Lempo-Volley mukana tulevan kauden Suomen cupissa

01. heinäkuun 2020
Lempo-Volley mukana tulevan kauden Suomen cupissa

Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkue lähtee tulevalla kaudella mukaan miesten Suomen cupiin. Viime kaudella cup jäi väliin, sillä muutettu systeemi ei ollut 1-sarjalaisille järkevä lähteä mukaan. Täksi vuodeksi cupin systeemiä muutettiin jälleen, ja sen myötä Lempo on mukana taistelemassa seurahistorian ensimmäisestä cupin mestaruudesta.

Lentopallon Suomen cupissa on tulevalla kaudella mukana sekä miehissä että naisissa kymmenen liigajoukkuetta ja 12 1-sarjan joukkuetta. Alempien sarjojen joukkuita ei oteta cupiin mukaan, mikä tarkoittaa, että Lempo-Volleyn miesten ja naisten 2-sarjajoukkueet eivät voi olla mukana cupissa.

Cupiin osallistuminen on joukkueille automaattista eikä cupissa pelata erikseen cup-pelejä ennen puolivälieriä.

Ensimmäisellä kierroksella kohtaavat kuudessa otteluparissa 12 1-sarjajoukkueita, jotka pelaavat sarjaottelunsa yhteydessä paikasta toiselle kierrokselle cupissa. Eli tietyn sarjapelin voittaja jatkaa samalla cupissa jatkoon. Otteluparit muodostetaan viime kauden sijoitusten perusteella ja ne pelataan lokakuun aikana. Ottelupareja ei ole vielä vahvistettu, sillä 1-sarjan otteluohjelma ei ole vielä lopullinen.

Toisella kierroksella pelaavat kaikki liigajoukkueet keskenään ja muodostavat näin viisi otteluparia. Heidän lisäkseen kuusi jatkoon päässyttä 1-sarjajoukkuetta muodostavat kolme otteluparia. 1-sarjajoukkueet pelaavat vielä toisen kierroksen keskenään. Liigajoukkueiden pelit ovat samalla tapaa liigan runkosarjan pelejä kuin 1-sarjassa ensimmäisellä kierroksella. Myös 1-sarjassa pyritään toinen kierros sisällyttämään runkosarjan ohjelmaan, jos vain mahdollista.

Kolmannella kierroksella eli puolivälierävaiheessa sarjaportaat sekoittuvat vasta keskenään. Neljästä parista yhdessä pelaa kaksi liigajoukkuetta ja kolmessa otteluparissa kohtaa liigajoukkue ja 1-sarjajoukkue.

Voittajat pääsevät Final Four -turnaukseen, joka pelataan Tampereella Kaupppi Sport Centerissä 29.-31. tammikuuta 2020. Miesten välierät pelataan 30.1. ja finaali 31.1.

Miesten Suomen Cupin 2. kierroksen liigajoukkueiden otteluparit 10.-11.10.:

Akaa-Volley – Loimu
Tiikerit – Ducks
VaLePa –  ETTA
Savo Volley- Hurmos
Hurrikaani – PerPo
Lisäksi kolme 1-sarjan joukkueiden otteluparia

3. kierros:
Voittajat otteluista Akaa-Volley – Loimu ja  Tiikerit – Ducks
Voittajat otteluista VaLePa –  ETTA  – 1-sarjan otteluparin voittaja
Voittajat otteluista Savo Volley- Hurmos – 1-sarjan otteluparin voittaja
Voittajat otteluista Hurrikaani – PerPo  – 1-sarjan otteluparin voittaja

Lentopalloliiton tiedote Suomen cupin uudistamisesta

Aamulehden uutinen aiheesta

Kuva: Marko Panu