Lempolle täysi pistepotti NaPasta

23. tammikuun 2021
Lempolle täysi pistepotti NaPasta

1-SARJAA LEMPO-VOLLEY – NAPAPIIRIN PALLOKETUT 3–1 (25–17, 25–16, 26–28, 25–13)

23.1. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

AVAUSKOKOONPANOT

Lempo: Saku Tuomivaara, Tomi Rumpunen, Teemu Koivunen, Tuomas Sillanpää, Kasper Pennanen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi

NaPa: Ari-Matti Puhakka, Otso Hakala, Juho Saukkonen, Oskari Seppä, Ville Kulmala, Leevi Alajärvi ja libero Mikko Kujanpää

OTTELURAPORTTI

Härkösen syöttösihti kohdillaan – Lempo palasi kahden kuukauden tauon jälkeen voittokantaan

Edellinen 1-sarjan peli Lempäälän Lempo-Volleyn miehistöllä oli 21. marraskuuta viime vuonna, kun Isku passitettiin Tampereelle 0 – 3-häviön jälkeen. Välissä oli onneksi yksi cupin ottelu, ennen kuin sarja taas sai jatkua.

Hakkariin tuli vieraaksi Rovaniemen nuoret karpaasit eli Pallokettujen yritteliäs ja pienessä voittoputkessa seilannut sakki. Voittoputki jäi Napalla kolmen peli mittaiseksi, kun Lempo piti pisteet kotonaan 3 – 1-voitolla. Erien pikkupisteet olivat Lempo ensiksi mainittuna: 25 – 17, 25 – 16, 26 – 28, 25 – 13.

Eli lentisasiantuntijat voivat tästä aika lailla lukea pelin kulun: kaksi erää mentiin Lempon merkeissä, sitten tuli lajille niin tyypillinen notkahdus ja virhesuma, josta kotitiimi sisuuntui ja näytti närhen värkit Lapin äijille neloserässä.

– Meillä oli alkuvuoden hyvien voittojen jälkeen itsetunto korkealla ja ajatus, että laitetaan suosikkina ollut kotijoukkue kanveesiin. No, niin ei sitten ihan käytännössä käynytkään, sanaili NaPan sympaattinen pääluotsi Jukka Mäkihannu, joka kantaa ylvästä lempinimeä ”Muumi”.

Mäkihannu on yksi harvoja päätoimisia lentisvalmentajia 1-sarjassa, hän luotsaa Lapin lentisakatemiaa ja NaPaa työkseen. Treenejä joukkueen runko vetää viikossa yhdeksät, joten ei ihme, että porukassa on taitoa ja osaamista.

Lempon sananvuoron saa kakkoskoutsi Marko Laakso, jolla on myös upea lempinimi eli ”Nakki”. Laakson kommentti keskittyi kehumaan kentän parasta miestä eli Lempon sentteriä Tatu Härköstä, jonka syöttöputket ratkaisivat kaikki Lempon voittamat erät.

– En ole oikein oivaltanutkaan, kuinka kokonaisvaltaisen hyvä pelaaja Tatu on. Syöttö, torjunta, hyökkäyskin, joka tänään tosin tökki, sekä vielä puolustaminenkin ja välipassit: kaikki ovat ihan timanttikamaa, ihasteli Laakso aivan aiheesta.

Avauserässä NaPa syötteli ties minne, joten ilmaissideouteilla Lempo karkasi heti useamman pinnan kaulaan. Kasper Pennanen ja Tomi Rumpunen tulittivat verkolta pisteitä ja Härkösen ensimmäinen putki osui erän puoliväliin. NaPaa piti heti alusta alkaen pystyssä todella terävän pystyyn iskenyt hakkuri Oskari Seppä.

Seppä pommitti toisessa erässä alun murhaavasti. Tilanne oli vielä 12 – 12, mutta loppuerä meni Lempolle luvuin 13 – 4! ja totta kai Härkösen syötöt murskasivat NaPan vastaanoton tässäkin erässä.

