLOIN Sunnuntai 23.2. klo 17

EDELLINEN OTTELU 9.11. Lempo-Volley – Sampo 3–0

LÄHTÖKOHTA 

Lempo-Volley lähtee haastamaan ilman paineita Sampoa, joka on noussut upean runkosarjan lopun ansiosta jopa aivan 1-sarjan suosikkien joukkoon. Se on kaatanut viime peleissä kärkijoukkueet TuTon ja Jymyn häviten vain erän.

Lempo-Volley varmisti edellispelinsä jälkeen runkosarjan voiton, joten sarjataulukollisesti vierailijalle pelissä ei ole panosta. Takana neljä voittoa putkeen, edellispelissä kaatui VaLePa 3–1 vieraissa.  Panos sen sijaan on siinä, kuka on Lempon puolivälierävastus: Sampo, KaVe vai Isku?

Sampo on oivassa kevätvireessä ja noussut karsijan paikalta pudotuspeleihin. Tällä hetkellä sijoitus on kahdeksas, edellisessä pelissä Jymyä vastaan tosiaan vakuuttava 3–1-voitto. Sampo onhyvä kotijoukkue, kotisalissa on kaatunut viimeksi TuTo ja muun muassa Isku sekä Kuortane. Se tietää varmasti vaikeuksia Lempolle.

Lempo voi hyvinkin matkata Pielavedelle pian uudestaan puolivälierissä, joten siinä mielessä luvassa erittäin mielenkiintoinen ottelu.

SEURAA HEITÄ

Lempo-Volley: Kasper Pennanen. Sampo on Kasperin entinen seura ja vastassa pikkuveli Arttur. Viime kaudella Pielaveden liikuntahallissa hurjassa iskussa, kun LeKi kaatoi Maaningan Mahdin, nyt paluu vanhaan kotisaliin.

Sampo: Arttur Pennanen. Nuori passari ei ole saanut paljoa peliaikaa Ilja Ivanovin takana. Taitava pallonjakaja, Kasperin pikkuveli.

Tilasto 2

KOUTSIN KULMAUS

Esa Kunnarin mietteitä ottelusta:

– En ihan odottanut, että sijoituksemme varmistui ennen viimeistä peliä. Joukkueen ajatukset ovat siirtyneet jo kohti pudotuspelejä, sen huomaa treeneissä, keskittyminen on viime aikoina ollut hyvää.

– Pielavedeltä saamme hyvää oppia, sillä Sampo voi olla meidän puolivälierävastuksemme. Samalla haetaan vauhtia kohti pleijareita.

KOKOONPANOT

Lempo-Volleyn kokoonpano

Sampon kokoonpano

Lempo jatkoi edellispelissä VaLePaa vastaan pelaajien monipuolista kierrättämistä. Anssi Vesanen pelasi keskitorjujana, Teemu Koivunen tekee paluun Lempon rosteriin. Tomi Rumpunen sai tärkeää pelituntumaa pienen pelitauon jälkeen. Edellinen viikonloppu oli Lempolla vapaa peleistä, mikä teki fyysisesti varmasti hyvää, sillä viime viikot on menty harjoituksissa kovalla tahdilla pudotuspelit silmissä.

Sampon ykköstähti on passari Ilja Ivanov, joka on ryhmän pelin sielu. Hänen luottopelaajansa on hakkuri Antti Karttunen, joka on parantanut hurjasti kauden aikana ja noussut pistepörssin kärkipäähän. Karttusta tukee kokenut yleispelaaja Lasse Räisänen, joka antaa pallolle kättä täysillä vaikeissakin paikoissa. Yllätyskortti on entinen liigatähti Timo Leikas, joka voi pelata yleispelaajana tai hakkurina. Viimeisissä voittopeleissä toinen yleispelaaja on ollut nuori Eero Siltala. Libero Jere Auvinen on ottanut isoja kehitysaskelia viime peleissä. Sampo on saanut peliään uomiinsa vuodenvaihteen jälkeen, ja noussut varteenotettavaksi yllättäjäksi kevään peleissä.

LIVESEURANTA

Liveä pyritään tuottamaan Youtuben Lempo-Media-tilille. Live-lähetys jaetaan aina Lempo-Volley miehet Facebook-sivulle. Livessä täytyy aina huomioida mahdolliset tekniset ongelmat.

Lentopalloliiton livetulospalvelu