Lempo runkosarjan kolmanneksi, puolivälierissä vastaan Sampo – Kyky parempi päätöspelissä

28. maaliskuun 2021
Lempo runkosarjan kolmanneksi, puolivälierissä vastaan Sampo – Kyky parempi päätöspelissä

1-SARJAA KYYJÄRVEN KYKY – LEMPO-VOLLEY 3-1 (25-22, 31-33, 29-27, 25-23)

Palkinnot
Kykyn paras Mikko Väliaho
Lempon paras Saku Tuomivaara
Pisteet
Kyky: Mikko Väliaho 23, Petrusevics 16, Ozolins 13
Lempo: Laine 23, Rumpunen 22, Puttonen 8
Avaukset
Kyky: Ozolins, Petrusevics, Väliaho, Manninen, Aninko, Väliaho ja libero Liunenko
Lempo: Tuomivaara, Rumpunen, Koivunen, Laine, Puttonen, Kruuda ja libero Niemi
Kyyjärven ja Lempäälän välinen taika ei pettänyt tälläkään kertaa. Joukkueiden kohtaamiset ovat aina tunteellisia ja tiukkoja – niin tänäänkin. Vaikka viidenteen erään ei menty, kolme eristä päättyi kahden erolla. Suuta soitettiin ja toiselle puolen tuuletettiin melko railakkaasti ajoittain. Saldona molemmille keltaiset ja Lempolle punaine Sten Kruudan kukkotuulotuksesta. Tunteet kuitenkin pysyivät kurissa ja pelim jälkeen onniteltiin toisia hyvästä pelistä.
– Tänään nähtiin erittäin korkeatasoista lentistä. Kentällä aisti, että tosipelit tulee. Tänään teema oli korkata jo pudotuspelit tunnetasolla ja se onnistui. Voi sanoa, että oli jopa liigaa energiaa, Lempon päävalmentaja Esa Kunnari tuumi.
Ensimmäinen erä oli pitkään hyvin tarkkaa side out -peliä ja eteni tasaisissa merkeissä. 13 pinnan kohdalla Kyky repäisi neljän pinnan eron puolustuspelinsä kautta. Libero Illia Liunenko pelasi koko pelin upeasti.
Erä oli menossa jo selvästi Kykylle, mutta Lempo nousi vielä iholle. Teemu Koivusen ja Juuso Rautakorven syöttövuorot kavensivat eron kahteen, mutta Veli Mannisen peippi tappoi erän. Kyky pelasi lähes virheittä erittäin vahvan erän, eikä Lempokaan ollut heikko.
– Taisi olla meidän vuoden 2021 paras eka erä. Silti hävittiin. Eli Kyky aloitti tosi hyvin, Lempon Puttonen jakoi tunnustusta.
Lempo pääsi yli pinnan johtoon ensi kerran 2. erässä 13-11-tilanteessa. Kyky kiri kahdesti Lempon johdon kiinni ja nousi ohi, kun Kyky-passari Ozolins torjui Rumpusen kolmesti putkeen. Kyky tempoi paljon keskeltä, Lempo laidoista hakkuri Laineen johdolla.
Loppuerä menikin pitkäksi. Jatkopalloja tahkottiin huolella. Lempolla oli viisi eräpalloa, Kykylläkin kolme. Ozolins nappasi Rumpusen kiinni lopussa vielä muutaman kerran aina ratkaisuhetkillä. Erän kuitenkin päätti 33-31 Lempon Rumpunen 6-paikalta.
Myös kolmas erä meni jatkopalloille. Erä eteni parin pinnan Kyky-johdossa, kunnes 20 pinnan päällä homma muuttui mielenkiintoiseksi. Ensin Lempo nousi johtoon 21-19. Pisteen päätteeksi Sten Kruuda otti punaisen vastustajan puolelle tuulettamisesta niin sanotulla kukkotuuletuksella. Erän kortit tulivat kaikki kolmoserässä. Samalla vaihtui syöttäjä ja Mikko Väliaho teki ässän ja tasoitti.
– Tarkoitus oli tuulettaa Jyrille sovitulla tuuletuksella, enkä tiennyt, että aiempi varoitus oli tullut juuri tästä, Kruuda kertoi.
Kyky nousi pian ohi, ja oli eräpallossa. Lempo pääsi pian puolestaan pariin eräpalloon. Lopulta Kyky otti erävoiton, joka varmisti Lempon kolmossijan ja puolivälierävastukseksi Sammon.
Neljäs erä alkoi hieman pienemmällä höyryllä, kun sijoitukset oli ratkottu. Henki kuitenkin löytyi pian uudestaan molemmille. Lempo aloitti erän vahvasti ollen neljän pinnan johdossa. Kyky kiri tasoihin ja ohi etenkin Petrusevicsin pinnoilla ja syötöillä.
Lopulta Kyky kiihdytti karkuun Veli Mannisen syötöillä ja passari Ozolinsin ratkaisuilla. Lempolla ei enää riittänyt bensa kiriin.
Tulos tarkoitti Lempolle kolmossijaa ja Sampoa avausvastustajaksi pudotuspeleihin. Kaikkiaan Kyky-peli oli tasokas, tasainen ja viihdyttävä. Viides eräkin oli tulossa Lempon hallittua neljättä erää, mutta Kykyn latvialaiset olivat eri mieltä.
– Hieman väsyttiin lopussa, TuTO-peli hieman painoi, Tomi Rumpunen tuumi.
Lempolta esiin nousi upean pelin pelannut hakkuri Henri Laine 22 pinnallaan. Hän oli Saku Tuomivaaran tuki ja turva 21 pinnaa tehneet Rumpusen ohella. Tuomivaara pelasi upean pelim myös ja palkittiin Lempon parhaana.
– Saku tekee paljon töitä ja paljon oikeita asioita. Toteutti tänään hienosti taktiikkaa. Henriltä halusin vahvaa peliä ja sen sain. Kaudem parasta oikeaan aikaan, Kunnari kiitteli.
Kykyn ykköshahmo oli peräti 23 pinnaa tehnyt Mikko Väliaho. Keskitorjujalle tehot ovat huikaisevat. Kykyn keskipeliä Lempo ei saanut juurikaan kuriin ja Ozolins käytti sitä paljon.
– Peli ratkesi pieniin asioita meillä, virheitä taas ehkä vähän liikaa tappioerissää. Kykyn keskipeliä ei saatu kiinni, Kunnari summasi.
Pudotuspelit alkavat tulevana viikonloppuna. Lempo tiedottaa aikataulusta heti sen varmistuttua. Tulossa on myös erikoiskampanjaa tulilippujen muodossa hauskalla tavalla.
Puolivälieräparit:
TuTo-NaPa
Kyky-Jymy
Lempo-Sampo
Murikat-Isku

SEURAAVA PELI

Molemmille peli oli runkosarjan viimeinen. Seuraava peli on pudotuspeleissä, jotka alkavat seuraavana viikonloppuna.

OTTELUSIVU

LENTOPALLOLIITON LIVETULOSPALVELU

Kuva Kari Kautto