Vaikka ennen kolmatta erää ei pidetty taukoa, löpsähti Lempon ote ihan totaalisesti kahden voitetun erän jälkeen. Virhe nostossa, virhe syöttövuorolla, virhe välipallossa, virhe passissa, virhe iskussa.

NaPa oli koko ajan vähän johdossa, mutta Lempo kuroi tilanteiksi 17 – 17 ja 22 – 22.  Tuomas Sillanpään iskulla Lempo otti ottelupallon 24 – 23, mutta sitä seurannut Sillanpään syöttö napsui keskelle verkkoa. Sen jälkeen NaPa ei Lempoa ottelupalloon päästänyt, vaan Ville Kulmalan erikoinen verkkokoukkaus ratkaisi erän rovaniemeläiselle.

Lempo käytti kaksoisvaihtoa joka erässä hyvällä tuloksella: passari Juuso Rautakorpi pelasi kentällä oloaikansa huolella ja hakkuri Henri Lainekin napsi neljä pistesuoritusta.

Neloserään Lempo teki kaksi vaihtoa: Sten Kruuda tuli sentteriksi Teemu Koivusen paikalle erätauolla ja hiukan pelinsä kanssa tuskailleen Kasper Pennasen paikalle tuli Simo Puttonen erän puolivälissä

NaPa pysyi tilanteeseen 11 – 9 asti matkassa mukana, sen jälkeen Lempo sanoi auf wiedersehen ja meni loppuerän lukemin 14 – 4 matkoihinsa.

Yleisön puuttuessa mitään hurjaa intiaanitanssia ei nähty, ehkä suurin kiljahdus tuli ottelupallossa, minkä Simo Puttonen syötti ässänä kenttään ja tietysti hypärillä.

Pistekärjet: Lempo Rumpunen 14, Sillanpää 13, Pennanen 11. NaPa Seppä 19, Hakala 8, Kulmala 5. Lempon Jyri Niemen liberopelaaminen oli lukuun ottamatta paria 3. erän lipsua lukuun ottamatta laatutyötä.

Tällä hetkellä pelaaminen ei ole henkisesti helppoa, kun korona riivaa, siirtää pelejä ja kaikki on usvan peitossa. Vaikka kuinka fokusta pyrkii pitämään pelissä ja treenaamisessa, ei latautuminen tule simsalabim-jutuilla. Hienon VaLePa-pelin jälkeen Napa-peli oli Lempolta rutiinisuoritus; niitä(kin) tarvitaan, jotta paikka sarjan kärkinelikossa säilyisi.

TuTo, Lempo, Kyyjärvi ja Kuortane jakanevat sijat 1 – 4 tai TuTo kyllä vienee runkosarjan voiton, siksi vakuuttavasti turkulaiset jyräävät ja ovat sakkiaan vielä vahvistaneetkin lainapelaaja Aleksei Zbankovillakin.

Lempolla piti olla heti 24. tammikuuta Kyyjärven-reissu, mutta se siirtyi kaksi kuukautta eteenpäin; jospa silloin lilliputtipitäjään halliin saisi ottaa yleisöä. Seuraava vastustaja on Pielaveden Sampo joka tulee Hakkariin sunnuntaina 31. tammikuuta.

Tästä lähti vuosi 2021 liikkeelle, hyvää tätä vuotta siis, toivottaa RRRRR.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Tatu Härkönen
NaPan paras pelaaja: Oskari Seppä
Lempon nälkäisin pelaaja: Simo Puttonen

SEURAAVA PELI

Lempolla jatkuvat kotipelit tyhjille katsomoille sunnuntaina 31.1. Sampoa vastaan Hakkarissa, sillä sunnuntaina 24.1. Kyky-vieraspeli siirtyi maaliskuulle. NaPa jatkaa heti sunnuntaina 24.1. Tampereelle Iskua vastaan.

OTTELUSIVU

LENTOPALLOLIITON LIVETULOSPALVELU

Kuva: Kari Kautto