Otteluennakko: Harjoituspeli Lempo-Volley – Kuortane 29.9.

29. elokuun 2020
Otteluennakko: Harjoituspeli Lempo-Volley – Kuortane 29.9.

MITÄ  Lempo-Volley – Kuortane (nuorten maajoukkue)

MISSÄ Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN Lauantai 29.8. klo 12

LIPUT ei lipunmyyntiä, pelataan suljetuin ovin

LIVE Facebook-live

Harjoitusottelut jatkuvat nopealla tahdilla. Lempo-Volley kohtasi perjantaina kello 18 Akaa-Volleyn Hakkarissa ja hävisi hyvän taiston jälkeen liigan kärkipään ryhmälle erin 1–3. Noin 16 tuntia pelin loputtua alkaa uusia taisto, kun Kuortaneen nuorten maajoukkue tulee vastaan samassa pelipaikassa Hakkarissa.

Nuorten maajoukkueen oli tarkoitus valmistautua EM-kisoihin, joihin se oli selvinnyt. Euroopan koronaepidemiatilanteen vuoksi Suomen Lentopalloliitto päätti, että Suomi vetäytyy kisoista.

Harjoituspeli kuitenkin pidettiin voimassa. Heti Lempo-pelin jälkeen Kuortane kohtaa Rantaperkiön Iskun 1-sarjajoukkueen Hakkarissa. 1-sarjan sarjataulukossa Kuortane pelaa tulevalla kaudella yhteistyönimellä Murikat, joka johtaa Lentopalloliiton ja Teollisuusliiton yhteistyösopimukseen, ja Murikat tulee Tampereella sijaitsevasta Murikka-opistosta.

13 akaa

Lempo sai erittäin kovaa treeniä perjantaina. Akaata vastaan saatiin painia tosissaan joka pisteen eteen, niin ulottuva torjunta ja laadukas kenttäpuolustus oli vastustajalla.

Avauserän jälkeen Lempo haastoi oikein mallikkaasti liigaryhmän ja voitti yhden eränkin. Etenkin lyöntipelissä Kasper Pennanen ja Henri Laine erottuivat edukseen, eikä nuoren passarin Saku Tuomivaaran päätä huimannut. Usea Lempo-pelaaja teki ensiesiintymisensä uuden kotiyleisön edessä: Simo Puttonen, Tuomas Sillanpää ja Juuso Rautakorpi.

Rautakorvelle ja Pennaselle peli oli kauden ensimmäinen treenipeli, joukkueena Lempo ehti pelata jo viime viikolla Team Wincleania vastaan. Hiljalleen siis koko rosteri saa pelituntumaa alleen.

Lempolla on kokoonpanossa mukana lauantaina legendaarinen keskitorjuja Sten Kruuda, joka on ollut alkukauden Lempon treeniryhmässä. Stefan edellinen peli on kauden 2018–19 lopusta, viime kaudesta tuli pelillinen välivuosi talonrakennuksen ja perhe-elämän vietyä enemmän aikaa. Stefa olisi palannut Lempon kokoonpanoon, jos kevät ei olisi viime vuonna katkennut koronan vuoksi. Mutta nyt saadaan hänen pelistään ainakin tänään nauttia!

– Olemme aikataulussa, jopa hieman edelä. Erävoitto lämmitti sydäntä, Esa Kunnari arvioi Akaa-pelin annin.

Niinpä lähtökohta Kuortane-peliin on varsin hyvä. Tosin selvää on se, että kahden pelin rypistys alle 24 tuntiin on kova urakka, eikä aivan tuoreilla jaloilla lempolaiset ole lauantaina.

Selvää on, että pelaajakierrätystä nähdään paljon. Sitä tapahtui jo perjantaina, ja varmasti enemmän lauantaina.

– Tullaan antamaan kaikille peliaikaa ja kokeilemaan erilaisia kokoonpanoja, se on varma. Sen verran kova rytmi peleissä on, että meidän laadukas ja laaja rosteri pääsee oikeuksiinsa, Kunnari miettii.

DSC_1488

Kuortane on uudistanut viime kaudesta paljon. Valmentaja on vaihtunut ja iso osa pelaajista siirtyi liigaan: Joska Försti, Tommi Mäkelä, Ville Kattelus, Roope Keskinen, Arttu Tupeli, Sebastian Pozo Hernandez, Matias Tihumäki ja Eemi Pöllänen. Atte-Elias Puheloinen siirtyi TuToon ja Vili-Valtteri Help Pälkäneen Luja-Lukkoon.

Kuortane oli viime kaudella peräti 1-sarjan runkosarjan kolmas Lempon voittaessa sen. Viime kaudella Lempo voitti molemmat keskinäiset. Viime kauden tähdistä on jäljellä huippulupaus Veeti Nikkinen, jonka pelipaikka voi olla mikä vain osastolla hakkuri, yleispelaaja ja keskitorjuja. Hän onkin lauantain ehdottomasti mielenkiintoisin pelaaja.

Uusia vastuunkantajia tulee siis viime kauden Kuortaneen 2-sarjajoukkueesta. Järjestelmä valmennuskeskuksessa hieman muuttuu, sillä tällä kaudella joukkueita on vain yksi aiemman kahden sijaan, ja joukkue pelaa 1-sarjaa.

Yleispelaaja Luka Marttila, hakkuri Veikka Lindqvist, passari Leevi Väänänen, yleispelaaja/keskitorjuja Nico Mäki-Valtari, yleispelaaja Joona Kontio ja Akaan kasvatti, Lempon kesäringissä mukana ollut yleispelaaja/hakkuri Jere Tikkala ottavat nyt isoja harppauksia 1-sarjan vastuurooleihin. Kuortaneen pelaajien vahvuus on monipuolisuus ja tekninen osaaminen kovan harjoitusmäärän kautta: moni voi pelata useampaa pelipaikkaa.

Kuortaneen kokoonpanosta lauantaille ei ole tukäteen tietoa, onko mukana esimerkiksi Kuortaneen ulkopuolella pelaavia maajoukkuepelaajia.

Luvassa varmasti mielenkiintoinen ottelu uusiutunutta Kuortanetta vastaan. Ottelusta livelähetys Facebookissa, linkki ylempänä.

SEURAA HEITÄ:

Lempo-Volley: Tuomas Sillanpää. Hakkuri oli terävä päästessään Akaata vastaan kehiin. Huima ulottuvuus ja ponnistus varustettuna terävällä lyöntikädellä.

Kuortane: Leevi Nikkinen. Kuortaneen isoin tähti ei yllättäen siirtynyt liigaan. Pääsi mukaan maajoukkueryhmään hakkurin paikalle, vaikka pelasi viime kaudella keskitorjujana. Monipuolisuusihme ja pituutta riittää reilusti yli 2 metriä.

Kuvat: Kari Kautto ja Antti Raunio