Voittoputki jatkuu – viiden erän taisto lempääläisille

30. marraskuun 2019
Voittoputki jatkuu – viiden erän taisto lempääläisille

1-SARJAA KUORTANE – LEMPO-VOLLEY 2-3(22-25, 18-25, 29-27, 25-18, 11-15)

30.11. Lähitapiola-areena, Kuortane

AVAUSKOKOONPANOT

Lempo: Matti Toivola, Tomi Rumpunen, Teemu Koivunen, Anssi Vesanen, Eetu Rantanen, Tatu Härkönen ja L Jyri Niemi
Kuortane: Joska Försti, Sebastian Hernandez, Roope Keskinen, Matias Tihumäki, Ville Kattelus, Veeti Nikkinen ja L Vili-Valtteri Help

Otteluraportti

Ottelupallosta viidenteen ja lopulta voitto takataskuun

Se oli aika lähellä. Mutta aika lähellä ei riitä. Lempo-Volleylla oli ottelupallo 3-0-vierasvoittoon, ja vielä hyökkäyspaikka, mutta tällä kertaa voitto piti kairata pitkän kaavan kautta. Kuortaneen nuorten maajoukkue sai hengen päälle kolmannen erän kääntämisestä, ja vei pelin viidenteen erään. Kokeneempi lempääläisjoukkue kuitenkin kasasi rivinsä ja vei pelin 3-2.

Samalla Lempo-Volley siirtyi sarjakärkeen kahden pisteen turvin, tosin Jymyllä on kaksi peliä vähemmän pelattuna.

Voitto oli äärimmäisen kova siihen nähden, että Kuortane ei ole hävinnyt tällä kaudella muille kuin Lempolle, ja lähti peliin neljän pelin voittoputkessa. Myöskään vierassali ja 1-sarjan erikoisin pelipaikka, Kuortaneen LähiTapiola-areena, ei helpottanut tehtävää.

– Työvoitto! Hienoa, että hieman heikommallakin esityksellä voidaan voittaa. Kuortane pelasi neljännessä erässä niin hyvää lentopalloa, ettei olla vielä tällä kaudella moista kohdattu, tuumi Lempon Esa Kunnari.

Kaksi ensimmäistä erää menivät hyvin samanlaisella kaavalla. Lempo oli terävämpi erien aluissa, ja repi johtoa. Vaikka keskipeli ei tänään ollut uomissaan, Anssi Vesasen johtama laitavoima oli alkupelin laadukasta ja tasaista.

Molemmissa erissä Kuortane tuli lähelle erän puolen välin jälkeen ja hengitti niskaan. Jo silloin oli nähtävissä, että kanadalaisen Daniel Huzarin joukkue ei helpolla luovuta. Toisen erän 25-18-lukemat olivat lempolaisille mairittelevat, sillä Kuortane oli jo 18-20-tilanteessa lähellä, mutta loppuerä oli vierasjoukkueen.

Kolmannessa Kuortane meni puolen välin jälkeen ensi kerran johtoon tilanteessa 17-16. Kesken erän Lempo otti hakkuriksi Henri Laineen, joka lämpesi hieman hitaasti, mutta oli loppupelissä äärimmäisen tärkeä palanen.

– Henkka teki todella hyvän sisääntulon vaikeissa olosuhteissa, ja otti isoa roolia. Todella hieno onnistuminen.

Kolmannessa erässä mentiin jatkopalloille, ja oikein huolella. Kuortaneella oli ensin pari eräpalloa, sitten Lempo pääsi ratkomaan. Rumpusen kova syöttö, ja Lempo pääsi hyökkäämäänkin peliä päätökseen, mutta Kuortaneen upea puolustuspeli ja erä sitä kautta tasoihin, ja sitten Hernandezin pisteellä erävoittoon.

Pitkän tauon jälkeen Kuortane paransi peliään huomattavasti. Syöttö paheni, keskipeli löytyi ja hakkurin ja keskitorjuja Veeti Nikkinen oli haka syöttöruudussa. Hakkuri Matias Tihumäki löysi huippumoodin ja takoi 23 pistettä pelissä.

Neljäs erä alkoi tasaisesti, mutta sitten lempääläiset sortuivat virheisiin, ja Kuortane sai kasvatettua henkeään. Lopulta erä meni selvästi Kuortaneelle, vaikka Esa Kunnari vaihtoi pelaajia useammankin. Viidesn erä kutsui.

Viidenteen Lempo otti itseään rinnuksista kiinni ja teki ryhtiliikkeen. Parilla Kuortaneen hyökkäysvirheellä ja Tatu Härkösen vaikeilla syötöillä johto oli 7-3. Kuortane teki vielä nousua, mutta Henri Laine nitisti loputkin haaveet. Eräpallossa 14-9 vielä tuli muutama hassi, kunnes Laine sinetöi pelin 15-11.

Lempo ei aivan yltänyt parhaimpaansa, ja päästi Kuortaneen vielä peliin mukaan. T’äytyy kuitenkin antaa tunnustusta kotijoukkueelle, joka on mennyt paljon eteenpäin jo alkukauden kohtaamisesta. Nuorten maajoukkue on mahdollinen finaalijoukkue kevään peleissä.

– Viides erä ratkesi siihen, että Kuortane teki taas hieman enemmä virheitä kuin voittoerissään, ja me puolestaan saimme virhekontrollin takaisin. Eihän se koko aikaa kaunista ollut, mutta onneksi tässä kohtaa kautta pelin ei tarvitse vielä olla valmista. Ja hienoa, että lopussa onnistuimme tärkeissä keskihyökkäyksissä, jotka lähes koko pelin olivat hieman kadoksissa, Kunnari pohti.

Lempon paras pelaaja (faniraadin valinta): HenrI Laine

Yleisö: 50

SEURAAVA PELI

Lempon pelit jatkuva kotisalissa, sunnuntaina 8. joulukuuta vastaan asettuu VaLePan 1-sarjajoukkue kello 16 Hakkarissa. Kuortane puolestaan pelaa jo heti sunnuntaina Kyyjärven Kykyä vastaan.

OTTELUSIVU

Ottelusivulla mm. tilastot, kuvia ja koonti pelistä