Lempo kaatoi Pälkäneen ja jatkaa voittojen tiellä, samalla kertaa jatkopaikka cupissa

10. lokakuun 2020
Lempo kaatoi Pälkäneen ja jatkaa voittojen tiellä, samalla kertaa jatkopaikka cupissa

1-SARJAA LEMPO-VOLLEY – PÄLKÄNEEN LUJA-LUKKO 3–0 (25–18, 25–19, 25–16)

10.10. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

AVAUSKOKOONPANOT

Lempo: Saku Tuomivaara, Teemu Rumpunen, Teemu Koivunen, Tuomas Sillanpää, Kasper Pennanen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi

Luja-Lukko: Jere Puolakka, Tomi Perkiö, Reko Käenniemi, Verneri Halttula, Tomi Mäenpää, Miko Köykkä ja libero Vili-Valtteri Help.

Otteluraportti

Lempon tasaisuus riitti kellistämään urhean Pälkäneen

Lempo-Volleylla, mutta etenkin sen edeltäjällä Lempäälän Kisalla, on pitkä ja lämmin suhde pälkäneläiseen lentopalloon. Ensiksi Pälkäneen Pyryyn ja sittemmin Lukkoon  ja nykyisin Luja-Lukkoon. Lyhyesti sanottuna, tällaisen historian takaa löytyy kaksi miestä, nykyiset sakkiensa ”geeämmät” Juha Raunio Lempäälästä ja Jari Perkiö Pälkäneeltä. Miehet ystävystyivät Keski-Suomessa vuosina 1984–85 ja päättivät, että myös lentiksen puolella pidetään yhteyttä vuosittain.

Lempäälään on useimmiten voittopokaali keskinäisissä peleissä mennyt, kuten nytkin – jo historiallisesti peräti 1-sarjan tasolla. Pelin käsikirjoitus ja juoni olivat aika lailla ennalta arvattavia. Kokeneempi Lempo hallitsi laajalla rintamallaan pelitapahtumia. Pälkäne sinni 2. ja 3. erien puoliväliin asti hyvin, mutta sen jälkeen kovuusero oli isohko. Lempon pelaajistolla on iso tukku liigapelejäkin tilastoissaan, puhumattakaan 1-sarjasta. Lukolla puolestaan vain kolme pelaajaa on pelannut 1-sarjaa edes jonkin verran.

– Hyvin pärjättiin erien alkuhetkillä, kyllä tämä eteenpäin menoa meiltä oli kun verrataan esimerkiksi syyskuun alun harkkapeliämme. Tervetuloa vaan Kostia-areenalle, silloin olemme iskukykyisempiä, kun saamme oman sakkimme terveenä läjään ja ehkä farmiapujakin, kommentoi varsin levollisen oloisena Lukko-piiska, monissa liemissä keitetty, Heikki Kosonen. Hän viittasi muun muassa Järnvallin veljesten poissaoloon Lempo-pelistä, kuten myös mahdollisten VaLePa- ja Akaa-lainojen puuttumiseen.

– Aika hankalaa oli ajoittain pelata. Tuntui kuin olisi hypännyt kaiken aikaa liian aikaisin ja liian korkealle torjuntaan. Palloja lipsui käsivarsista metsään ihan liikaa, analysoi puolestaan seitsemän pinnaa saldonut sentteri Teemu Koivunen tuntemuksiaan.

– Olemme puolitoista vuotta pelannut 1-sarjaa Hakkarissa tappioitta, sitä putkea ei Pälkänettä vastaan katkaista, lupasi valkku Esa Kunnari jo ennen peliä ja piti siis sanansa.

Avauserässä mentiin tilanteeseen 7–7 tasaposkea, mutta sitten passari Saku Tuomivaara sulatteli omaa ja sakkinsa kipsiä ja jakeli hyviä paikkoja laitoihin ja keskellekin. 17–13-johdossa tulivat kentälle vaihdosta passari Juuso Rautakorpi ja hakkuri Henri Laine. Kaksoisvaihto tepsi taas, East-ottelun tapaan, hyvin. Rautakorpi jakoi etenkin kakkospaikalle hyviä passeja, joista Kasper Pennanen ja Laine vetelivät kovia lävistäjäiskuja joko suoraan parkettiin tai puolustuksen kautta seinille.

