Lempo pääsi yöjunaan 3-1-voitolla NaPasta

31. lokakuun 2020
Lempo pääsi yöjunaan 3-1-voitolla NaPasta

1-SARJAA NAPAPIIRIN PALLOKETUT – LEMPO-VOLLEY 1–3 (19–25, 17–25, 25–22, 23–25)

31.10. Keltakankaan liikuntahalli, Rovaniemi

AVAUSKOKOONPANOT

Lempo: Saku Tuomivaara, Simo Puttonen Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Kasper Pennanen, Matias Becker ja libero Jyri Niemi

NaPa: Janne Pyhäjärvi, Otso Hakala, Juho Saukkonen, Ville Kulmala, Eemi Pöllänen, Tuomas Hänninen ja libero Aleksi Vaarala

OTTELURAPORTTI

Voitto oli tasaisen materiaalin kunnianosoitus

Lempon pelaajat ihastelivat noin 7 tunnin junamatkalla kulttuurihistoriallisesti merkittäviä maisemia: Alahärmän ohittaessa joukkueen päävalmentaja Esa Kunnari puhui ylpeys sydämestä uhkuen pikkunappulana hyviksi koetuista uimapaikoista ja Kunnarin mäestä, jolla kuulemma asuu koko Kunnarien suku. Saivatpa pelaajat vilkaisun kuulusta Kunnarien lapsuudenkodistakin.

Menomatkan muistelot siivittivät lempolaiset Rovaniemen iltapäivässä toivottuun tulokseen, kun NaPa kaatui 3-1 (25-19, 25-17, 22-25, 25-23).

– Pelattiin tänään kokonaisuudessaan aika hyvin ja koko ajan melko laadukkaasti. NaPa ei kahdessa avauserässä esittänyt ihmeitä ja antoi meille melko paljon omilla virheillään etua.

– Pitkän tauon jälkeen kotijoukkue oli aivan uudenlainen ja pelasi hyvin. Kolmannen erän menetys hieman harmittaa, siinäkin oli saumat peli ottaa suoraan, Lempon päävalmentaja Esa Kunnari tiivisti pelin.

Lempon voitto oli laajan materiaalin voitto, silla kaikki pääsivät pelaamaan. Ja kaikkia todella tarvittiin.

– Ennen peliä sovimme, että kaikki pelaavat, kukaan ei Rovaniemelle asti lähde vain istumaa vaihdossa, Kunnari paljasti.

Lempo oli junailemassa 11 pelaajalla, kun Tomi Rumpunen ja Sten Kruuda puuttuivat.

Avauserä lähti odotetusti hieman tahmein Lempo-jaloin, mutta tahmea oli NaPakin. Molemmat esittivät paljon syöttövirheitä. Lempo pääsi Henri Laineen ja Kasper Pennasen laitalyönneillä karkuun, ja NaPa hukkasi omat saumansa virheisiinsä.

Toinen erä oli hyvin samanlainen kuin avauserä. Laineen ja syöttövaihdosta upeita hyppysyöttöjä läpi pelin esittäneen Tommi Niemisen syöttöputkilla erä Lempäälään.

Pitkän tauon jälkeen NaPa piristyi. Sitä osattiin odottaa, sillä edellispelissään Eastiä vastaan NaPa nousi 0-2-tappiosta 3-2-voittoon.

Kotijoukkue löysi parempia puolustuspaikkoja ja etenkin yleispelaaja Otso Hakala oli vaikeasti pideltävissä. Jos hän ei syöttänyt kovia hypäreitä, oli hän taiteilemassa 4. paikan lyöntejä torjunnan käsistä metsään.

Avauseristä poiketen, kun Lempo pääsi 3. erässä hieman karkuun, NaPa ei antanut eron kasvaa vaan nousi aina lähietäisyydelle.

Pitkään mentiin Lempon pienessä johdossa, kunnes noin 16-16-tilanteessa NaPa tuli tasoihin ja pinnan eteen. Lempolta oli tullut kehiin kolmikko Juuso Rautakorpi, Tuomas Sillanpää, Tommi Nieminen, mutta hekään eivät saaneet erää kääntymään. Lempon Teemu Koivunen pääsi tinttaamaan paterista tasoitusta 23-23, mutta NaPan torjunta ja erä 24-22. Loppuerän Lempon hyökkäysvirheet olivat käänne.

– Kyllähän meillä oli siinä paikat viedä homma. Ylipäänsä koko pelissä oli paljon torjuntapaikkoja, mutta niissä ei ihan onnistuttu. Tärkein eli täydet pinnat kuitenkin on se tärkein, Lempo-kapteeni Simo Puttonen arvioi.

Neljäs erä oli alkuerästä NaPa-merkkinen, kunnes Lempo siirtyi Henri Laineen hyvillä otteilla johtoon. Erä oli muuten 3. erän tapainen, NaPa oli lopussa aivan iholla. Teemu Koivusen Hakalan mukitus ja ässä isoissa paikoissa auttoivat lempolaisia. Peli päättyi Tatu Härkösen tappotorjuntaan.

– Täytyy kehua meidän passari-hakkuri-paria Laine-Tuomivaara. Henkka otti useita puolustuksia ja Saku jakoi passia tasaisesti kuormittaen meidän hyökkääjiä juuri oikein, Kunnari kehui.

Lempon parhaana palkittiin 16 pinnan Laine, NaPalta puolestaan hakkuri-yp Ville Kulmala (9 pinnaa). Lempolta Kasper Pennaselle 12 pinnaa, NaPan ykkönen oli 17 pinnan Hakala. Lempon nälkäisimpänä palkittiin keskitorjuja Matias Becker

Lempo jatkaa sarjassa ilman tappioita, viisi voittoa viidestä pelistä. Testit sen kuin kovenevat, kun ensi lauantaina 7.11. vastaan saapuu ennakkosuosikki TuTo Turusta. Silloin kannattaa saapua katsomaan!

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Henri Laine
NaPan paras pelaaja: Ville Kulmala
Lempon nälkäisin pelaaja: Matias Becker

Yleisö: 60

SEURAAVA PELI

Lempo kohtaa lauantaina 7.11. Hakkarissa suursuosikki TuTon ja NaPa samana päivänä vieraissa East Volleyn.

OTTELUSIVU

LENTOPALLOLIITON LIVETULOSPALVELU

Kuva: Antti Raunio