Lempo selätti Jymyn suoraan kolmessa erässä

18. tammikuun 2020
Lempo selätti Jymyn suoraan kolmessa erässä

1-SARJAA LEMPO-VOLLEY – NURMON JYMY 3–0 (25–17, 25–20, 27–25)

18.1. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

AVAUSKOKOONPANOT

Lempo: Matti Toivola, Tomi Rumpunen, Teemu Koivunen, Anssi Vesanen, Kasper Pennanen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi

Jymy: Janne Paavola, Kirill Borichev, Matias Lammi, Mika Mäntylä, Tuomas Ruuska, Jussi Näyrä ja libero Timo Alanen

Otteluraportti

Niskalenkki, vyörytys ja lopulta sillan murtaminen

Kun kerran painitermeillä hehkutettiin ennakkojutuissa 1-sarjan kärkipeliä Lempon ja Nurmon Jymyn välillä, niin jatketaan nyt hetki samalla linjalla. Lempo löi laadukkaan vieraansa suoraan kolmessa erässä. Avauserässä Lempo otti heti kärkeen kunnon niskalenkin painavilla syötöillään, vyörytti toisessa erässä takamatkalta erän lopussa ohi Vesas-Anssin ässillä ja kolmannessa erässä Lempo oli sillassa, useamman pinnan häviöllä, mutta sai ihan loppuhetkillä siltaotteen murrettua ja sai tuulettaa kolmea tärkeää pinnaa.

Laskennallisestihan Nurmo on Lempon edellä taulukossa, kuten saldot kertovat: Lempo 16 peliä – 38 pinnaa ja Jymy 13 peliä –  32 pinnaa. Mutta kaikki pelit pitää pelata ja voittaa, että kuuden pisteen ero kuroutuu umpeen. Mutta mauripekkarismaisesti sanoen: On perin selvää, että runkosarjan taistelu sijoista 1 – 3 on loppuun saakka tuimaa Lempon, TuTon ja Jymyn välillä.

– Kyllä se vaan on karu fakta, että tappiosta oppii paljon enemmän kuin voitosta, tiivisti pääpiiskuri Esa Kunnari mietteitään. Hän vihjasi tietenkin viime lauantaina TuTo-tappioon, joka poiki Lempolle vallan mainiosti onnistuneen treeniviikon. Hakkarin parkettia hinkattiin oikien isolla sydämellä, mikä jatkui hyvänä sykkeenä myös 228 katsojan edessä itse ottelussa.

– Vielä oli etenkin kolmanneesa erässä tylyyden puutetta, annettiin vastustajalle siimaa. Hyvää vastusta vastaan otteen antaminen voi kostautua, näki tilastoja pitänyt Jakke Huurne, että pelissä oli myös vaaran paikat.

Nurmolaiset ovat hyvin treenannut sakki, jota serbikäskijä Slobodan Krljic luotsaa jo ties kuinka monetta vuottaan. Nuoruutta, parhaassa iässä olevia tykkejä ja pari konkaria on hieno kiisseli, joka on nostanut edelliskausien häntäsakin aivan 1-sarjan yläaateliin. Liigaan eivät kuitenkaan nurmolaiset mieli.

– Nolla prosentin sauma ja halu nousta. Meillä on Jymyssä naisten liigasakki, se vie resurssit. Tällä kaudella olemme saaneet kombinaation toimimaan, kiitos muutaman hyvän vahvistuksen, jutteli ennen peliä Jymyn valmennusporttaasta Pasi Luostarinen ja viittaasi Kirill Borichevin, Simo Näkin ja lempääläisille tutun Olli-Pekka Palomäen tuloon Jymy-nuttuun.

– Me olimme tänään munaton vieras, tiivisti pettynyt Luostarinen pelin jälkeen mietteensä.

