Joni Siermala LeKiin – myös neljä jatkosopimusta solmittu

20. toukokuun 2018
Joni Siermala LeKiin – myös neljä jatkosopimusta solmittu

Lempäälän Kisalla on nyt kymmenen pelaajasopimusta kaudelle 2018-19. Uutena pelaajana Kisa-paitaan saapuu Lempäälän Jyryn kasvatti Joni Siermala, joka piti viime vuonna armeijan vuoksi välivuoden lentopallosta. Liberon ja yleispelaajan paikalla pelaava Siermala pelasi sitä ennen Iskun liiga- ja 1-sarjajoukkueissa.

Jatkosopimukset LeKin kanssa solmivat keskitorjujat Sten Kruuda, Toni Laine ja Ossi Vesanen sekä libero Teemu Uusitalo. Kaikki viisi uutta sopimusta ovat yksivuotisia. Kisa haluaa panostaa paikallisuuteen, mikä näkyy myös näissä viidessä sopimuksessa: neljä ovat jo vanhoja tuttuja, ja Joni on lempääläinen. Kaikkiaan peräti kolme sopimuksen tehneistä asuu Lempäälässä ja ovat Lempäälän Jyryn lentopallokoulun kasvatteja.

Joni Siermala

Joni Siermala, yleispelaaja/libero

20-vuotias lempääläinen oli viime vuoden pelaamatta armeijan vuoksi. Sitä ennen nousi hetkeksi jopa Iskun liigajoukkueen ykkösliberoksi. Joni on kovan asenteen ja letkeän huumorin omaava joukkuepelaaja, ja on hienoa saada mies vihdoin pelaamaan Lempäälään miesten sarjoihin! Jyryn kasvatti, josta siirtyi A-Volleyn A-poikiin ja sitten Iskun organisaatioon. Ympyrä ikään kuin sulkeutuu, kun palaa Lempäälään.

– Odotan jo innolla, että pääsee treenaamaan, ja sitä kautta saa vanhasta tatsista kiinni, Siermala tuumii ja on jo ollut mukana LeKin ja Jyryn yhteisissä kesätreeneissä.

4 Ossi Vesanen

4 Ossi Vesanen, keskitorjuja

Ossi on edustanut LeKiä jokaisella Kisan 1-sarjakaudella, ja jatkaa myös tulevalla sesongilla. Tuleva kausi on viides Ossille LeKi-paidassa. Viime vuonna oli mukana auttamassa joukkuetta tarpeen tullen ja treeneissä ehtimisensä mukaan. Loppukaudesta Ossi pääsikin pelaamaan enemmän, kun apua tarvittiin. Myös tulevalla kaudella Ossi jatkaa samanlaisessa roolissa joukkuetta auttaen. Jyryn kasvatti.

6 Sten Kruuda

6 Sten Kruuda, keskitorjuja

Viime kauden LeKin kauden pelaajana palkittu Stefa jatkaa! 1-sarjan parhaita senttereitä, ja auttoi Iskua liigakarsinnoissa. Pelasi ehkä jopa uransa parasta lentopalloa, ja kiinnostusta ollut liigasta asti. Tärkeä tukipilari jälleen! Kehittynyt etenkin syöttöpelissä, ja on tunnetun vahva torjuja ja pystyy hyökkäämään tehokkaasti vaikeammastakin paikasta.

13 Toni Laine

13 Toni Laine, keskitorjuja

Joukkueen monivuotinen varakapteeni jatkaa myös pitkää ja upeaa uraansa. Tulevalla kaudella samanlaisessa roolissa kuin Ossi Vesanen: auttaa joukkuetta kokoonpanovajeessa, pitää itsensä kunnossa ja on mukana treeneissä. Vahva torjuja ja joukkuehengen rakentaja, alkamassa jo seitsemäs kausi LeKissä putkeen!

24 Teemu Uusitalo

24 Teemu Uusitalo, libero

Viime kauden 1-sarjan parhaimpien liberoihin joukkoon noussut Teme tuli tunnetuksi loistokkaana vastaanottajana. Uusi työ hieman muuttaa tilannetta tulevalla kaudella, on lähtökohtaisesti samanlaisessa roolissa kuin Ossi ja Toni: pitää itsensä kunnossa ja auttaa joukkuetta tarpeen vaatiessa. Alkamassa jo huikea kymmenes peräkkäinen kausi LeKissä, pelasi jo aikanaan 3-sarjassa!

LeKin manageri Juha Raunio iloitsee, että joukkueen runko on vahvasti kasassa jo toukokuussa.

– Jonista on meille varmasti paljon iloa. Energisyyttä ja paikallisuutta kaivataan aina, eikä yksi välivuosi nuorella miehellä juuri otteissa näy. Sten on käytännössä liigatason pelaaja, hänen jatkonsa on upea asia, Raunio kertoo.

– Toni, Ossi ja Teemu ovat kaikki hieman samanlaisessa tilanteessa, eli lähtökohtaisesti eivät pysty jokaista treeniä käymään. Heistä saamme loistavaa sparriporukkaa ja laadukasta ja varmaa apua kentälle. He ovat jo LeKi-konkareita, joten hienoa, että sydän sykkii yhä logolle, Raunio tuumii.

Artikkelin pääkuva: Pikkukuvat Jani Huurne, graafinen toteutus Antti Raunio