Ennakko: 1. puolivälierä Lempo-Volley – KaVe 7.3.

06. maaliskuun 2020
Ennakko: 1. puolivälierä Lempo-Volley – KaVe 7.3.


Katso ylhäältä videoennakko, jossa Esa Kunnarin, Jyri Niemen ja Juha Raunion mietteitä

MITÄ 1. puolivälieräottelu Lempo-Volley – Karhulan Veikot

MISSÄ Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN Lauantai 7.3. klo 17

LIPUT 8/6 €, alle 12v. 0 €, kausikortti ei oikeuta enää sisäänpääsyyn

OTTELUISÄNTÄ LukkoLuket Oy

parhaar

KESKINÄINEN HISTORIA

Aiemmat ottelut tällä kaudella:

10.11. KaVe–Lempo 1–3
1.2. Lempo–KaVe 3–0

Kun lasketaan yhteen kahdella edellisellä kaudella KaVen ja LeKin kohtaamiset ja tämän kauden Lempon ja KaVen pelit, lempääläiset johtavat historiatilastoa voitoin 4–2. KaVen voitot ovat tulleet molemmat kotisalissa, ja toinen kaksi kautta sitten pudotuspeleissä, kun LeKi eteni jo eräsuhteella jatkoon avauserän jälkeen. Joukkueet kohtasivat LeKi-aikana kaudella 2017–18 puolivälierssä KaVen ensimmäisellä 1-sarjakaudella, silloin LeKi eteni välieriin. Tällä kaudella molemmat kohtaamiset lempääläisille.

PUDOTUSPELISYSTEEMI

Systeemi on yksinkertainen. Paras kolmesta eli kahdella voitolla välieriin. Välierissä ja finaaleissa sama systeemi. Toinen osa pelataan ensi lauantaina 14.3. Karhulassa, ja jos voitot ovat 1–1, pelataan kolmas ja ratkaiseva peli Lempäälässä heti sunnuntaina 15.3. Muut puolivälieräparit: TuTo Volley – Pielaveden Sampo, Kuortane – East Volley ja Nurmon Jymy – Kyyjärven Kyky.

RUNKOSARJA

Lempo-Volley voitti runkosarjan, ja hävisi 20 pelin aikana neljästi. Karhula oli koko runkosarjan pudotuspeliviivan päällä. Lopulta kotkalaiset onnistuivat niukasti pisteellä jättämään Iskun taakseen. Lempolla oli huima yhdeksän pelin voittoputki vuodenvaihteen molemmin puolin. KaVen kohokohta osui tammikuulle, kun vieraspelissä kaatui KyKy, ja toinen kun runkosarjan lopulla kotisalissa Kuortane. KaVe ei voittanut missään kohtaa yli kahta peliä putkeen, mutta tappioitakaan ei tullut kuin enimmillään neljä peräkkäin yhden kerran, eli hyvin vaihteleva oli karhulalaisten tuloskunto. Lempo päätti runkosarjan panoksettomassa pelissä tappioon Sammolle, ja runkosarjan lopussa oli kaksi vapaata viikonloppua kolmeen viimeiseen pelikierrokseen. Edellinen peli on siis kahden viikon takaa. KaVe puolestaan pääse hyvästä pelituntumasta, viime lauantaina se hävisi Eastille 3–2.

Runkosarjan lähtökohta

KOKOONPANOT

Lempo-Volleyn kokoonpano

KaVen kokoonpano

Lempo-Volley pääsee peliin normaalilla 12 pelaajan terveellä rosterilla. Rosteri on kokenut ja nähnyt paljon myös erilaisia pudotuspelejä. Muun muassa Anssi Vesasen 13 SM-mitalia ja viime kauden pronssimitalistit Tomi Rumpunen ja Matti Toivola. Voikin sanoa, että kokemusta kovista peleistä riittää. Eivätkä Tatu Härkönen, Teemu Koivunen ja Eetu Rantanenkaan mitään ummikkoja pudotuspeleissä ole. Runkosarjassa Lempon kokoonpano kiersi melko paljon, etenkin hakkurit ja yleispelaajat, joten pelivalmiita vaihtoehtoja riittää.

