Lempolle voitto ja avauskiinnitys välieräpaikkaan Pielavedellä

03. huhtikuun 2021
Lempolle voitto ja avauskiinnitys välieräpaikkaan Pielavedellä

1. PUOLIVÄLIERÄ PIELAVEDEN SAMPO – LEMPO-VOLLEY 0–3 (17–25, 18–25, 21–25)

3.4. Pielaveden liikuntahalli

SARJAN TILANNE: 1–0 LEMPOLLE

PALKINNOT
Lempon paras pelaaja: Tomi Rumpunen
Sammon paras pelaaja: Lasse Räisänen
PISTEET
Lempo-Volley: Rumpunen 17, Puttonen 9, Koivunen ja Laine 7
Sampo: Räisänen 14, Ikonen 8, Nykänen 8
AVAUSKOKOONPANOT

Sampo: Ilja Ivanov, Lasse Räisänen, Tuomo Ikonen, Niko-Matias Puhakka, Eero Siltala, Aatu Nykänen ja libero Jere Auvinen
Lempo: Saku Tuomivaara, Tomi Rumpunen, Tatu Härkönen, Henri Laine, Simo Puttonen, Teemu Koivunen ja libero Jyri Niemi

Pudotuspelien alkua oli odotettu kauan, ja viimein Lempo-bussi pääsi starttaamaan matkaan 7.30 Hakkarista. Pielavedellä passari Ilja Ivanov oli päässyt koronakaranteenista, osa pelaajista ja päävalmentaja Sergei Ivanov puuttuivat pelistä. Lempolta puuttui Tuomas SIllanpää, Eetu Rantanen, Matias Becker, sekäTommi ja Kalle Nieminen. Kasper Pennanen palasi kokoonpanoon, tällä kertaa huoltajana.

Ennen peliä oli hieman kuim harjoituspelitunnelma: tyhjät katsomot ja teknisten ongelmien vuoksi musiikki ei soinut. Tunnelma kuitenkin sähköistyi pillin soidessa ja pudotuspelifiilis saatiin molemmilla päälle.

Peli alkoi historiallisella pallolla: Jyri Niemen puolustus tippui raakana kenttään ja hetken libero Niemi johti pelin pistepörssiä. Avauserän ratkaisu oli Lempon virheettömyys. Syöttövirheitä taisi tulla vain kaksi ja hyökkäykset pysyivät hyvin ruudussa. Lempo sai erän puolivälissä neljän pinnan johdon, jota onnistui suojelemaan. Syöttöruudussa Tomi Rumpusen leija teki tuhojaan ja Lempo tappoi laidasta riittävillä tehoilla.

DSC_3334

Toista erää mentiin pidempään tasatilanteessa. Sampo sai hetkensä Lasse Räisäsen tehohetkellä: hän summasi kolme hyökkäyspinnaa lähes putkeen ja Sampi nousi 15–13-johtoon. Sammon syöttö toimi paremmin, ja kun nosto oli Lempolla enemmän irti, Sammon torjunta vaimensi paljon.

Lempo sai eron kiinni ja paineli siitä maisemaan. Teemu Koivunen heilutti tahtipuikkoa syöttöruudussa ja torjunta hoiteli loput. Loppuerä oli yhtä maalia.

Kolmannen erän alussa Sampo repi 5–1-johdon Räisäsen syötöillä. Räsänen olikin Sammon ykköstykki, joka aiheutti Lempolle eniten harmia.

Lempo kiri eron pian kiinni, etenkin puolustuspeli toimi ja urheiluruututason hakupalloja tuli useita. 11–10-johtotilanteessa Saku Tuomivaara puolusti kaksi upeaa palloa, ja Lempo lopulta voitti pallon. Siitä innostuneena Lempo nousi useamman pinnan karkumatkalle. Sampo tuli vielä tasoihin ja ohi, taas Räisäsen huippusuorituksilla.

Loppuerästä Lempo oli taas rautaa ja ratkaisi pelin puhtaasti 3–0. Maukas torjunta, kaverin virheitä ja peli päättyi Lempon vastapalloon.

– Pelattiin kurinalaisesti. Kypsä peli koko joukkueelta, Sampo pääsi pari kertaa syötöllä häiritsemään, mutta muuten meni aika kivasti, Lempon päävalmentaja Esa Kunnari analysoi pelin nopeasti.

– Oltiin henkisesti tosi hyvin pelissä mukana ja saatiin paljon parempi alku kuin viimeksi täällä. Pelattiin vähillä virheillä ja ehjästi, Lempon parhaana palkittu Tomi Rumpunen iloitsi.

Lempolla nousi esiin etenkin laitapeli ja loppuerien kylmähermoisuus. Vaikka Sampo muutamissa hetkissä uhittei, eivät pielavetiset olleet kovin lähellä erävoittoja.

– Oltiin kärsivällisiä ja pystyttiin pelaamaan vähin virhein. Sitä haettiin ennen peliä, ja siinä onnistuttiin, Kunnari kertoi pelin ratkaisun.

Sarja paketoidaan sunnuntaina Hakkarissa. Lempo voitolla välieriin, Sammon voitolla kultainen erä.

– Tästä päivästä voi ottaa huomiseen voiton. Vain se merkitsee tässä kohtaa, Rumpunen tiivisti pelin hengen.

SARJAN JATKO

Heti sunnuntaina 4.4. klo 14 toinen puolivälierä ja tarvittaessa kultainen erä.

HIKIHAASTATTELUSSA ESA KUNNARI JA TOMI RUMPUNEN

OTTELUSIVU

DSC_3336

Kuvat: Antti Raunio