Lempolle avauskiinnitys välieräpaikkaan 3–2-voitolla

07. maaliskuun 2020
Lempolle avauskiinnitys välieräpaikkaan 3–2-voitolla

1-SARJAA 1. PUOLIVÄLIERÄ LEMPO-VOLLEY – KARHULAN VEIKOT 3 – 2 (25-18, 25-17, 19-25, 14-25, 15-13)

7.3. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

AVAUSKOKOONPANOT

Lempo: Matti Toivola, Tomi Rumpunen, Teemu Koivunen, Henri Laine, Kasper Pennanen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi

KaVe: Matti Palonen, Mikael Korhola, Anton Lepistö, Aleksander Rastamo, Henri Piipari, Henri Jokinen ja libero Hassib Rezai

OTTELURAPORTTI

Tiukoille meni, mutta kotitaika kesti

Pudotuspelit ovat eri pelejä kuin runkosarjan otatukset. Näin se on aina mennyt ja menee edelleen. 1-sarjassakin heti kvartsien avauskiepillä tuli kaksi ylläriä: viime vikkoina alavireinen Nurmo kairasi ”Liiga”-Kykyn kotonaan 3 – 2 ja East samoin lukemin vieraissa Kuortaneen maajoukkuepojat. Myös TuTo koki omia vaikeuksiaan Pielavedellä, kuten koki Lempokin.

Lopputulos on kuitenkin se, mitä katsotaan, mutta kyllä kylmä totuus on, että ensi lauantain Karhulan-kohtaamisessa suosikkina areenalle astelee KaVe, niin hienoa peliä joukkue esitti. Lempo hallitsi kahta avauserää, mutta pitkän tauon jälkeen KaVe oli parempi, poislukien viidennessä erässä. Saaapa nähdä, pelataanko suunnuntaina 15.3. Hakkarissa ratkomatsi.

Avataan rapsa kommentein:

– Oli hyvä peli. Tiukka, kuten pitääkin. Saatiin Lempon nostoa rassattua ajoittain, puhalteli nelikympinen passari Matti Palonen KaVesta. Katsomossa olleet Palosen ex-pelikamut (Silpo, Roininen, O.Vesanen) kuittailivat miehelle, tyyliin ”jaksaako vielä”…no, kyllä Palonen jaksoi, hän oli avauspelin ehdottomia tähtiä.

– Ducksista saatiin hakkuri Rastamo ja libero Rezai. Yhteistyö pelaa Vantaalle hyvin, jutteli kokenut Esa Piipari, KaVe-luotsi joukkueensa suhteista farmiemoonsa Vantaa Ducksiin, joilla oli samaan aikaan oma ottelunsa.

– Hienot kaksi erää ja loistava lopun henkinen kantin pitäminen, tiivisti Lempo-piiska Esa Kunnari omiensa plussat.

– En tiedä, miksi oma ja joukkueen peli sakkasi kolmannen erän alussa. Olisiko sittenkin jonkinlainen hyvänolon tunne ollut puserossa, aatosteli hakkuri Henri Laine Lemposta. Henkka tinttasi Lempon vitoserän 13., 14. ja 15. pisteen eli oli mies paikallaan sillä kohtaa.

Avauserä alkoi Lempon ja Matti Toivolan syötöllä ja hipheihurraa, tilanne oli 6–0 kotipojille. Se oli kova isku, mistä ei KaVe koskaan toipunut, vaikka pelasikin loppuerän tasaposkea Lempon kanssa.

Toinen erä alkoi tasaisesti, aina 7–7-tilanteeseen, kunnes Lempo nykäisi Tomi Rumpusen ja Kasper Pennasen voimin kaulaa. Hurjasti jokaista pinnaa tuulettaneet karhulalaiset kavensivat parhaillaan tilanteen 19–17:een, mutta lopussa Lempo oli tylyn kova ja latoi kuusi viimeistä pinnaa.

