Ennakko: 1. puolivälierä LeKi–KyKy 16.3.

15. maaliskuun 2019
Ennakko: 1. puolivälierä LeKi–KyKy 16.3.

Mitä: Puolivälierien avaus Lempäälän Kisa – Kyyjärven Kyky

Missä: Hakkarin liikuntahalli

Milloin: lauantaina 16.3. klo. 17

Edelliset kohtaamiset – joukkueiden historia

13.10. KyKy-LeKi 0-3
20.1. LeKi-KyKy 2-3

Joukkueet ovat kohdanneet pudotuspeleissä kerran – heti Kisan avauskaudella 2014-15. Silloin välieristä KyKy eteni finaaleihin kultaisen erän 16–14 voiton jälkeen. Viiden kauden aikana keskinäiset pelit ovat päättyneet KyKylle 8–4 ja eräsuhde KyKylle 28–21.

leki kyky 12

Pudotuspelisysteemi

Kahdella voitolla välieriin. Voittojen ollessa tasan, pelataan kultainen erä 25 pisteeseen. Toinen osaottelu sunnuntaina 17.3. klo 18 Kyyjärvellä.

Lähtökohta

KyKy oli runkosarjan neljäs, Kisa puolestaan kolme pistettä jäljessä viides. Keskinäiset menivät 1–1, molemmat vierasvoittoja, tosin Kisa vei pisteet 4–2. LeKi päätti runkosarjan kahteen voittoon, ja viimeisestä viidestä pelistä kolme voittoa. Kyyjärvellä puolestaan neljän voiton putki alla, joten lähtökohta maksimaalinen.

Pääpointti

Syöttöpeli. Molempien on lähdettävä hallitulla riskillä syöttökisaan. Palkinto on toisen vastaanoton murtaminen ja helpompi puolustustyöskentely. Kummallakin vahva keskipeli, jota halutaan pois kuvioista.

Kokoonpanot

LeKin kokoonpano
KyKyn kokoonpano

LeKin peruspermanentti on pysynyt melko samana koko kauden, käytännössä vain hakkurin paikka on vaihdellut sairasteluiden ja vammojen vuoksi. Ristipaikalla ovat pelanneet niin Sauli Silpo, Anssi Vesanen kuin Petteri Friberg.  Isoimmat pistetykit Tuomas Siirilä ja Kasper Pennanen. Jyri Niemi sarjan parhaita liberoita – jopa paras? LeKin ryhmä on nuorentunut viime vuosista, eikä pudotuspelikokemusta löydy enää yhtä paljoa. Tosin Vesanen, Silpo ja Lehti tuovat aimo annoksen pelejä korkeimmilta tasoilta. OP Palomäki palaa Kisa-paitaan pudotuspeleissä.

KyKyllä myös hyvin stabiili avauskokoonpano. Ainoastaan toisen keskarin paikalla ovat vaihdelleet Mika Väliaho ja Keijo Lamminen. Muuten avauksessa ovat passari Martins Jansons, yleispelaajat Aivars Petrusevics ja Lauri Jylhä, keskitorjuja Mikko Väliaho ja hakkuri Tuomas Sillanpää. Liberoina Miro Rasinperä ja Illia Liunenko. Todellinen yllätyskortti on hakkuri Oskari Keskinen, jolle tehtiin aivan siirtorajan viime hetkillä nuoren pelaajan kaksoisedustus Raision Loimun liigaryhmästä. Loimun kausi päättyi jo liigan pudotuspeleissä, joten Keskinen on vapaa edustamaan KyKyä loppukauden. Voi tuoda ison lisän hakkurin paikalle, jos pääsee avaukseen. Muut pelaajat enimmäkseen nuoria pelureita sekä jokapaikanhöylä Henrik Huumarkangas. KyKy on kokenut ja rutinoutunut ryhmä, joka tottunut menestymään.

Keski-ikä: LeKi 28, KyKy 25

Keskipituus: LeKi 194, KyKy 189

parhaat LeKi-KyKy

Kiinnitä katseesi – iskun paikat

Hakkuripeli: Mikä on Oskari Keskisen panos ja sopeutuminen, jos saapuu KyKy-paitaan? Rikkooko valmentaja Hannu Kalliojärvi hyvin viime peleissä toiminutta sapluunaansa?

