2-sarjan runkosarja loppusuoralla – näin pudotuspelijoukkueet ratkeavat

03. helmikuun 2020
2-sarjan runkosarja loppusuoralla – näin pudotuspelijoukkueet ratkeavat

2-sarjan pudotuspeleihin selviää  kaikkiaan 16 joukkuetta kolmesta lohkosta.

Runkosarjaa pelataan A-, B- ja C-lohkoissa. Joka lohkosta jatkoon pääsee viisi parasta. Se tekee 15 joukkuetta.

16. joukkue pudotuspeleissä on lohkojen paras sijalle kuusi sijoittunut joukkue. Paremmuus selviää voittosuhteen kautta, eli käytännössä pistekeskiarvon kautta. Kun joukkueet pelaavat yhtä paljon pelejä, käytännössä siis pistemäärän kautta.

Voittosuhde Lentopalloliiton kilpailusäännöt 8§

”Kahden samalla sarjatasolla, mutta eri lohkoissa, pelaavan joukkueen keskinäisen järjestyksen määrittää ensisijaisesti sijoitus omassa lohkossa. Mikäli sijoitus on sama, järjestyksen määrittää voittosuhde. Voittosuhde lasketaan jakamalla voitetut pisteet pelattujen otteluiden määrällä. Mikäli tämä voittosuhde on tasan, ratkaisee erien suhde. Mikäli tämäkin on tasan, ratkaisee eräpisteiden suhde. Senkin ollessa tasan ratkaistaan paremmuus arvalla.”

Pudotuspeliparit jaetaan niin, että 16 pudotuspelijoukkuetta sijoitetaan rankingiin. Rankingin 1. kohtaa rankingin 16. ja niin eteenpäin.
1-16
2-15
3-14
4-13
5-12
6-11
7-10
8-9

Rankingin määrittää voittosuhde. Eli kolmen lohkon voittajat sijoitetaan sijoille 1-3. Tällä hetkellä Lempo on lohkossaan sijalla 4, eli olisi rankingissa sijoilla 10-12.

Neljännesvälierät pelataan kahdesta voitosta, ja jos voitot ovat kahden pelin jälkeen tasan, pelataan lisäerä eli kultainen erä. Puolivälierät ja välierät pelataan samalla kaavalla.

1-sarjan karsinnoissa pelaavat 2-sarjan kaksi parasta eli välierän voittajat. He kohtaavat 1-sarjan karsintasarjan huonoimma, 1-sarjan karsintasarjaan joutuvat runkosarjan kolme heikointa. 2-sarjan finaaleja ei erikseen pelata. 1-sarjakasintojen kaksi parasta saavat 1-sarjapaikan kaudelle 2020-21, eli 1-sarjaa on tarkoitus pelata ensi kaudella 12 joukkueella tämän kauden 11 sijaan,

Täällä 2-sarjan lohkojen tulospalvelu, josta pääsee tarkastelemaan lohkojen tilanteita

Tässä 2-sarjan sarjamääräykset

Kuva: Antti Raunio