Lempo oli avauserän alussa tyly. Syöttö oli painava ja iskut teräviä, nopsaan tilanne oli jo 12 – 5 ja 18 – 9. Borichev yritti pitää joukkuettaan mukana pelissä, etenkin passarivaihdon jälkeen Nurmo sai inasen ideaa. Ville Kivenmäki lopulta pyöritti pohjalaisten passipeliä mallikkaasti ja oli tutun kova pelote syöttöruudussa. Tomi Rumpunen ja etenkin Kuljun kanuuna Anssi Vesanen olivat erässä ykköskurkoja, Vesasen erän lopun ässäsyötöt taisi tehdä Jymyn konkariliberolle Timo Alaselle pahemman laadun nuhan?

Toinen erä oli, kuten odotettua, tasaisempi. Erä eteni aina tilanteeseen 19 – 18 saakka piste – pisteeltä. Momentuminsa oli Nurmollakin, mutta pelätyin tykki Mika Mäntylä yski koko matsin ajan ja jäi itselleen kovin vaatimattomaan lukemaan 9/+4. Erikoisin pinna tuli, kun Rumpusen syöttö alkoi kiertyä oikein useamman metrin leveäksi, mutta jotenkin Mäntylä söhelsi itsensä sen tielle, otti palloon kilkan ja ilmainen piste tuli siis Lempolle.

Pitkän tauon jälkeen Jymy tuli tappura päällä ja karkasi oitis 6 – 2-johtoon. Sitä Lempo alkoi kuroa kiinni, muutama hässäkkäpallokin nähtiin tässä kohtaa. Pikkuisen ote Lempolla läpsääntyi, ja Jymy nykäisi taas eroa: 14 – 18. Tuplavaihdosta tuklivat passari Saku Tuomivaara ja hakkuri Henri Laine kehiin. Saku kipitti nuorilla (17vee) kintuillaan yhden ufopallon peliin, josta tuli nurmolaisten mokan jälkeen Lempon piste. Kasper Pennanen oli toisena yypeenä peliruudussa ja sai hyviä onnistumisia, muun muassa 3. erän lopussa pari hurjaa viistoleikkuria. Vesanen tuli takaisin ja löi pari komeraa sideoutia, mutta ehkä 3. erän sankareina olivat sentterit Tatu Härkönen ja Teemu Koivunen, he torjuivat ja hyökkäsivät tärkeillä hetkillä hyvin. Passari Matti Toivola luotti keskiukkoihin juuri päätöserässä eniten.

Pennanen hurjasteli ottelupalloksi 24 – 23 ja meni itse syöttämään, mutta tinttasi leijansa keskelle verkkoa. Nurmon löpsön syötön jälkeen Koivunen pateroi toisen ottelupallon ja meni itse syöttämään: sama kohta keskellä verkkoa kuin Pennasella! Nurmon syöttäjä latoi oman tarjoilunsa leveäksi ja Nurmo-kasvatti Matti Toivolalla oli vuoro kokeilla syöttöruudussa hermojaan. Perusvarma syöttö, ok nosto, passi Kirill Boricheville, joka latoi pallon metritolkulla yli. Piip-piip, sanoi päätuomari Tomi Järvisen pilli ja game over.

Saldoja: Lempolla Rumpunen ja Vesanen 13/+7,Härkönen 10/+7. Jymyllä Borichev 15/+7 ja Mäntylä siis 9/+4.

Taistelut jatkuvat Lempolla ensi lauantaina itse ”pääpelsubuupi”-sakkia eli Kyyjärven Kykyä vastaan Hakkarissa. Siinä taas miesten kantti mitataan, kunniankukko ei Lempolle ole usein Kykyä vastaan kiekunut, saa nähdä, miten 25. päivä käy, aprikoi RRRRR.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Anssi Vesanen
Jymyn paras pelaaja: Ville Kivenmäki
Lempon nälkäisin pelaaja: Kasper Pennanen

Yleisö: 228

SEURAAVA PELI

Lempolla jatkuu pelit kotiotteluilla. Tulevana lauantaina 25. tammikuuta Hakkariin saapuu Kyyjärven Kyky. Nurmo puolestaan pelaa 26. tammikuuta kotipelin Kuortanetta vastaan.

OTTELUSIVU


Ottelusivulla kuvat, tilastot ja koonti pelistä

parhaat

DSC_1873 DSC_1875