Lempon joukkue valmis – Sten Kruudalle vuoden sopimus: ”Viimeinen mohikaani”

26. syyskuun 2020
Lempon joukkue valmis – Sten Kruudalle vuoden sopimus: ”Viimeinen mohikaani”

Lempo-Volleyn tulevan kauden joukkue on nyt viimeistä nimeä myöden valmis. 14 sopimuspelaaja on 34-vuotias keskitorjuja Sten Kruuda, joka teki vuoden kattavan sopimuksen.

200-senttinen keskitorjuja on ollut alkukauden Lempon treeniringissä ja mukana harjoituspeleissä. Nyt Sten laittoi myös nimensä alle sopimuspaperiin.

Kruudalla viime kausi jäi niin sanotusti väliin, hän ei pelannut yhdessäkään sarjapelissä. Hänellä oli sopimus Lempoon, mutta alkukausi meni ohi polvivaivaa parannellessa ja taloa rakentaessa. Kruuda palasi keväällä harjoitusvahvuuteen, ja olisi todennäköisesti palannut kentille pudotuspeleissä jossain vaiheessa, ellei kausi olisi päättynyt ennen aikojaan koronan vuoksi.

Viimeksi Kruuda pelasi sarjapelin keväällä 2019 Kyyjärvellä, kun LeKi tippui 1-sarjan puolivälierissä Kykylle. Edellisestä pelistä tulee siis 1,5 vuotta, kun Lempo avaa sarjansa 3.10.

Kruuda on niin sanottu viimeinen mohikaani: hän on tällä hetkellä ainoa yhä mukana oleva pelaaja joukkueesta, joka pelasi Lempäälän Kisan historiallisella ensimmäisellä 1-sarjakaudella 2014–2015. Myös Anssi Vesanen tuosta joukkueesta pelaa yhä, mutta tällä hetkellä VaLePassa. Siitä joukkueesta Tommi Roininen on mukana valmennuksessa.

–Sten on tärkeä pala joukkuetta ja ikään kuin täysin uusi huippuvahvistus. Hän on huippukunnossa tällä hetkellä. Se on myös mielestäni todella hienoa, että hän on vielä mukana ainoana ensimmäisestä 1-sarjakaudesta. Stenin kanssa ollaan kuljettu pitkä matka jo yhdessä, Lempon manageri Juha Raunio kertoo.

Tuleva kausi on Kruudalle seitsemäs lempääläisjoukkueen sopimuspelaajana. Kruudalla on vyöllään 163 liigaottelua. Virossa syntynyt VaLePa-kasvatti Kruuda asuu nykyään Valkeakoskella. Hänen isällään Parrilla liigapelejä Suomessa kertyi aikoinaan 121.

Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkue
2 Jonne  Haavisto, passari
3 Juuso Rautakorpi, passari
4 Tomi Rumpunen, yleispelaaja
6 Sten Kruuda, keskitorjuja
7 Jyri Niemi, libero
8 Tommi Nieminen, yleispelaaja
9 Henri Laine, hakkuri
10 Kasper Pennanen, yleispelaaja
11 Simo Puttonen, yleispelaaja
12 Tuomas Sillanpää, hakkuri
13 Saku Tuomivaara, passari
14 Tatu Härkönen, keskitorjuja
18 Teemu Koivunen, keskitorjuja
19 Matias Becker, keskitorjuja

DSC_2604

east 3.10.

Kuvat: Kari Kautto ja Antti Raunio