Toisessa erässä Lempo nykäisi hyvän kaulan heti alkuun: 6–1, mutta kiitos etenkin keskari Reko Käennniemen, Lukko oli jo tasoissa tilanteessa 8–8. Tästä eteenpäin edelttiin piste pisteeltä, Lukko pelasi ehkä parasta peliään juuri tässä kohtaa, kiitos hyvien vastaanottojen ja passari Jere Puolakan varsin oivaltavien passien. Tomi Perkiö, Lempäälästäkin tuttu pelimies, oli koko pelin ajatellen ykköskanuuna Lukolle. Hän on taitava käyttämään torjunnan käsiä hyödykseen ja kokosikin pelin parhaan pälkäneläissaldon: 11 pinnaa. Lemposta samaan pinnamäärään ylsi peliään ottelun mittaan parantanut Kasper ”Moukari” Pennanen.

Tilanteessa 21–16 Kasper Pennanen tuli vaihtoon ja Tommi Nieminen syöttämään ja kappas poikaa: ässä. Tästä tempusta Tommi kuittasi ”geeämmän” extrapalkinnon pelin sykähdyttävimmästä suorituksesta (=iso tölkki Urhoa ja Kivikylän löylylenkkipakkaus). Erä menikin Lempon nimiin lopulta selkeästi.

Viikko sitten joukkue tuli pitkältä tauolta kankeasti kuin muumiolauma, nyt etenkin konkari Tomi Rumpunen ja libero Jyri Niemi pitivät huolen, ettei kaverille anneta karkumatkaa. 3. erä menikin koko lailla Lempon merkeissä. Lempo johti jo 13–7 ja 20–11 eli päätöserä oli  kypsää viljaa lempäläisille.

Lukko on kova keksimään ”kaniineja hatusta”. Nyt sellainen oli korkeushyppystara (221) Daniel Kosonen, joka oli napattu mukaan matkaan. Nuori mies hyppää todella uljaasti, lyö vasurilla terävästi, mutta hän ei lentissalilla kauheammin – kuuleman mukaan – ole syksyn aikana visiteerannut. Pari kovaa moukkua kuitenkin Danny-boylta nähtiin 3. erässä.

Tommi Nieminen otettiin päätöseräänkin kehiin ja kovasti puntilla viihtynyt laituri tempoi muutaman huikean mintun kenttään kovalla voimalla. Myös ottelupallon.

Yhteenveto: Lempon peliotteet ovat olleet kahdessa avauspelissä luokkaa rutiinitaso plus (7–7.5). Paljon löytyy niin joukkue- kuin yksilötasollakin petrattavaa. Silti perustekeminen on ihan laadukasta, kuten vastustajan koutsi-Kosonen rehdisti sanoi:

– Onhan Lempon pelaajien yksilötaso tähän sarjaan korkea. Syöttökin on perusaggressiivinen ja peli on organisoitua.

Lukko kaappasi Pielavedeltä pisteen sarja-avauksestaan, eikä Lempo-tappion todellakaan pitäisi mieliä maahan painaa. Raikkautta ja yritystä sekä osaavan valmentajan tuomaa peli-ideaa sakista löytyy. Toki joukkue voi hyötyä jatkossa mm farmiavuista, mutta nykysrosterillakin 1-sarjasta pinnoja ja voittoja napsitaan. Verneri Halttula siirtyi Lukkoon täksi kaudeksi Lemposta, oli nyt hakkurina ja fyysinen preesens miehellä oli vahva. Libero Vili-Valtteri Help on odotusarvoiltaan 1-sarjaan kärkiliberoita, kiuruveteläinen vielä kauden mittaan parantaa tekemistään.

Lempo menee seuraavaksi bussiin ja ajelee Kuortaneelle 18.lokakuuta, siellä onkin ihan toisenmoinen vastustaja verkon toisella puolella.

Samalla Lempo nappasi jatkopaikan Suomen cupissa. Seuraavalla kierroksella pitäisi tulla vastaan East Volley, joka voitti tänään Sammon 3–2.

Eletään toivossa, että pelit jatkuvat normaalin ohjelman mukaan, sanoo kädet ja sormet ristissä 24/7 oleva; RRRRR.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Saku Tuomivaara
Eastin paras pelaaja: Tomi Perkiö
Lempon nälkäisin pelaaja: Tuomas Sillanpää

Yleisö: 118

SEURAAVA PELI

Lempo ensi sunnuntaina Kuortaneen vieraskentällä. Pälkäneen piti pelata sunnuntaina NaPaa vastaan, mutta peli siirrettiin NaPan koronakaranteenin vuoksi. Luja-Lukko pelaa seuraavan kerran 18.10. kotisalissa TuToa vastaan.

OTTELUSIVU

Ottelusivulla tilastot, kuvia ja muuta mielenkiintoista.

LENTOPALLOLIITON LIVETULOSPALVELU

Kuva: Kari Kautto