Lempon upea nousu kangistui viidennen erän loppuhetkillä

20. lokakuun 2019
Lempon upea nousu kangistui viidennen erän loppuhetkillä

1-SARJAA KYYJÄRVEN KYKY – LEMPO-VOLLEY 3-2 (26-24, 25-22, 18-25, 18-25, 19-17)

20.10. Kyyjärven liikuntahalli

AVAUSKOKOONPANOT

Lempo: Matti Toivola, Tomi Rumpunen, Teemu Koivunen, Anssi Vesanen, Kasper Pennanen, Tatu Härkönen ja L Eetu Rantanen
KyKy: Martins Jansons, Aivars Petrusevics, Mika Väliaho, Henrik Heinänen, Ville Heiskanen, Aaro Keisanen ja L Illia Liunenko.

OTTELURAPORTTI

Kyyjärvi teki sen taas!!

Lokakuu, vettä sataa ja sunnuntai-illan myöhäispeli Kyyjärvellä. Kaikki tragedian ainekset.

Ja sellainen siitä taas tuli: Lempo tahmoi kaksi erää, sai tasonsa 3. ja 4. eriin, johti vitossettiä lukemin 12 – 6, mutta…mutta ja taas kerran mutta.

Nyt voisi todeta ”vesasmaisesti”, että ”voi viheliäinen”…

Kyky iski takaa, kun LeKi suttasi ratkaisuhetkillä iskunsa ja vei trillerin erin 3 – 2 (26-24,25-21,18-25,18-25,17-19). Yksi piste lämmittää vähän – ehkä ylihuomenna, mutta kyllä vitoserän jäätyminen oli eeppistä luokkaa.

– Varmasti yksi klassikko nähdään, ennusti Kyky-koutsi Hannu Kalliojärvi jo päivällä viestiessään Lempäälän suuntaan.

Kyllä: klassikko. Näitä on vuosien aikana ollut, ja Kyyjärveltä ei pinnoja olla Pirkanmaalle tuotu, viime kauden syksy teki tästä poikkeuksen. Muuten kuuden vuoden aikana Lempo/LeKi on tullut piiiiiitkän kotimatkan miettien maailman ja Kykyn kovuutta.

Lempo oli matkassa ilman liberoaan Jyri Niemeä, jolla oli jo puoli vuotta sitten buukattu matka lämpöön. Liberona oli Eetu Rantanen, joka hoiti itselleen hankalan rasti kaikella kunnialla.

Avauserä oli aivan tasaposkea kalkkiviivoille saakka, kunnes yllätyskortti Henrik Heinänen – Kyky-hakkuri – ratkaisi erän jatkopalloilla.

Toisen erän loppu oli sekin henkisesti vahvemman Kykyn juhlaa, siinä ratkaisijana oli todellinen yllätyskortti Marek Lazuko, latvialaisduunari, joka tuli Betsetille töihin ja huomasi, että paikkakunnalla pelataan lentistä ja liittyi Kykyyn mukaan.

Pitkällä tauolla Esa Kunnari esikuntineen tarjosi kyykeittoa Lempollekin ja erä alkoi paremmalla keskipelillä. Tatu Härkönen ja Teemu Koivunen saivat passeja Matti Toivolalta ja suht’ nopsaan ero kasvoi. Hakkuri/passari-vaihto toimi mainiosti sekin, Saku Tuomivaara tuli tarjoilemaan ja Henri Laine moukaroi. Näin tapahtui menestyksellä 4. erässäkin, joka ratkesi Tatu Härkösen tehohetkeen erän puolivälissä.

5. erä alkoi, kun Kyky sai muutamien virheiden takia pikkukaulan, mutta Lempon paras mies Tomi Rumpunen piti ratkaisuillaan Lempon mukana ja vierassakki nykäisi kaulankin: peräti kuusi pinnaa.

Sitten tuli musta hyökkäyshetki. Hyvistä paikoista vedot painuivat leveiksi tai pitkiksi, ja niin Kyky sai ison takamatkan kiinni. Peliä netin välityksellä katselleille tuli fiilis: tämä on nähty ennenkin…Kalliojärvi hämmentää ja hämmentää ja Kyky lopulta juhlii…muutama tuomaritulkintakin oli, jotka olisivat voineet olla toisinkin päin. Pienestä on lentopallo kiinni.

Kaksi ottelupalloakin tarjottiin, mutta suoraan sanottuna; Lempon henkinen kantti ei nyt kestänyt voittaa. Ehkä tästä tuli oppia jatkokaudelle. Niinhän sanotaan, että häviöitä vaaditaan, että osaa voittaa. Oletetaan hurskaasti, että nyt sitä oppia tuli kukkupäin.

– Pari erää olimme noston kanssa pulassa, mutta sen jälkeen, kun se saatiin toimimaan, oli pelin meidän hallussa. Kyllä viidennen erän loppu söi taas rotan lailla, raportoi Lempon tiedottaja Antti Raunio.

Ongitaan hyvät jutut pintaan: eka vieraspiste Lempolle, nousu kahden häviöerän jälkeen edes pisteelle, hetkittäin hyvää pelaamista joka osa-alueella ja nälkää treeneihin tästä varmuudella jäi. Joku viisasten kivi on nyt kaivettava, että tiukat erän loput kääntyvät jatkossa Lempäälän suuntaan.

Lempon paras oli tutusti Tomi Rumpunen, myös sentterit onnistuivat loppua kohden paremmin. Hakkuri Anssi Vesanen parantaa, mutta pelin loppu jäi varmuudella konkaria kaivelemaan syvältä.

KyKyn joukkue oli yllättävänkin tasainen. Aivars Petrusevics oli toki omaa luokkaansa Ville Heiskasen kanssa yypeinä, mutta myös passari Martins Janssons vakuutti. Marek Lazuko teki kahteen erään yhdeksän pinnaa aika erikoisilla ratkaisuilla.

Lempolla nyt koossa viidestä pelistä kymmenen pinnaa ja asema kärjen takana kärkkymässä. 1-sarja on tällä kaudella tasainen, kuka vaan voi voittaa kenet vaan. Pysykää kuulolla, mitä seuraavina viikkoina tapahtuu, vinkkaa RRRRR.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Tomi Rumpunen
KyKyn paras pelaaja Mika Väliaho

Yleisö: 173

SEURAAVA PELI

Lempolla on jälleen tyhjä viikonloppu ilman pelejä. Seuraava sarjapeli pelataan marraskuun 2. päivä Savonlinnassa. Silloin vastassa on terävä sarjanousija East Volley. Kotisalissa seuraava peli on 9.11. Pielaveden Sampoa vastaan. KyKy puolestaan pelaa Sampoa vastaan jo tulevan viikon lauantaina vierassalissa, ja heti sunnuntaina Nurmon Jymyä vastaan kotonaan.

Lempo on sarjassa kolmantena, viidestä pelistä 10 pinnaa. Kolme kotivoittoa ja kaksi vierashäviötä. KyKy puolestaan nousi sarjassa neljänneksi, kolme pinnaa takana ja pelin vähemmän pelanneena. Nurmon Jymy ja TuTo ovat kaksi pistettä Lempon edellä.

OTTELUSIVU

Ottelusivulla mm. tilastot ja koonti pelistä