Ennakko: 2. puolivälierä KaVe – Lempo-Volley 14.3.

11. maaliskuun 2020
Ennakko: 2. puolivälierä KaVe – Lempo-Volley 14.3.

1-SARJAN OTTELUT ON PERUTTU TOISTAISEKSI. LENTOPALLOLIITTO TIEDOTTAA LISÄÄ 18.3. KUINKA SARJAA MAHDOLLISESTI JATKETAAN. Todennäköisesti kaudet päättyvät tähän. (Lisätty 13.3.2020)

Katso videoennakko, joka tehtiin ennen avauspeliä, jossa Esa Kunnarin, Jyri Niemen ja Juha Raunion mietteitä

MITÄ 2. puolivälieräottelu Karhulan Veikot – Lempo-Volley

MISSÄ Karhulan liikuntahalli, Kotka

MILLOIN Lauantai 14.3. klo 16.30

Ottelusarjan tilanne: Lempolle 1–0

parhaat

KESKINÄINEN HISTORIA

Aiemmat ottelut tällä kaudella:

10.11. KaVe–Lempo 1–3
1.2. Lempo–KaVe 3–0

7.3. 1. puolivälierä Lempo–KaVe 3–2

Kun lasketaan yhteen kahdella edellisellä kaudella KaVen ja LeKin kohtaamiset ja tämän kauden Lempon ja KaVen pelit pudotuspeleissä ja runkosarjassa, lempääläiset johtavat historiatilastoa voitoin 5–2. KaVen voitot ovat tulleet molemmat kotisalissa, ja toinen kaksi kautta sitten pudotuspeleissä, kun LeKi eteni jo eräsuhteella jatkoon avauserän jälkeen. Joukkueet kohtasivat LeKi-aikana kaudella 2017–18 puolivälierssä KaVen ensimmäisellä 1-sarjakaudella, silloin LeKi eteni välieriin. Tällä kaudella kaikki kohtaamiset lempääläisille.

PUDOTUSPELISYSTEEMI

Systeemi on yksinkertainen. Paras kolmesta eli kahdella voitolla välieriin. Välierissä ja finaaleissa sama systeemi. Toinen osa pelataan ensi lauantaina 14.3. Karhulassa, ja jos voitot ovat 1–1, pelataan kolmas ja ratkaiseva peli Lempäälässä heti sunnuntaina 15.3. Muut puolivälieräparit: TuTo Volley – Pielaveden Sampo 1–0, Kuortane – East Volley 0–1 ja Nurmon Jymy – Kyyjärven Kyky 1–0.

LÄHTÖKOHTA

Avauspelin otteluraportti
Avauspelin livetulospalvelu

Ottelusarja on katkolla lempääläisille, sillä avausottelun voitti Lempo kotisalissaan 3–2. Avausottelussa Lempo hallitsi kahta avauserää selvästi. Pitkällä tauolla pelin luonne muuttui: KaVen paransi syöttöään, löysi taistelutahdon ja Lempon pelituntuman puute hieman näkyi. Niinpä KaVe vei kaksi seuraavaa erää. Viidennessä Lempo kokosi rivinsä ja piti kotipelien voittoputken elossa.

Kun ottelusarja siirtyy Karhulaan, siirtyvät myös paineet kotkalaisille. Edessä on klassinen pakkovoitto, muuten KaVe lähtee kesälomalle. Avausottelu oli tasainen, joskin erien välillä molemmilla pelin taso heitteli paljonkin. Avausosa luo vahva jännitteen toiseen osaan: pystyykö Lempo paremmalla teholla päättämään eriä? Saako KaVe lisäbuustia kotiyleisöstään, vai meneekö lataus yli? Varmaa on se, että avauspeli antoi KaVelle paljon itseluottamusta ja Lempolle halua näyttää parastaan.

IMG_8009

KOKOONPANOT

Lempo-Volleyn kokoonpano

KaVen kokoonpano

Lempon avauskokoonpano edellisessä pelissä:  Matti Toivola, Tomi Rumpunen, Teemu Koivunen, Henri Laine, Kasper Pennanen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi.

KaVen avaus: Matti Palonen, Mikael Korhola, Anton Lepistö, Aleksander Rastamo, Henri Piipari, Henri Jokinen ja libero Hassib Rezai.

Parhaina palkittiin Lempon Rumpunen ja KaVen Rastamo.

Lempon kovin pistetykki oli 19 pisteen hakkuri Henri Laine. Yleispelaajat Tomi Rumpunen ja Kasper Pennanen takoivat 16 pistettä mieheen. Keskitorjujaosastolta Lempo voi hakea vielä lisätehoja. Avauspelissä kaikki pelaajat kävivät kentällä, kun neljäs erä meni selvästi KaVelle. Kaikilta on siis pudotuspelijännitys ja -debyytti saatu karistettua jaloista.

KaVe sai Ducksin farmimiehistä mukaansa hakkuri Aleksander Rastamon ja libero Hassib Rezain. Kaksikko olikin isossa roolissa, ja paransivat paljon pelin edetessä. He ovat melko varmasti mukana myös Karhulassa, lisäksi passari Joona Väänänen todennäköisesti. Passipeli tosin oli KaVella kunnossa Matti Palosen huiman pelin ansiosta. Rastamo oli paras pistemies (18) ja häntä tuki sarjan parhaisiin keskitorjujiin lukeutuva Anton Lepistö. Yleispelaaja Mikael Korhola varmasti voi parantaa kotipelissä, myös Henri Piipari iso palanen jälleen.

