Lempo latoi tylyt lukemat Pälkäneellä: ”Olimme tehokkaita joka osa-alueella”

11. syyskuun 2020
Lempo latoi tylyt lukemat Pälkäneellä: ”Olimme tehokkaita joka osa-alueella”

Lempo-Volleyn perjantai-ilta oli täynnä pelillistä huumaa Pälkäneellä. Vierasjoukkue esitteli sarjanousijalle 1-sarjan tasoa, ja voitti kamppailun 4–0 (25–8, 25–17, 25–17, 26–24).

– Hyvä perussuoritus meiltä. Tasainen peli vähillä virheillä, etenkin vähillä tarpeettomilla virheillä, Lempon päävalmentaja Esa Kunnari tiivisti pelin kuvan.

Lempon avaus: Saku Tuomivaara, Simo Puttonen, Tatu Härkönen, Henri Laine, Kasper Pennanen, Matias Becker ja libero Jyr Niemi.

Luja-Lukon avaus: Juhani Salminen, Tomi Perkiö, Reko Käenniemi, Joonas Järnvall, Paavo Kaski, Miko Köykkä ja libero Vili-Valtteri Help.

Lempolta Tommi Nieminen ja Rolle Jokela pelasivat kaksi viimeistä erää. Luja-Lukolta Verneri Halttula tuli avauserässä hakkuriksi ja Sami-Pekka Pettersson pelasi paljon passarina ja Tuomas Lehtilä keskitorjujana, myös Jere Puolakka esiintyi liberona.

Avauserä meni Lempolta varsinaisessa hurlumhei-meiningissä. Kun vastustaja saa 8 pistettä, voi sanoa kaiken onnistuneen. Kotijoukkue vaikutti hieman jännittäneen, ja Lempo juhli etenkin syöttöpaikalla.

Toiseen erään Luja-Lukko paransi selvästi peliään ja pystyi taistelemaan tiukemmin. Kolmannessa ja neljännessä erässä kotijoukkue oli muutamat hetket jo johdossa. Päätöserä meni jännäriksi Lempolla hieman oman vireen rauettua kolmen voittoerän jälkeen.

Pelillisesti Lempo haki paljon erilaisia kuvioita, kuten 6-paikkaa ja erilaisia 4-paikan tempoja ja kuvioita. Saku Tuomivaara oli teknisessä passipelissä elementissään, ja sai muutamia näyttäviä tyhjille-hassutuksia onnistumaan.

– Torjuntapelimme oli hyvää, etenkin Matias Becker oli vahva verkolla. Tarkoituksella haimme tietynlaisia hyökkäystapoja harjoituksen kannalta, samoin puolustuspelissä tietyt asiat teimme hieman riskillä, jotta saimme niihin harjoitusta, Kunnari taustoitti.

DSC_2737

Isoin ero tuli syöttö- ja torjuntapelissä Lempon hyväksi. Luja-Lukon nosto oli paljon irti, ja se vaikeutti paljon hyökkäyspeliä ja helpotti Lempon torjuntaa.

Lempon pisteykkönen oli Kasper Pennanen, joka sai paljon ruokaa ja oli ylivertainen hyökkäyspelissä. Myös koko pelin pelannut hakkuri Henri Laine pääso hyville pistemäärille, vaikka virallista kirjanpitoa ei ollutkaan. Matias Becker oli puolestaan verkon valtias usealla torjunnallaan.

Lempon kapteenina toiminut Simo Puttonen kehui työmoraalia kentällä.

– Puolustimme tänään koko joukkueena varsin hyvin, ja torjunnassa olimme vahvoja. Pelin sykähdyttävin hetki oli hakkuri Henri Laineen tiikeripuolustuksella tekemä piste, Puttonen tarinoi.

Kotijoukkueesta onnistuivat etenkin hakkurina pelannut Verneri Halttula, joka on  tuttu Lempo-paidasta viime kaudelta passarina ja keskitorjujana. Luja-Lukon parhaana palkittiin VaLePan farmiapu Paavo Kaski, joka esitti muutamissa kohdissa upeaa hyökkäyspeliä. Libero Vili-Valtteri Help nosti varsin hyvin hänelle suunnatut syötöt.

Saku Tuomivaaran mukaan tehtävää vielä toki on, ja paljon, mutta perjantainen esitys oli varsin vakuuttava.

– Olimme tehokkaita jokaisella hyökkäyspelin osa-alueella. Se oli passarille mukava tilanne. Teimme niitä asioita, joita olemme harjoitelleet. Se näkyi hyvin kentällä.Kokonaisuudessaan varsin hyvä esitys.

Lempon harjoitusottelu jatkuvat 24. syyskuuta Pyynikillä. Silloin vastassa on 1-sarjaa pelaava Rantaperkiön Isku, ja harjoituspeli on viimeinen ennen 3.10. alkavaa runkosarjaa.

Ottelusivu

Kuvat; Antti Raunio