Kaksi tähtipelaajaa jatkaa Lempossa: Anssi Vesanen ja Jyri Niemi vuoden sopimuksiin

08. toukokuun 2020
Kaksi tähtipelaajaa jatkaa Lempossa: Anssi Vesanen ja Jyri Niemi vuoden sopimuksiin

Lempo-Volley kiinnitti tulevalle kaudella kaksi tähtistatuksen pelaajaa. 40-vuotias hakkuri, elävä lentopallolegenda Anssi Vesanen jatkaa yhä uraansa. 28-vuotias libero, Lempo-Volleyn viime kauden kapteeni Jyri Niemi solmi myös vuoden jatkosopimuksen Lempo-Volleyn kanssa.

Sopimusten myötä Lempo-Volleylla on koossa kuusi 1-sarjasopimusta.

Anssi Vesasella alkaa seitsemäs kausi peräkkäin Lempäälässä. Vesanen saapui VaLePan liigajoukkueesta LeKi-paitaan 2-sarjaan kaudeksi 2013–2014. Lempäälän Jyryn kasvatin huikea ura on aina hyvä kerrata miehen tehdessä jatkosopimus, niin nytkin: 13 SM-mitalia, 606 liigaottelua, 57 maaottelua ja pelejä Mestarien liigassa. Vesanen oli kuluneella kaudella Lempon varakapteeni. Tulevalla kaudella hän muodostaa yhden 1-sarjan kovimmista hakkurikaksikoista Henri Laineen kanssa.

– Anssilla on sopimuspiikki auki niin kauan, kun lentopallo maistuu ja mies haluaa pelata. Kun tämän tason ikoni saadaan pidettyä, on sillä valtava arvo sekä seuralle että joukkueelle, Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio iloitsee.

Jyri Niemellä alkaa kolmas kausi Lempäälässä. Hän saapui Team Lakkapäästä LeKiin kaudeksi 2018–2019. Niemi sai kuluneen kauden jälkeen tarjouksia Mestaruusliigasta, mutta päätyi jäämään Lempäälään. Niemi liittyy myös Lempo-Volleyn naisten edustusjoukkueen valmennustiimiin, viime kaudella hän oli apuvalmentajana B-tyttöjen joukkueessa.

– Jyrin saaminen tänne kolmanneksi kaudeksi on kuin lottovoitto, niin hyvä pelaaja hän on 1-sarjatasolla. Jyri on yleisön lemmikki ja todella arvokas taustatyön tekijä seurayhteisössä. Jyrin kohdalla puhutaan huikeasta seurapersoonasta, Raunio kiittelee Niemen panosta pelikentän ulkopuolellakin.

– Koko lentopalloyhteisö oli isossa roolissa siinä päätöksessä, että jäin Lempoon. Itselle jäi todella iso nälkä ja sen kautta se fiilis, että minula on täällä vielä tehtävä kesken ja paljon annettavaa seuralle. Ja kaikki johtuu siitä, että todella nautin pelaamisesta täällä! Viime kaudesta jäi tosi hyvät fiilikset, vaikka se jäikin liian lyhyeksi. Meillä oli huippujoukkue kasassa ja uskon, että sillä tiimillä olisi pelattu nyt keväällä liigakarsintoja Lempäälässä, Jyri Niemi kertoo.

Vesanen ja Niemi ovat kokeneina pelaajina kapellimestareita joukkuehengen hitsaamisessa.

– On ollut mahtavaa tutustua Anssiin ja saada ystäväksi sellainen tyyppi kuin hän on. Parempaa joukkuekaveria saa etsiä! Tämän sopimuksen myötä ysäri pauhaa jatkossakin Lempon pukkarissa ja peleissä, Niemi innostuu.

Lempo-Volleyn sopimuspelaajat 8.5.

7 JYRI NIEMI, libero
8 TOMMI NIEMINEN, yleispelaaja
9 HENRI LAINE, hakkuri
11 ANSSI VESANEN, hakkuri
13 SAKU TUOMIVAARA, passari
18 TEEMU KOIVUNEN, keskitorjuja

PV Esa Kunnari, V Marko Laakso

Anssi Vesasen pelaajakortti

Jyri Niemen pelaajakortti

11 anssi iso 7 jyri iso

Kuvat: Antti Raunio, Jani Huurne, Jani Huurne
Video: Jani Huurne ja Antti Raunio