Manageri Juha Raunion yhteenveto kaudesta: Nöyrin ajatuksin isompien voimien edessä

15. maaliskuun 2020
Manageri Juha Raunion yhteenveto kaudesta: Nöyrin ajatuksin isompien voimien edessä

Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueen manageri Juha Raunio vetää yhteen kesken jääneen lentopallokauden 2019–20, kertoo omista ajatuksistaan ja näkemyksistään sekä suuntaa jo tulevaan kauteen. Lempo-Volley voitti 1-sarjan runkosarjan ja aloitti pudotuspelit voitolla KaVesta, kunnes kausi keskeytettiin ennen puolivälierien toista osaa 14.3. Lentpalloliiton päätöksellä koronavirustilanteeseen liittyen.

Lentopallo on iso, mutta toisaalta pieni juttu maailman voimien myllerryksessä. Kun tieto kauden katkeamisesta saatiin torstaina 12. maaliskuuta iltapäivällä noin kolmen aikaan, alkutunne oli toki tyrmistys.

Joukkue otti allekirjoittaneen pitämän infon pelien ja treenien päättymisestä vakavina ja hiljaisina, mutta pian alkoi hirtehishuumori kukkia.

Maanmainiota passaria Toivolan Mattia onniteltiin ”tuplamestaruudesta”. Liigan voitosta Hurrikaanissa ja 1-sarjan voitosta Lempossa. Treenit muutettiin pelailuksi, missä esimerkiksi passareina häärivät Tatu Härkönen ja itse maestro Anssi Vesanen.

Mennyttä on hehkutettu, joten tässä kohdassa käännän ajatukset pääasiassa tulevaan.

Itse pidän Lempoa 1-sarjan voittajana, kiitos runkosarjan ykkössijan. Mutta mitään mitaleita, seremonioita ja juublausta en kaipaa, eikä mitään mahdollisia mestaruusjuhlia tulla järjestämään. Historiaa silti uutena fuusioseurana teimme.

Lempo ei nouse liigaan kabinetissa, etuovesta tai takaportista. Syy on se, että en näe realistiseksi nostaa nykyistä noin 40 000 euron budjettia likemmäs 200 000 euroa, jonka verran massia järkevä liigapelaaminen vaatisi.

Tiedän monen joukkueen hakevan kulissien kautta nousua eri sarjatasoille. Niistä päättää Lentopalloliitto, mutta jotenkin pitäisin reiluna, että ensi syksynä jatketaan näillä nykyisillä joukkueilla näissä sarjoissa. Eri asia on, jos joku seura itse nostaa kädet pystyn ja luopuu sarjapaikastaan, sellaisten tilalle voidaan uusia nostaa jollain järkevällä perusteella.

En näe hyvänä, että esimerkiksi 1-sarjaa paisutettaisiin nykyisestä 11 joukkueesta. Ihan maksimissaan 12 siinä voisi olla, ei yhtään enempää.

Tahtotila seurajohdolla on, että Lempossa jatkaisi mahdollisimman moni nykysakin pelaajista ja taustavoimista. Meillä oli koossa rautainen tiimi, hyvähenkinen, urheilullinen ja sitoutunut. Sillä olisi hieno jatkaa ensi kaudellakin.

Itse käytän, jos seuran hallitus suo, nykysopimukseni option jatkon suhteen. Ensi kaudelle kuitenkin haluan rinnalleni jonkun/joitakin, jotka ottavat tulevaisuudessa edustusjoukkueen vetovastuun harteiltani.

Valmennuksessa trio Kunnari–Huurne–Laakso teki hyvää työtä. Henkinen ote joukkueeseen oli loistava. Varmasti osa pelaajista ajattelee, ettei saanut peliaikaa tarpeeksi – niin on suorastaan välttämätöntäkin kunnianhimoisen urheilijan ajatella. Mutta kaikkia kauden mittaan tarvittiin, ja kaikki paikkansa aina hyvin täyttivät.

Olen tiedottanut pelaajille, että uudet sopparineuvottelut alkavat pian. Pääsiäiseen mennessä osalle sorvataan jatkot – näin toivon. Käsitykseni on, että joukkopakoa ei tule, mutta varmasti sakkiin uutta virtaakin tulee ja joku/joitain jää pois – sekin on joukkueurheilun laki.

Viestimet ovat jo nyt hiukan kertoneet, että imua Lempäälään on. Soitella saa, kysellä voi. Kaikkien halukkaiden kanssa rehti ja suora neuvonpito käydään. Ensi kauden Lempoon otetaan 12 sopimuspelaajaa, ja kakkosjoukkueesta ammennetaan lisävoimaa tarvittaessa.

Kiitos farmiemoillemme Akaa-Volleylle ja Hurrikaanille, olitte hienoja ja reiluja kumppaneita. Akaalla ja Lempolla oli molemmilla isot rosterit, joten pelaajaliikenne jäi käytännössä Lempon loistoliberon Jyri Niemen mukanaoloihin Akaan sakissa. Myös Saku Tuomivaara sai nauttia Akaan treeniapua. Kiitokset etenkin Lahden Ristolle, mutta myös valkkukaksikko Oliverille ja Hasselle.

Hurrikaanin kanssa teimme passarisopimuksen kesällä, jonka perusteella Matti Toivola tuli Lempoon pelaamaan. Kiitos Anssi Rämö ja Jussi Heino – olitte yhteistyöhaluisia ja arvostitte ilmiselvästi meidän intoamme ja toimintaamme.

Kiitos faneille, teistä iso osa kävi liki jokainen pelin katsomassa. Emme me haluaisi pelata tyhjille katsomoille, teille ja myös bittiaaltoja pitkin pelejä seuraaville me pelaamme.

Vastustajajoukkueista jäi myös hyvä kuva. Pelimme olivat tiukkoja, tunteikkaitakin, mutta mielestäni hyvä urheiluhenki oli niissä aina läsnä. Harmi, ettemme päässeet KaVen kanssa jatkamaan huikeaa puolivälieräsarjaamme.

Nyt maapallo taistelee koronavirusta vastaan. Uskon, että se lyödään ja palloilut jatkuvat loppukeväällä/alkukesästä. Lempo palaa silloin parketille; yhtä hyvänä. Eipäs kuin parempana.

Nöyrästi kaudesta kiittäen

Raunion Jussi, ”geeämmä”
Soittele jos kiinnostaa pelaaminen tai muu yhteistoiminta: 0400 69 5555

0 RRRRR iso

 

Artikkelin pääkuva: Marko Panu
Henkilökuva: Jani Huurne