Jymy piti pisteet vakuuttavasti Nurmossa

22. syyskuun 2019
Jymy piti pisteet vakuuttavasti Nurmossa

1-SARJAA NURMON JYMY – LEMPO-VOLLEY  3-0 (25-23, 25-19, 30-28)

22.9. Nurmohalli, Seinäjoki

AVAUSKOKOONPANOT

Lempo-Volley: Matti Toivola, Eetu Rantanen, Teemu Koivunen, Henri Laine, Kasper Pennanen, Tatu Härkönen, L Jyri Niemi
Jymy: Ville Kivenmäki, Kirill Borichev, OP Palomäki, Mika Mäntylä, Tuomas Ruuska, Sami Talvitie, L Timo Alanen

OTTELURAPORTTI

Virta pois ja bensa vähissä

Joskus ihmisellä on vatsanpohjassa sisäinen kutina, mitä lähitulevaisuudessa tapahtuu. Monesti se pitää kutinsa, kuten nyt rapsan laatijan ennakkokutitukset saatellessaan joukkuetta Nurmon-reissulle. Kutina kertoi, että tulossa on vähintäänkin haastava, ellei peräti vaikea keikka. Ja niinhän siitä tulikin.

Hurjasti vahvistunut Nurmon Jymy pieksi Lempo-Volleyn Nurmo-hallissa vastaansanomattomasti erin 3 – 0 (25-23,25-19,30-28). Näin Jymy otti niskoilleen sarjan suosikin viitan, jota on tarjottu vuoroin TuTolle ja vuoroin Lempolle. Lempo pelasi inan aneemisesti, jopa ajoittain lepsusti, mutta mitään ei oteta Nurmolta pois. Jymyn joukkue tahtoi voittoa ja kireissä erissä se sen väkisin kairasi ikinuoren Tuomas Ruuskan ja hurjan hakkurin Mika Mäntylän johdolla.

– Tänään oma syöttöpeli oli lepsua ja vastaanotossakin olimme kaveria huonompia. Teimme kolmisenkymmentä virhettä. Hyvät hetket olivat hetkittäisiä, selasi peliä läpi Lempon koutseista Esa Kunnari ja latasi väitteensä tueksi faktat nostoprosenteista: Nurmo 59 ja Lempo 37. Näin etenkin Lempon keskihyökkäykset jäivät todella vähiin.

– Tuomas Ruuska oli edelliskausiin verrattuna kuin uudesti syntynyt ja koko Nurmon joukkue on mennyt eteenpäin. Ilman muuta potentiaalinen top 3 sakki, kehui jojona häärinyt Antti Raunio Lemposta.

Avauserä oli jo pahimmillaan 16 – 10 Nurmolle, kun Lempäälästä tuttu mies Opa Palomäki piiskasi nykyistä sakkiaan hurmioon. Pikku hiljaa Lempo alkoi kiriä ja tuli rinnalle tilanteeseen 20 – 20 ja livahti pinnalla johtoonkin. Sitten tuli helpon pallon harmillinen lapsus, sorminosto vastapalloksi ja orastanyt kahden pinnan johto kuivui siihen. Kahdella omalla virheellä ryyditettiin Jymy erävoittoon.

Toisessa erässä mentiin tasaposkea aina tilanteeseen 13 – 13 asti, kunnes Jymy-koutsi Slobo Krljic otti nerokkaan syöttövaihdon ja Joel  Itäsen syöttämään. Jymy nykäisikin pian 20 – 14-kaulan eikä enää Lempoa päästänyt uhitteluetäisyydelle.

Esa Kunnarin ja Jakke Huurneen palopuheet tehosivat kolmoserään ja etenkin hakkuri Henri Laineen erän alku oli hieno. Lempo ilmoittautui tiukasti erävoittotaisteluun ja setti etenikin tasaisesti jatkopalloille asti. Kerran pääsi Lempo yrittämään erän katkaisua (26-25), mutta Kirill Borichev oli tässä kohtaa eri mieltä. Tuomas Ruuska hoiti loput, muun muassa ottelupallon.

Lempolla oli neljään päivään kova kuuden tapahtuman setti: treenit torstaina ja perjantaina, aamuharkat pelipäivinä sekä kaksi ottelua. Se taisi olla inan kova programmi, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Tietty syttyminen puuttui Nurmosta, sitä olisi vaadittu.

Väsymykseen saakka on toitotettu ykkössarjan tasosta ja tasaisuudesta. Toitotetaan vielä lisää; tässä sarjassa kaikki 11 sakkia ovat urheilujoukkueita isolla U-kirjaimella. Jos meinaa voitonripaskaa tanssia, pitää urheilla hyvin ja laadukkaasti. Siinä Jymy-pelin oppi, tokaisee RRRRR.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Kasper Pennanen
Jymyn paras pelaaja: Mika Mäntylä
Yleisö: 154

SEURAAVA PELI

Lempo-Volley jatkaa pelejään kotisalissa, kun tulevana perjantaina Kuortane saapuu Hakkariin. Poikkeuksellinen viikkopeli alkaa kello 19. Heti seuraavana lauantaina NaPa saapuu Hakkariin, joten alkukausi on kotipelivoittoinen.

OTTELUSIVU

Ottelusivulla mm. tilastot ja koonti pelistä

parhaat jymy lempo