Lempo päätti runkosarjansa kärkisijalla, Sampo päätöspelissä parempi

23. helmikuun 2020
Lempo päätti runkosarjansa kärkisijalla, Sampo päätöspelissä parempi

1-SARJAA PIELAVEDEN SAMPO – LEMPO-VOLLEY 3 – 1 (25-23,25-21,24-26,25-17)

23.2. Pielaveden liikuntahalli, Pielavesi

AVAUSKOKOONPANOT

Lempo: Saku Tuomivaara, Tommi Nieminen, Matias Becker, Henri Laine, Kasper Pennanen, Teemu Koivunen ja libero Jyri Niemi

Sampo: Ilja Ivanov, Lasse Räisänen, Tuomo Ikonen, Antti Karttunen, Eero Siltala, Samppa Auvinen ja libero Jere Auvinen

* Lempon kokoonpanossa ollut apuvalmentaja Marko Laakso ei käynyt ottelussa kentällä (lue lisää aiheesta)

OTTELURAPORTTI

Terävä Sampo antoi myrskyvaroituksen

Kaikille tätä palstaa lukeville vinkki: Pielaveden Sampo on Kyyjärven Kykyn ohella juuri nyt 1-sarjan kuumin joukkue. Todisteita: Sampo on rökittänyt viime viikkoina niin Nurmon kuin TuTon ja nyt runkosarjan voittajan Lemponkin. Kulkeeko Sampon tie takaisin liigaan – sen näkee viimeistään huhtikun lopussa.

– Mikään haaskan maku ei omasta pelaamisestamme jäänyt. Moni muu sakki olisi tällä pelillä kaatunut. Ihan kaikki krediitit Sampolle, toivottavasti meidän ei tarvitse tänne ajalla uudelleen ennen finaaleja, mietiskeli ja makusteli Lempo-piiska Esa Kunnari.

Noh, toki neljän aika tärkeän äijän (Vesanen, Toivola, Rumpunen, Härkönen) poissaolo Lempolla näkyi ja tuntui, ei sitä faktaakaan kannata unohtaa. Mutta Lempolla oli kahdeksan pelinälkäistä äijää mukana ja etenkin nuoren kaartin passari Saku Tuomivaara ja yypee Tommi Nieminen saivat tärkeää pelitatsia, kuten vähän kokeneempi Matias Beckerkin sentterinä,

– Kolmikko pelasi hyvin, kiitti Kunnarikin.

Avauserää Lempo johti vielä erän lopussakin, mutta yksi pelin luonnepiirteistä eli Lempon nostopelin tökkiminen, näkyi erän lopussa pahasti. Sampo syötti tällä kertaa hyvin ja kirjasi useita ässiä. Myös torjunnalla ei saatu huipputikkiin nouseelta hakkurilta Antti Karttuselta luontoa nitistettyä, vaan Karttunen kuritti koko pelin ajan lempolaisia aika häijyllä tavalla.

Toisessa erässä tilanteessa 20 – 17 tuli tuomarilta kova Lempon kosketusnäyttö, mitä lempolaiset eivät huomanneet/tunteneet lainkaan. Erä kääntyi tästä lopullisesti savolaisten marssiksi.

Kolmannessa erässä Sampo sai jo ottelupallojakin, mutta Tommi Niemisen hyvillä syötöillä ja Saku Tuomivaaran oivaltavilla passeilla Lempo tuli takaa ja meni jatkopalloilla ohi. Neljänteen erään eivät enää sen paremmin fyysiset kuin henkisetkään paukut Lempolta riittäneet.

Lempon ykköshärkä oli ex-kotisalissaan uurastanut Kasper Pennane lukemilla 22/+15. Henri Laine takoi 16 pinnaa, mutta pluspinnat jäivät kolmeen. Hyökkäysprosentit olivat Sammon eduksi 51 – 43. Antti Karttusen saldo oli 22 pistettä.

Runkosarja on nyt taputeltu ja hei historiaa: Lempo on ykkönen. Onko ekan kiepin pleijarivastustaja Kave? Vai Sampo? Vai jopa Isku? Viikon päästä se tiedetään, valaisee RRRRR.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Kasper Pennanen
Sammon paras pelaaja: Antti Karttunen

Yleisö: 194

SEURAAVA PELI

Lempon runkosarja päättyi, ja tuloksena runkosarjan voitto. Puolivälierin ensimmäinen peli pelataan Hakkarissa joko la 7. tai su 8. maaliskuuta. Sammon runkosarja päättyy lauantaina 29.2. Kuortaneen vieraissa.

OTTELUSIVU

Ottelusivulla tilastot, kuvia ja muuta mielenkiintoista.

LENTOPALLOLIITON LIVETULOSPALVELU

Artikkelin pääkuva: Antti Raunio