Runkosarjan kotisaldoksi upea 10/10

01. helmikuun 2020
Runkosarjan kotisaldoksi upea 10/10

1-SARJAA LEMPO-VOLLEY – KARHULAN VEIKOT 3–0 (25–19, 25–21, 25–23)

1.2. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

AVAUSKOKOONPANOT

Lempo: Matti Toivola, Eetu Rantanen, Matias Becker, Anssi Vesanen, Kasper Pennanen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi

KaVe: Matti Palonen, Aaro Enqvist, Anton Lepistö, Villemarkus Sumanen, Mikael Korhola, Roope Keminen ja libero Ransu Miinalainen

Otteluraportti

Täydet pisteet kotisalista

30/30. 10/10. Siinä vakuuttavia saldoja Lempo-Volleyn kotipeleistä tämän kauden runkosarjassa. Kymmenestä pelistä Lempo ei jättänyt pistettäkään vierailijoille. Kolme peliä erät menivät 3–1, seitsemässä 3–0.

Seuraavan kerran Hakkarissa pelataan maaliskuussa. Pelin nimi on silloin eri: pudotuspelit.

– Nautitaan nyt tästä pelistä, sillä seuraava peli tässä salissa on ihan eriluokan painepeli, Esa Kunnari puhui pelaajilleen kopissa ennen peliä.

Mutta palataan vielä nopeasti runkosarjan viimeiseen kotipeliin Karhulan Veikkoja vastaan. Lempo otti 3–0-voiton, mutta KaVe laittoi hyvin hanttiin. Karhulalaiset eivät saaneet Vantaa Ducksin liiga-apuja, joten kova kolmikko puuttui ryhmästä. Lisäksi kuusikkoon kuuluva yleispelaaja Henri Piipari puuttui. Lempo puolestaan sai takaisin Tomi Rumpusen ja Saku Tuomivaaran, mutta edellispelissä vakuuttaneet Eetu Rantanen ja Kasper Pennanen pitivät Rumpusen vaihtopenkillä.

Alku oli Lempolta totutun vahva: laitavoima oli ylivoimaista ja johto oli pian 17–11. Anssi Vesanen paukutteli kuin nuoruutensa voimissa. Karhula kuitenkin oli hyvällä tsempillä liikkeellä ja iski heti, kun Lempo hieman herpaantui: ero alkoi kaventua, KaVen Mikael Korhola tehtaili hyökkäyspistetä ja kotkalaisten syöttö toimi. Peli oli pian 20–18 ja ero enää kaksi. Sitten iski Vesanen ja erä Lempolle.

KaVe pelasi altavastaajana rohkeasti vaikeisiin lähtökohtiin nähden. Passari Matti Palonen pelasi paljon keskeltä, kun tilanteita tuli. Kauden aiemmassa KaVe-pelissä nuori Aaro Enqvist pelasi keskellä, mutta tänään esiintyi hyvin yleispelaajana.

Enqvist olikin tehtailemassa pisteitä, kun toisessa erässä KaVe karkasi 4–0-johtoon. Lempolle tuli tänään poikkeuksellisen paljon verkkovirheitä, ainakin puoli tusinaa. Usean kerran karhulalaisten hyökkäykset laidasta menivät Lempo-käsistä metsikköön, ja toinen erä olikin tiukkaa pitkään. Esa Kunnari kaivoi takataskustaan tuplavaihdosta Henri Laineen ja Saku Tuomivaaran KaVe-johdossa 16–15. Kaksikko käänsi erän Laineen parilla kovalla lyönnillä, (4 pinnaa) ja erä kotijoukkueelle.

Kolmannen erän alussa näytti, että KaVe ei enää pääse nousemaan erävoittotaistoon, kun Rantanen ja Vesanen johdattivat Lempoa kolmen pisteen johdossa. Kuitenkin omat virheet ja vierailijan kova puolustuspeli toi tulosta parilla makealla pisteellä. Yleisö hieman hämmentyi loppuerän tappioasemasta, kun 21–22-johto kääntyi Korholan kahdella pisteellä 23–22-tappiotilanteeseen. Sitten KaVen virhe ja Eetu Rantasen älykäs hyökkäys toi kuitenkin eräpallon Lempolle, ja yleisön taputtaessa Matias Becker naulasi ottelupallossa upean torjunnan.

– 3–0 ja saunaan! Kolmoserän nousu oli hyvä. Kahdessa ensimmäisessä erässä ei kyllä peli sykähdyttänyt, mutta hoideltiin homma kuitenkin, Kunnari tiivisti.

Parhaina palkittiin kovat yleispelaajat Lempon Pennanen (15 pistettä) ja KaVen Korhola (13). Vesanen kokosi hakkurina upean plusmiinussaldon 17/+14. KaVe pelasi hyvän nostopelin (59%, Lempo 46%) ja voitti ässätkin 7–5, mutta hyökkäysvoima oli Lempolla murskaavaa (51%–38%).

Lempolla on jäljellä vielä kaksi vieraspeliä, ensi viikon sunnuntaina matka käy Sastamalaan VaLePan vieraaksi.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Kasper Pennanen
KaVen paras pelaaja: Mikael Korhola
Lempon nälkäisin pelaaja: Anssi Vesanen

Yleisö: 176

SEURAAVA PELI

Lempolla alkaa kahden pelin vierasputki, joka samalla päättää runkosarjan. Edessä on tulevana sunnuntaina vierailu VaLePan vieraaksi ja runkosarja päättyy 23.2. Pielaveden Sampoa vastaan Pielavedellä. KaVella jäljellä on vielä kolme peliä, joista seuraava ensi viikon sunnuntaina Nurmon Jymyä vastaan kotisalissa.

FACEBOOKIN KUVA-ALBUMI

OTTELUSIVU

Ottelusivulla tilastot, kuvia, ottelupallo videolla ja muuta mielenkiintoista.

LENTOPALLOLIITON LIVETULOSPALVELU