Kolmannessa erässä kuusi vikaa pistettä teki KaVe, kiitos Aleksander Rastamon huiman hyvien leijasyöttöjen. Lempo tuli tauolta jäykin koivin, muun muassa Laine teki erän alkuun neljä iskuhassia ja vastaanottokin alkoi rakoilla hyvien kymenlaaksolaissyöttöjen edessä. Lempo jäi oitis tappiolle, mutta kuroi tilanteen 11–11:ksi. Taas Kave nykäisi ja tilanne oli 11–15. Lempo otti Anssi Vesasen hakkuriksi, ja kavensi tilanteeksi 19–19 ja Anssi sai syöttövuoron. Anssi syötti, hypäri meni verkkoon ja loppuerän hoiti Rastamo.

Neloserä oli totaalinen ulospuhallus Lempolta. Vaikka alku lupaili hyvää (3–0-johto), oli setti Karhulan juhlaa. Matti Palonen passaroi loisteliaaasti, syötöt murskasivat Lempon vastaanoton ja iskuissakin osoite oli Hakkarin männikkö, eivätkä puhtain paperein selvinneet libero Jyri Niemi tai passari Matti Toivolakaan. Matin korvasi Saku Tuomivaara ja muutenkin erän ratkettua viimeistään tilantanteessa 10–20 otti Kunnari kentälle myös Tommi Niemisen ja Matias Beckerin. ja kun Eetu Rantanen kävi kentällä 3. erässä, oli koko rosteri jossain kohtaa mukana kamppailussa.

5. erää odotti 221-päinen kotiyleisö kauhun sekaisin tuntein, niin hyvä KaVe oli ollut edelliserissä. Alku olikin piste pisteeltä etenemistä, mutta 3–3-tilanteen jälkeen viistomoukari Pennanen ja Laine plus yksi vastustajan moka veivät Lempon johtoon 6–3 ja puolia vaihdettiin tilenteessa 8–4. Lempo jatkoi vahvaa tekemistä ja KaVe alkoi inan kangistua.

Laine tintasi tilanteeksi 13–8 ja silloin alkoi hyrinä voitosta herätä yleisöän suurimmassa osassa. Kattia kanssa: KaVe on tiukka ryhmä ja pari sentteri Anton Lepistön loistosuoritusta ja muutama Lempo-moka tuottikin tilanteeksi 13–12. Sitten Laine vetäisi kakkospuolelta kovan tällin: 14–12. Sentteri Tatu Härkönen meni syöttämään ja saldona oli tutuhko tilanne Lempolle: virhe tärkeään paikkaan. Sitten pelottava Rastamo leijoneen syöttämään: nyt tuli paineen alla häneltäkin äärihelppo syöttö, jonka Pennanen nosti ja Toivola käänsi passin kakkospaikalle, josta Laine jyräytti pelin sinetin.

Jälkikaneetit lempääläisittäin: 1) Pitkä tauko kovista peleistä näkyi, 2) Kova taistelu ja niukka voitto saattavat olla juuri tähän kohtaan parasta mahdollista antia, 3) 1-sarja on tasainen, kuten on toitotettu, sarjakasi Kave on tosi kova sakki, 4) Ottelusarja on täysin auki, 5) Lempon pelaajat vetivät vetskarinsa kaulaan saakka kiinni eli takki ei auennut milliäkään.

Karhulassa jatketaan lauantaina. On tämä hienoa ja tiukkaa. Kestääkö pumppu, pelkää RRRRR.

Kymen Sanomien raportti

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Tomi Rumpunen
KaVen paras pelaaja: Aleksander Rastamo
Lempon nälkäisin pelaaja: Henri Laine

Yleisö: 221

SEURAAVA PELI

Lauantaina 14.3. Karhulassa puolivälierien toinen osaottelu.

OTTELUSIVU

Ottelusivulla tilastot, kuvia ja muuta mielenkiintoista.

LENTOPALLOLIITON LIVETULOSPALVELU

FACEBOOKIN KUVAGALLERIA

Artikkelin pääkuva: Marko Panu