Matkustaminen: KyKy hakee kotiedullaan sitä, että saa ratkaisupelin ja mahdollisen kultaisen erän kotisaliinsa. Mutta se joutuu aloittamaan sarjan vieraista, mikä antaa Kisalle paikan tehdä ryöstö heti kärkeen. Kumman valmistautuminen osuu paremmin nappiin?

Pelityylit: Miten joukkueet pelaavat jatkopalloissa? Kovaa vai virheitä vältellen? Kuinka rohkeasti pelataan keskeltä? Pieniä eroja, jotka voivat tehdä onnistuessaan tai epäonnistuessaan ison eron. Kumman pelityyli ja taktiikka sopii paremmin pelinkuvaan?

Taisteluparit:

Jyri Niemi–Kyyjärvi: Entinen kykyläinen saa varmasti kuulla kuittia ja vitsiä pelin aikana. Ja samalla saa siitä lisäenergiaa. Ilman muuta koko sarjan mielenkiintoisin ”pari” seurata.

Tapani Nyström–Hannu Kalliojärvi: Kisan Nyström on viilipyttymäinen seuraajaa, joka heittää vitsiä pelaajilleen kesken pelin. Kalliojärvi liikkuu aktiivisesti pelin aikana ja hiillostaa vastustajaa. Tunnettu ”tempontappovaihdoistaan”, jossa keskarit vaihtuvat keskenään. Löytyykö toiselta hihasta vielä kortti, jota toinen ei osaa aavistaa?

Osa-alueet:

Hyökkäys: Molempien vahvuus. Etenkin Keskisen tullessa KyKyllä kolme laitatykkiä – samoin Kisalla. LeKillä napsun nopeampi laitatempo – KyKyllä aseena pistepörssin voittaja Aivars Petrusevics sekä hänen kutospaikkansa hyökkäys.

Puolustus: LeKi on parantanut pitkin kautta, etenkin libero Jyri Niemen vahvuusalue. KyKy ei parhaimmillaan, liberoiden vahvuus enemmän vastaanotossa. Kumpikaan ei tunnettu huimana kenttäpuolustusjoukkueena.

Syöttö: Molemmilla parhaillaan tappava ase. Kisalla etenkin Teemu Koivunen ja Kasper Pennanen, KyKyllä Väliahon veljekset. KyKyn hyppysyöttäjät voivat vaihtaa kesken pelin leijaan, jos syöttö ei kulje.

Torjunta: Kisalla pitkänä joukkueena ulottuva torjunta. KyKyllä vahvat keskarit auttavat. Molemmilla ulottuvat passarit, joten sieltäkään ei vuoda.

Passipeli: Luostariselle jo useat pudotuspelit alla LeKissä, Isku 2:ssa ja Kuortaneella. Jansonsilla puolestaan enemmän ikävuosia. Molemmat rauhallisia ja monipuolisia veivaajia.

Vastaanotto: Parhaimmillaan Kisalla todella vahvaa ja hyvin roolitettua. Alkukauden kohtaamisessa Kisa syötti nuoren liberon Miro Rasinperän ulos, liekö Liunenko isommassa nostovastuussa. Jylhä tuonut ison lisän KyKyn nostoon.

Valmennus: LeKillä kolmen miehen tiimi Nyström-Jani Huurne-Marko Laakso. KyKyllä Kalliojärven apuna Janne Pitkänen. Kalliojärvellä piiitkä kokemus 1-sarjan pudotuspeleistä, Kisan Nyströmillä valmentajana SM-kulta ja Huurneella liiganousu. Erityyliset valmennukset reagoinneiltaan pelin kesken.

IMG_7331

Pistepörssi

LeKi:
Tuomas Siirilä 311
Kasper Pennanen 305
Sten Kruuda 188
Anssi Vesanen 153
Teemu Koivunen 145
Sauli Silpo 99
KyKy: 
Aivars Petrusevics 384
Tuomas Sllanpää 247
Mikko Väliaho 198
Lasse Jylhä 182
Mika Väliaho 109
Martins Jansons 71

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

ottelumainos LeKi-KyKy 16.3.2019

Artikkelin kuvat: Jari Mäki-Kuutti, Teemu Nyström, Antti Raunio, Antti Raunio
Ottelumainoksen pelikuva: Jari Mäki-Kuutti