Lempääläinen yhteistyö on voimaa – LeKi ja Jyry farmikumppaneiksi

28. huhtikuun 2018
Lempääläinen yhteistyö on voimaa – LeKi ja Jyry farmikumppaneiksi

1-sarjassa pelaava Lempäälän Kisa ja 2-sarjassa pelaava Lempäälän Jyry ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2018-19. Uutinen julkistettiin ravintola Villihanhessa LeKin kaudenpäätösjuhlassa 27. maaliskuuta.

Lempääläinen yhteistyö on siis jatkossa yhä isompi voimavara molemmille joukkueille. Joukkueet solmivat pidemmän, kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka yhtenä kohtana oli tulevan kauden farmiyhteistyö. Joukkueet ovat jo viime vuosina tehneet yhteistyötä eri tahoilla, niinpä farmikumppanuus on looginen jatkumo.

– Entistä laajempi yhteistyö on erittäin hieno asia! Jyry on luonteinen yhteistyökumppani, koska treenaamme samassa paikassa ja lempääläisyys yhdistää. Olemme erittäin iloisia yhteistyökuvioiden onnistumiseen, painottaa LeKin manageri Juha Raunio.

Farmisopimuksen tavoitteena on, että molemmat hyötyvät ja pystyvät takaamaan pelaajilleen erilaisia mahdollisuuksia. Kisan pelaajille on mahdollista saada arvokasta peliaikaa 2-sarjassa, ja mahdollisesti saada omaan kokoonpanoon apua, jos on loukkaantumisia tai sairastumisia. Jyryn puolelta nuorilla pelaajilla on puolestaan mahdollisuus saada kovempaa harjoitusta 1-sarjalaisten kanssa ja tason riittäessä saada myös peliaikaa. Ja jos Jyryllä on kokoonpanovajetta, on mahdollista saada LeKiltä apuja.

– Uskon, että jos joskus kirjoitetaan lempääläisen lentopallon historiikki, tulee tämä sopimus olemaan yksi käännekohdista, tuumi tyytyväinen Jyryn lentopallojaoston puheenjohtaja Harri Montonen.

Farmin välillä pelaajaliikenteestä sopivat keskenään joukkueiden valmentajat. Farmiin nimetään pelaajat myöhemmin.

– Kumpikaan osapuoli ei voi pakottaa toista peluuttamaan pelaajiaan, vaan lopullisen päätöksen tekee aina pelaavan joukkueen valmentaja, eikä ketään pelaajaa pakoteta siirtymään farmijoukkueesta toiseen, kertoo Raunio.

Farmiyhteistyö Jyryn kanssa ei poissulje LeKin muita yhteistyökuvioita. Viime vuoden farmien Pälkäneen Luja-Lukon ja Rantaperkiön Iskun kanssa yhteistyökuvioista on jo neuvoteltu alustavasti.

Pelaajapolkua yhä vahvemmin

Yhteistyösopimuksessa oli myös kohdat pelaajapolun vahvistamisesta sekä yhteisten kesäharjoitusten aloittamisesta.

Jatkossa pyritään rakentamaan lempääläisille poikajunioreille rakentamaan yhä parempi ja sulavampi reitti aikuisiin ja mahdollisimman korkealle. Jyry on 2-sarjassa porras, ja farmiyhteistyö auttaa hyppäystä 1-sarjaan LeKiin, josta taas on helpompi ponnistaa liigaan asti.

– Sopimus on loistava asia junioritoiminnallemme, Jyryssä on nyt kasvamassa paljon lahjakkaita nuoria, jotka tarvitsevat polun miesten sarjoihin. Nyt se on konkreettisesti olemassa kotikylässä mahdollisimman korkealle asti, Montonen hehkutti.

Toukokuussa joukkueet aloittavat myöt yhteiset kesäharjoitukset, jossa aletaan jo rakentamaan pohjaa tulevalle kaudelle.

Tutustu täältä Jyryn joukkueeseen

logo_lentopallo logo Jyry

Artikkelin pääkuva. Jyryn lentopallojaoston puheenjohtaja Harri Montonen ja LeKin 1-sarjajoukkueen manageri Juha Raunio kättelevät yhteistyösopimuksen selväksi.. Kuva: Antti Raunio

IMG_9990

Kuva: Antti Raunio. LeKi ja Jyry treenimatsin pyörteissä viime elokuussa