1-sarjassa ei jaeta mitaleja, myöskään putoamisia ei tapahdu kauden päätteeksi

18. maaliskuun 2020
1-sarjassa ei jaeta mitaleja, myöskään putoamisia ei tapahdu kauden päätteeksi

Lentopallon 1-sarjassa ei jaeta tällä kaudella mitaleja eikä siis kruunata sarjan voittajaa. Se vahvistui 18.3. Lentopalloliiton kokouksessa. Liitto päätti, että naisten ja miesten Mestaruusliigassa ei jaeta tällä kaudella SM-mitaleja. Tarkemmin ei otettu kantaa alempiin sarjoihin, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että mitaleita ei jaeta eikä sijoituksia lopullisesti päätetä.

Lempo-Volley voitti 1-sarjan runkosarjan, ja se on varma sillä runkosarja ehdittiin pelaamaan loppuun ennen sarjan keskeyttämistä 14.3.

Lentopalloliiton hallitus päätti keskiviikkoiltana pitämässään kokouksessa myös, että kaudella 2019-2020, silloin kun karsintaotteluita tai -sarjoja ei ole saatu pelattua, joukkueet eivät voi pudota alempaan sarjaan, elleivät ne itse ole luopuneet sarjasta. 1-sarjasta ei siis putoa kukaan 11 joukkueesta.

Poikkeuksena mitalien jaossa ovat vanhimmat juniorit ja Masters-sarjat. Liitto tiedotti, että A-, B- ja C-nuorten sarjojen osalta liiton kilpailuryhmä selvittää voitaisiinko SM-finaaliturnaukset vielä pelata jossain vaiheessa kesällä elokuun loppuun mennessä. Masters-sarjoissa selvitetään mahdollisuudet siirtää SM-turnaukset syyskuulle.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

Kuva: Antti Raunio