Lentopalloliitto päivitti koronaohjeitaan: Yleisöllä tulee olla kasvomaskit otteluissa

09. lokakuun 2020
Lentopalloliitto päivitti koronaohjeitaan: Yleisöllä tulee olla kasvomaskit otteluissa

Lentopalloliiton hallitus ja kilpailuryhmä ovat 9.10. tarkentaneet liiton koronaohjeistusta.

Liiton päivitetty linjaus perustuu aiempaan liiton linjaukseen ja Suomen hallituksen, aluehallintovirastojen, THL:n ja kuntien ohjeistuksiin ja linjauksiin.

Merkittävimmät uudet ohjeistukset:

– Sairaanhoitopiirien antamien suositusten tai äkillisten ja ennalta-arvaamattomien koronasta aiheutuvien tilanteiden osalta välttämättömiä peruuntumisia tai siirtoja ei arvioida liiton kilpailusääntöjen 9 §:n mukaisina luovutuksina

– Kaikilta katsomossa olevilta henkilöiltä edellytetään kasvomaskin käyttöä

– Lasten ja nuorten turnauksiin ei päästetä yleisöä

Tämä tarkoittaa sitä, että Lempon-Volleyn edustusjoukkueiden peleihin yleisölle jaetaan maskeja ilmaiseksi, kuten kauden aiemmissakin peleissä, mutta ilman maskia ei enää katsomoon pääse. Lisäksi junioreiden Lempon kotiturnauksiin ei oteta ylimääräistä yleisöä paikalle, vain turnausjoukkueet ja toimihenkilöt. Lempon aikuisten Kuntosarja-pelit eivät ole olleet yleisötapahtumia aiemminkaan.

Liiton uusi linjaus löytyy täältä

Lempo-Volley ry:n päivitetty oma koronalinjaus löytyy täältä.

Lempo-Volleyn 1-sarjan koronavirusinfo kotiotteluihin löytyy täältä.

Jos ei terveydellisistä syistä voi käyttää kasvomaskia? Silloin edellytetään kasvomaskiin verrattavaa suojaa, esimerkiksi visiiriä, joka on kasvomaskiin verrattavissa oleva suoja. Liiton linjaus ei itsessään ota kantaa tällaiseen tilanteeseen.

Kuva: Kari Kautto