KaVen iso pelillinen voimavara on farmisopimus liigajoukkue Vantaa Ducksin kanssa. Lisäksi KaVella on farmi 2-sarjajoukkue Hollolan Salpiksen kanssa, ja farmit paikkaavat arvokkaasti hieman kapeaa omaa rosteria. KaVen sydän muodostuu neljästä omasta sopimuspelaajasta Matti Palonen–Anton Lepistö–Mikael Korhola–Henri Piipari. Ducksista auttamassa ovat käyneet Alek Rastamo–Hassib Rezai–Joona Väänänen–Marko Määttänen, joskin Määttänen ei ole enää edustuskelpoinen. Jos liigakolmikko pelaa, muuttaa se KaVen iskukykyä huomattavasti kovempaan suuntaan. Etenkin hakkuri Rastamo on oiva lisä ja pelasi puolet KaVen runkosarjapeleistä kovalla pistekeskiarvolla.

KIINNITÄ KATSEESI

Kaven farmipelaajat: Ketä liigajoukkue Ducks antaa mukaan? Ducks pelaa samana päivänä Savo Volleyta vastaan kotonaan, joten kysymys kuuluu, arvotetaanko 1-sarjan pudotuspelit yli liigan yhden runkosarjapelin. Tärkein lenkki hakkuri Rastamo, libero Rezai ja passari Väänänen myös olisivat hyviä lisiä.

Lempon avaus: Esa Kunnarilla on mietittävää, sillä hyvä vaihtoehtoja on paljon. Kuka on hakkuri, kuka toinen yleispelaaja? Suurta tasollista merkitystä valinnoilla ei ole, mutta pelityylillisesti eroja on hieman.

Pistepörssi: Tämä ei liity niinkään peliin, mutta on mielenkiintoinen tilastofakta. Runkosarjan pistepörssissä KaVen neljä kovinta olivat korkeammalla kuin Lempon paras Rumpunen. Vain kymmenen peliä pelannut Rastamo keräsi pisteitä Lempon Rumpusta enemmän. Lempolla taas leveys on isoin valtti: 41 parhaan joukossa peräti seitsemän pelaajaa, kovin luku sarjassa.

TAISTELUPARIT

Tatu Härkönen–Anton Lepistö. Kumpikaan keskitorjuja ei ole sarjan pisimmästä päästä, mutta jalkanopeutta on runsaasti. Lepistö sarjan parhaita torjujia, Härkönen puolestaan sarjan vaarallisin syöttäjä.

Tomi Rumpunen–Mikael Korhola. Joukkueiden ykkösyypeet ovat isossa roolissa. Vaikeissa paikoissa molempien passarit luottavat näihin miehiin.

OSA-ALUEET

Hyökkäys: Lempolla on laajuutta ja tulivoimaa, KaVella on myös paljon laitavoimaa yleispelaajien kautta ja mahdollisesti kova hakkuri. Keskipelissä ja vaihtopenkillä Lempolla etu.

Puolustuspeli: KaVe on sarjan sitkeimpiä puolustusjoukkueita ja hengen päälle saadessaan loistava puolustaja. Lempo on parantanut kauden edetessä, ja libero Jyri Niemi on loistava puolustaja. Jos KaVe saa libero Rezain mukaan, tuo lisää tälle osastolle.

Syöttöpeli: Lempo oli sarjan parhaita syöttöjoukkueita runkosarjassa. KaVella pitkälti leijasyöttäjiä, joista etenkin Matti Palonen ja Lepistö vaarallisia. Lempolla keskarikaksikko Härkönen ja Teemu Koivunen syömähampaita.

Torjuntapeli: KaVen iso vahvuus, etenkin Lepistö ja Palonen ulottuvana passarina ovat isossa roolissa. Lempolla pitkiä pelaajia, usein matalammalta lyövien joukkueiden kanssa ollut vaikeuksia.

