Otteluraportti: 10.11. Isku-LeKi 3-1

10. marraskuun 2018

10.11.2018 Rantaperkiön Isku – Lempäälän Kisa 3 – 1 (25-14,25-22,19-25,25-20)

Isku otti omansa ja katkaisi Kisan voittojen sarjan

Lempäälän Kisan kuuden pelin voittojen tie 1-sarjassa on katkaistu. Sen teki Pirkanmaan-derbyn ennakkosuosikki Rantaperkiön Isku, joka uuraalla puolustamisellaan ansaitsi kolme pistettä peliään liki koko pelin ajan etsineestä Kisasta. Isku meni sarjan piikkipaikalle, Kisa tippui sarjavitoseksi.

– Keväällähän ratkaisevat pelit pelataan, tämä meidän suht vaisu esityksemme jätti sinne uskon että voimme Iskullekin pärjätä, sanaili Kisan konkarikaarti Kruudan, Vesasen ja Silpon kesken pelin jälkeen kopissa.

– Tänään pelimme eri osa-alueet eivät olleet tarvittavassa tasapainossa, näki tuoreeltaan pelin koutsi Tapsa Nyström.

Kisa ja Isku ovat treenanneet useasti syksyn aikana kimpassa, pelaajat ja taustat ovat hyvää pataa keskenään, niinpä pelistäkin tulio rehti taistelu.

– Eilisissä reeneissä sovittiin, että pelataan miten pelataan, kunhan LeKi voitetaan, virnuili kelpo mies Savon Juvalta eli Puttosen Simo, joka muistetaan viime kauden LeKin yypeenä ja oli nyt Iskun liberona pelaten loisto-ottelun. Puttos-Simpan kommenttia höysti hänelle tyypillinen leveä ja iloinen virnistys.

Avauserä oli Kisalta surkea. Liekö jännitys, kunnioitus vai mikä kipsi ollut äijien pohkeissa. Yksi valoväläys erään mahtui ja se oli Sten Kruudan syöttövuoro, jonka aikana Kisa nousi 2 – 5-tappiosta 7 – 5-johtoon. Loppuerä oli huttua ja kuraa, etenkin vastaanottopuolella ja syöttökin oli kateissa liki joka miehellä.

Toiseen erään LeKi heräsi. Passari Kasimir Luostarinen oli erän puolivälissä ihan liekeissä torjunnoissaan ja nappi niitä tuon tuostakin ja aiheutti blokeillaan itsensä Hietas-Masan vetämisen vaihtopenkille. Pulleimmillaan Kisan kaula oli tilanteessa 13 – 7. Sitten Isku sai yhden haamumaisen jalkapuolustuksen ja ehkäpä sarjan ykköspassari Joel Laakso sai pyöritettyä hyökkäyksiä etenkin hurrrrrjasti kehittyneen hakkuri Paavo Korhosen kautta nerokkaasti. Ero tasoittui tilanteeseen 19 – 19 ja sitten astui toinen ex-LeKi Eetu Rantanen esiin. Eetu syötti umpikieroja syöttöjä ja näin Isku nappasi eron, jota Kisan hienoinen kiri ei kyennyt enää kuromaan umpeen.

Pitkä tauko ja muutos. Viikko sitten Kisa oli myös 0 – 2-tappiolla ja nousi Mahtia vastaan 3 – 2-voittoon. Nytkin Kisa alkoi väkevästi ja hiukan löytyi myös henkeäkin, joka jollain tapaa oli ajoittain kateissa. Jyri Niemi oli tapansa mukaan hengenloitsija numero yksi ja puolusti yhden pallonkin raakana Iskun kenttään. Tilanteesta 14 – 14 Kisa repäisi ja meni lopulta menojaan. Pelin aikana useamman kerrran vaihdosta kehiin tullut Tomi Perkiö tuli eräpallossa syöttämään ja veti hypärin ässänä Masa Hietasen kourien kautta.

Näytti siltä, että myös 4. erässä Kisa vie ja veikin aina tilanteeseen 18 – 18 asti ainakin hienokseltaan. Jatkopallojen hassaukset koituivat nyt Kisan kohtaloksi, siihen aiheena oli toki Iskun huimat puolustukset koko joukkueen voimin. Rami Rekomaa, Paavo Korhonen ja Nico Nurmesniemi naulasivat vuorollaan erän lopussa nauloja Kisan arkkuun. Game over ja kauden toinen nollille jäänti.

Analyysi: Tilastokärjet olivat toki yypeet Siirilä ja Pennanen 14 pojollaan, mutta heilläkin otteet ailahtelivat normaalia enemmän. Hakkuripeli ei tällä kertaa toiminut, eikä keskeltäkään kauheaa tuhoa aikaan saatu. Passipeli oli pääosin ok, mutta hukkapassejakin Luostariselle joitain tuli. Liberopeli Niemellä oli laadukasta, mutta nostopeli kokonaisuudessaan ei. Alkkareissa oli hyvää, mutta esimerkiksi hypärimiehet eivät saaneet kuin maksimissaan yhden onnistuneen aikaan.

Isku on kova ja Oskar Muurinen valkkuna nousee maan eliittiin lähivuosina, sanokaa minun sanoneen. Pelaajamateriaalin tamperelaisilla on laaja ja treenimäärät 1-sarjan kärkeä. Voittaako Isku runkosarjan? Kyllä tai on toinen, näin povaa RRRRR.

parhaat iskuleki

Ottelusivulta ennakko, tilastot, palkinnot ym.

OTTELUSIVU

Kuva: Antti Raunio. Arkistokuva.