Lempon pelaajaruletti tuotti täydet sarjapisteet Kotkasta

14. helmikuun 2021
Lempon pelaajaruletti tuotti täydet sarjapisteet Kotkasta

1-SARJAA KARHULAN VEIKOT – LEMPO-VOLLEY 0–3 (23–25, 17–25, 21–25)

14.2. Karhulan liikuntahalli, Kotka

AVAUSKOKOONPANOT

Lempo: Juuso Rautakorpi, Kasper Pennanen, Teemu Koivunen, Henri Laine, Simo Puttonen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi

KaVe: Matti Palonen, Henri Piipari, Henri Jokinen, Anton Lepistö, Luukas Leiniö, Jani Miinalainen ja libero Axel Pursiainen

OTTELURAPORTTI

Lempo lähti peliin poikkeavalla kokoonpanolla, kun Juuso Rautakorpi passasi, Henri Laine hakkuroi ja Teemu Koivunen nousi keskitorjujaksi. Akaassa urakoinut Saku Tuomivaara sai huilivuoron. Ducksilta puuttui farmipelaajat sekä normirosterista Santeri Siren ja Mikael Korhola, joten kauden ensimmäiseen kohtaamiseen verraten avaukset olivat hyvin erinäköiset.

Lempo sai avauserään terävämmän alun ja pääsi viiden pisteen karkumatkalle. KaVe kuitenkin kiri hakkuri Anton Lepistön hypäreillä eron kiinni puolen välin jälkeen. Lempo käytti tuplavaihdon, ja kentälle palattuaan Lempon Laine tehoili Lempon takaisin johtoon.

Teemu Koivusen kaksi torjuntaa toivat edun 23–20, mutta Lepistön hurjat syötöt nostivat KaVen vielä pinnan päähän 23–24. KaVen verkkovirhe kuitenkin päätti erän ja päästi Lempon säikähdyksellä.

Toinen erä oli pitkälti avauserän toisinto, mutta ilman KaVen loppukiriä. Tasaisen alun jälkeen Lempo karkasi Kasper Pennasen hyppysyötöillä. Lepistö piti KaVea pystyssä, ja kehut ansaitsee myös 1-sarjadebyytissään pelannut yleispelaaja Luukas Leiniö, joka hyökkäsi useamman pisteen viisaasti.

Lempon nostopeli oli vaikeuksissa, mutta hyvistä nostoista Rautakorpi heitti rohkeasti pari maukasta pateria. Niihin kunnon tuuletukset ja Lempo sai henkeä yhä enemmän päälle. Esa Kunnari käytti taas tuplavaihtoa, ja Tuomas Sillanpää iski Lempolle lisää johtoa Saku Tuomivaaran passeista. Loppuerässä Lempon takkuillut syöttö parani ja toi useamman ässän. Erä päättyi syöttövaihdosta tulleen Tomi Rumpusen ässään KaVen järjestysvirheen myötä.

Kolmoserään Lempo otti kehiin Rumpusen ja keskarikaksikon Becker–Kruuda. Kun vielä tuplavaihto jäi kehiin erän puolesta välistä, Lempo muovasi rosteriaan isolla kädellä kolmoserään. KaVella Leiniö palasi avaukseen. Edelliserän hyvä loppu kantoi seitsemän pinnan johtoon Lempolla, mutta alkupelin ilman pinnoja pelannut KaVen Henri Piipari toi kotijoukkueen mukaan taistoon pisteputkellaan.

DSC_3230

Päätöserä meni pitkään Lempon kolmen pinnan johdossa, kunnes loppuerän hahmo hakkuri Sillanpää alkoi takoa palloa lattiaan. Sillanpää nousi noin erän kokonaisuudessa pelanneena seitsemään pisteeseen, ja johdatti Lempon voittoon. Lempo hukkasi useamman ottelupallonkin, kunnes kavelaiset olivat verkon toisella puolen pallontavoittelutilanteessa. Se päästi Lempon juhlimaan voittoa ja kotimatkalle.

Lempo-raati valitsi pelin parhaiksi KaVelta joukkuetta pelissä mukana pidelleen hakkuri-Lepistön (10 pistettä) ja Lempolta 7 pinnaa ja ainakin 4 torjuntaa napanneet Teemu Koivusen.

KaVe osoitti jälleen pelissä sille tyypillistä sitkeyttä: se pysyi erissä melko pitkään mukana. Vaikkei kotijoukkue juhlinut kovilla tappolyönneillä, useat peipit aiheuttivat Lempolle päänvaivaa. Lempolle tärkeää oli omien virheiden väheneminen pelin myötä. Vaikka otteet eivät olleet häikäiseviä, perustaso ja etenkin torjunta- ja syöttöpeli toivat tarvittavat erot joka erässä.

– Saatiin kentälle hyvää henkeä ja puhuttiin paljon ja sitä kautta parempaa menoa, vaikka pelattiin ilman yleisöä. Se oli pelin parasta antia, pelillisesti ei ollut kovin kummoinen peli, Lempon Koivunen myönsi.

– Alla oli vähän rikkinäinen treeniviikko, ja se näkyi pelissä. Kyllä kovien treenien kautta saadaan pelikin paremmaksi. Hieman erilainen rosteri pelasi oikein hyvin: Henkka tuli hyvin sisään, vaikka oli huilannut pari peliä, ja Juuso pelasi kauden ensimmäisen pelin avauksessa ja pelasi vallan mainon pelin. Niistä saa olla iloinen. Meillä on laaja rosteri, se todistettiin taas tänään, ja se lupaa hyvää kevättä ajatellen, Lempon Esa Kunnari analysoi.

Lempon pisteet jakautuivat hyvin tasaisesti koko rosterin leveydelle, KaVella vain Lepistö nousi esille pistepörssissä.

– Ailahtelevaa tekemistä kokonaisuudessaan, mutta oltiin pelillisesti kyllä parempia tänään. Omilla virheilä pidettiin KaVea paljon mukana, mutta lopulta otettiin rutiinilla ja taidolla niin sanottu pakkovoitto, Koivunen tuumi.

Samaan analyysiin yhtyi Kunnari.

– Ilmaisia pinnoja annettiin liika kaverille. Ei se aina kaunista ollut, mutta saatiin kairattua tarvittavat, Kunnari kehui joukkueensa moraalia.

Voitto oli Lempolle viides peräkkäinen. Sarjassa Lempo jatkaa kolmantena, KaVe puolestaan kuudentena.

 HIKIHAASTATTELUSSA LEMPON ESA KUNNARI JA TEEMU KOIVUNEN

PALKINNOT

Ei virallisia palkintoja, Lempo-raadin valinnat:
Lempon paras pelaaja: Teemu Koivunen
KaVen paras pelaaja: Anton Lepistö
Lempon nälkäisin pelaaja: Juuso Rautakorpi

SEURAAVA PELI

Lempolla jatkuvat 20.2. kotipelillä Hakkarissa Nurmon Jymyä vastaan. KaVella puolestaan 20.2. vieraspelillä Rovaniemellä NaPaa vastaan.

PISTEET

Lempo: Laine 11, Sillanpää 9, Puttonen 9, Koivunen 7

KaVe: Lepistö 10, Leiniö 5, Piipari 4, Keminen 4, Palonen 4

OTTELUSIVU

LENTOPALLOLIITON LIVETULOSPALVELU

Kuva: Antti Raunio