KIINNITÄ KATSEESI

Pelin alku: Lataako toinen itsensä yli? Kumman lataus osuu paremmin? Se on isossa roolissa, kuinka peli lähtee käyntiin. KaVe sai hyvästä haastosta lisää voimia, mutta meneekö yli kotiyleisön edessä? Saako Lempo hallittua halunsa laittaa sarja poikki?

Pitkä tauko: Kuten Lempäälässä huomattiin, se voi muuttaa paljon. Iso asia on se, mikä on tilanne pitkälle tauolle mentäessä, mutta tauon paremmin hyödyntävä voi vielä muuttaa pelin kulkua paljonkin.

Leijasyöttäjät: KaVe teki tuhojaan etenkin Anton Lepistön ja Alek Rastamon syötöillä. Lempon vahvat leijasyöttäjät puolestaan voivat parantaa ja tehdä rumaakin jälkeä.

TAISTELUPARIT

Henri Laine–Alek Rastamo: Hakkureiden taisto varmasti luvassa. Molemmat olivat joukkueidensa kovimmat pistemiehet. Lempolla hyvä varamies Anssi Vesanen.

Jyri Niemi–Hassib Rezai: Liigaliberot vastakkain. Niemi on esiintynyt Akaa-Volleyssa ja Rezai Ducksissa tällä kaudella. Kun mennään 20 pisteen päälle, liberoiden puolustuspelastukset nousevat isoon rooliin.

OSA-ALUEET

Hyökkäys: Avauspelissä meni hyvin tasan. Hakkurit molemmilla vahvat, yleispelaajien kohdalla Lempolla paremmat tehot mutta KaVe asteen edellä keskipelissä. Vaihdossa Lempolla ehkä hieman enemmän reserviä.

Puolustuspeli: KaVe esitti huikeaa puolustuspelaamista kahdessa voittoerässään, ja ammensi hurjasti voimaa sitä kautta. Lempo ei ehkä yhtä näyttävä, mutta helppoja palloja jää vähän.

Syöttöpeli: Jälleen KaVen vahvuus hetkinä, jolloin joukkue oli johdossa. Yksittäisiä putkia useita, mutta taso vaihteli. Lempo pystyy parempiin tehoihin mutta virhekontrolli vahvaa.

Torjuntapeli: Anton Lepistö kentän kuningas, kuten useana vuonna. Lempo sai alkupelissä hyvin Rastamoa kuriin.

Passipeli: Lempon Toivola isossa roolissa alussa ja lopussa, kun Lempo teki tärkeitä pinnoja. Palonen pelasi kauden parastaan oikeaan paikkaan. Molemmat esittivät suhteellisen hyvää passipeliä, jos passari ei päässyt passaamaan.

Vastaanotto: Lempolla pysyi nosto paremmin hanskassa tärkeissä paikoissa. KaVella tasainen nostokolmikko, joka pelasi parhaillaan huimasti.

Valmennus: Lempon Esa Kunnari teki fiksun vedon neloserässä antamalla ykkösmiehille lepoaikaa, se oli avain viitoserän voittoon. KaVen Esa Piipari käytti syöttövaihtoja muutaman kerran onnistuneesti.

IMG_8038

KOMMENTTIPALSTA

Lempon päävalmentaja Esa Kunnari

– Meillä oli edellinen tiukka ottelu tammikuun lopussa eli pelituntuman löytymisestä olin etukäteen hiukan huolissani. Alussa oma peli kulki kuitenkin mainiosti, mutta pitkän tauon jälkeen vastustaja paransi syöttämistään oleellisesti ja pelasi muutenkin hyvin. Henkinen kanttimme onneksi kesti lopussa. Nyt lähdemme hyvän treeniviikon myötä Karhulaan. On useampikin asia, joita voimme omassa tekemisessämme parantaa, kertoi Esa Kunnari Lempäälän-Vesilahden Sanomissa.

KaVen päävalmentaja Esa Piipari

– Ilman muuta tämä antoi uskoa. Lempo tulee varmasti kovalla latauksella Kotkaan, koska he hukkasivat pelinsä niin pahasti kahden erän jälkeen. Oli kokoonpano mikä vain, niin jos saamme saman hurmoksen päälle, pelaamme vielä sunnuntaina Lempäälässä, KaVen päävalmentaja Esa Piipari kertoi Kymen Sanomissa.

PISTEPÖRSSI TOP 8 RUNKOSARJA

Lempo:

1. Tomi Rumpunen 172 (26 sarjassa)
2. Henri Laine 167 (28)
3. Kasper Pennanen 147 (30)
4. Teemu Koivunen 142 (32)
5. Eetu Rantanen 130 (38)
6. Tatu Härkönen 127 (40)
7. Anssi Vesanen 121 (41)
8. Matti Toivola 68 (63)

KaVe:

1. Mikael Korhola 242 (9 sarjassa)
2. Henri Piipari 215 (13)
3. Anton Lepistö 212 (14)
4. Alek Rastamo 176 (24)
5. Matti Palonen 92 (48)
6. Villemarkus Sumanen 48 (77)
7. Jarno Tolvanen 36 (87)
8. Aaro Enqvist 23 (98)

Avauspelin pistetilasto

OTTELUSEURANTA

Liveä pyritään tuottamaan Youtuben Lempo-Media-tilille. Live-lähetys jaetaan aina Lempo-Volley miehet Facebook-sivulle. Livessä täytyy aina huomioida mahdolliset tekniset ongelmat

Lentopalloliiton livetulospalvelu ottelusta

AVAUSPELIN LIVETALLENNE

Artikkelin pääkuva: Marko Panu