Lempolle kaikki pisteet vahvasti haastaneesta Nurmosta

20. helmikuun 2021
Lempolle kaikki pisteet vahvasti haastaneesta Nurmosta

1-SARJAA LEMPO-VOLLEY – NURMON JYMY 3–1 (25–21, 21–25, 25–16, 25–17)

20.2. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

AVAUSKOKOONPANOT

Lempo: Saku Tuomivaara, Tomi Rumpunen, Sten Kruuda, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Teemu Koivunen ja libero Jyri Niemi

Jymy: Ville Kivenmäki, Osku-Eemeli Hautala, Oskari Bodman, Joel Itänen, Simo Näkki, Sami Talvitie ja libero Timo Alanen

OTTELURAPORTTI

Jymy avasi pelin todella vahvasti, ja avauserää mentiin pitkään lähes pinna mulle pinna sulle -tahtia Jymyn hieman hallitessa. Etenkin hakkurin paikalle siirtynyt Joel Itänen pamautteli upeita pisteitä.

Lempon johtaessa 15–14 Jymy-peippi tippui Lempo-kenttään, mutta pallo jatkui ja Lempo vei pitkän pallon. Siihen perään Sten Kruudan ässä, ja Lempo nousi kolmen pisteen johtoasemaan. Sen jälkeen Jymy hyökkäsi kahdesti nelospaikalta tikkuun. Jymy pääsi vielä kahden pinnan päähän, mutta Lempon etu riitti erävoittoon.  Erän hahmo oli 7 pinnaa takonut Lempo-hakkuri Tuomas Sillanpää. Jymy-hakkuri Itänen tehoili myös 6 pistettä.

Jymyn hallinnalla alkoi myös toinen erä. Muutama ässä ja jatkopallopiste nurmolaisille ja etumatka oli useamman pisteen. Erä keskeytyi useammaksi kymmeneksi minuutiksi Lempon Kasper Pennasen loukkaannuttua. Toivotamme Kasperille parasta toipumista!

Lempo haki omaa peliään valitettavan tapahtuman jälkeen, ja Jymy kaasutteli viiden pinnan johtoon erän puolivälin jälkeen. Itänen jatkoi huimia otteitaan hyökkäyspelissä, Lempoa mukana piti Tomi Rumpunen tehoillaan. Lempo hukkasi omaa kiriään etenkin syöttövirheisiin, joita tuli hurjasti. Niinpä Jymy pystyi pitämään johdon erän loppuun asti.

Kolmas erä jatkoi tuttua kaavaa: joukkueet etenivät hyvin tasaisesti. Jymy nosti loistavasti, Lempo ei saanut nurmolaisten nostoa ollenkaan rikki ja Itänen pommitti huimalla prosentilla pisteitä. Myös muutaman peippipaterin Jymyn Oskari Bodman tipautti kenttään. Lempo puolestaan juhli Rumpusen ja Sillanpään tahdissa. Parantunut torjuntapeli toi Lempolle muutaman tärkeän mukin erän puolivälissä.

Kentälle tulleen Tatu Härkösen syöttöjä vaadittiin, jotta Lempo sai pelin ensimmäisen pidemmän oman pisteputken. Jymyn vasta B-ikäinen yleispelaaja Osku-Eemeli Hautala pelasi loistopelin ja toi yhdessä Itäsen kanssa Jymyä mukaan peliin. Saku Tuomivaaran kaksi ässää tilanteessa 18–15 ja viiden pisteen johto kuitenkin lopettivat Jymyn nousun. Loppuerästä johto repesi yhdeksään, mikä ei kerro totuutta erän tasaisuudesta: loppuerään Lempo sai homman toimimaam mallikkaasti ja jälki oli sen mukaista.

Vahva kolmannen erän loppu johti Lempolla myös laadukkaaseen neloserän alkuun. Se olikin ainoa erä, jota Lempo johti alussa. Kokeneet Rumpunen ja Puttonen ottivat kahdesti kiinni passari Kivenmäen peipit.

Nurmo esitti sitkeyttään ja kipusi rinnalle erän edetessä. Lempo pääsi jälleen karkaamaan tuplaässillä, kun Simo Puttosen hypäreistä tuli suorat pinnat ja Lempo johtoon 19–14. Kuten edelliserässä, Lempo saatua etumatkan loppuerässä, ei Nurmolla enää riittänyt voimavarat nousuun loppumetreillä.

– Vastustaja pelasi tosi hyvin, jopa riskillä ja se toimi. Aika lailla oltiin henkisesti taantuneessa tilassa, siltä tuntui, toisen erän loppuun asti. Kasperin loukkaantuminenkin myös painoi selvästi joukkuetta. Loppua kohti alkoi löytymään omasta pelistä muutakin kuin side out -pisteitö. Syöttö löytyi paremmin, kaikki muukin helpottui sen myötä ja saatiin voitto, Lempon parhaana palkittu Tuomas Sillanpää tuumi.

– Nurmo pelasi hyvin, eikä me oltu ihan valmiita peliin. Erittäin harmittava Kasperin loukkaantuminen, siinä meni hetki toipua joukkueella. Lopussa pelattiin jo oikein hyvin. Kaikki kunnia tänään vastustajalle esityksestään, Lempon päävalmentaja Esa Kunnari tiivisti.

Lempolle voitto oli kuudes peräkkäinen 1-sarjassa, ja Lempo taistelee Kykyn kanssa kovasti sarjan kakkossijasta tällä hetkellä.

PALKINNOT:
Lempon paras pelaaja: Tuomas Sillanpää
Jymyn paras pelaaja: Joel Itänen
Lempon nälkäisin pelaaja: Saku Tuomivaara

SEURAAVA PELI

Lempolla on edessä vierastupla: la 27.2. Isku Tampereella ja su 28.2. East Savonlinnassa. Jymy puolestaan jatkaa tuplaansa heti huomenna sunnuntaina Pälkäneellä.

PISTEET

Lempo: Tuomas Sillanpää 17, Tomi Rumpunen 17, Simo Puttonen 11
Jymy: Joel Itänen 15, Oskari Bodman 9, Osku-Eemeli Hautala 9

LIVETALLENNE

 

OTTELUSIVU

LENTOPALLOLIITON LIVETULOSPALVELU

Kuva: Antti Raunio