Passipeli: Lempon Matti Toivola kantanut paljon vastuuta, ja passipelin lisäksi erinomainen syöttäjä ja puolustaja. KaVella kokenut Palonen tykkää pelata paljon keskeltä. Jos Ducks-apu Väänänen pelaa, Palonen keskitorjuja. Väänänen 1-sarjan parhaimmistoa.

Vastaanotto: Lempolla Tomi Rumpunen isossa rauhoittavassa roolissa, KaVella tasainen nostokolmikko. Liberot Ransu Miinalainen ja Rezai hyviä nostajia.

Valmennus: Lempolla Esa Kunnari valmentanut 1-sarjan finaaleissa pari kautta sitten, eli kokemusta kovista peleistä on. KaVella kokenut Esa Piipari luotsaa kolmatta vuotta KaVea, ja Matti Palonen on pelaajavalmentajan roolissa.

DSC_2023

KOMMENTTIPALSTA

Lempon päävalmentaja Esa Kunnari

– On ollut sikäli hieman haastavaa valmistautua, kun ei ole tiennyt vastustajan kokoonpanoa. Toisaalta se on helppoa: tarvitsee keskittyä vain omaan peliin. En usko, että pelitauko on ongelma, sillä olemme pystyneet harjoittelemaan isolla ringillä kuusikkotreenejä viikoittain. Kotietu on iso ase, ja se on paras palkinto minkä runkosarjan voitosta voi saada.

Lempon manageri Juha Raunio

– Lähdemme nöyrästi KaVe-sarjaan hakemaan jatkopaikkaa. Tavoite on pelata niin pitkään kuin pelejä riittää eli menestyä loppuun asti.

Lempon kapteeni Jyri Niemi

– KaVe on sitkeä joukkue, joka taistelee aina hyvin. Näitä pelejä on pitkään odotettu, varmasti kova pelit tulossa.

Lempon varakapteeni Teemu Koivunen

– KaVe on aina ollut hieman vaikea vastustaja, pelit ovat olleet tiukkoja. Peleissä ollut usein paljon tunnetta, ja KaVe on sitkeä ryhmä, ja Palonen tykkää hämmentää. En näe, että farmipelaajien mukanaololla on lopputulokseen suurta merkitystä, Koivunen kertoi Lempodi-podcastissa.

KaVen kapteeni Matti Palonen

– Ducksilla taitaa olla ensi viikonloppuna peli samaan aikaan, mutta olemme toiveikkaita. Kyllä me etenkin Rastamoa tarvitsisimme, sillä jos Lempoa vastaan joutuu ilman hakkuria, siitä tulee taistelua tuulimyllyjä vastaan, Palonen kertoi Kymen Sanomissa.

PISTEPÖRSSI TOP 8

Lempo:

1. Tomi Rumpunen 172 (26 sarjassa)
2. Henri Laine 167 (28)
3. Kasper Pennanen 147 (30)
4. Teemu Koivunen 142 (32)
5. Eetu Rantanen 130 (38)
6. Tatu Härkönen 127 (40)
7. Anssi Vesanen 121 (41)
8. Matti Toivola 68 (63)

KaVe:

1. Mikael Korhola 242 (9 sarjassa)
2. Henri Piipari 215 (13)
3. Anton Lepistö 212 (14)
4. Alek Rastamo 176 (24)
5. Matti Palonen 92 (48)
6. Villemarkus Sumanen 48 (77)
7. Jarno Tolvanen 36 (87)
8. Aaro Enqvist 23 (98)

OTTELUSEURANTA

Liveä pyritään tuottamaan Youtuben Lempo-Media-tilille. Live-lähetys jaetaan aina Lempo-Volley miehet Facebook-sivulle. Livessä täytyy aina huomioida mahdolliset tekniset ongelmat

Lentopalloliiton livetulospalvelu ottelusta

kave 1pv mainos

LUE MYÖS:

Pudotuspelien ennakkopaketti: uutiset ja artikkelit koottuna

Artikkelin kuvat: Antti Raunio