Lempo välieriin – Samposta toinen voitto 3–0

04. huhtikuun 2021
Lempo välieriin – Samposta toinen voitto 3–0

2. PUOLIVÄLIERÄ LEMPO-VOLLEY – PIELAVEDEN SAMPO 3–0 (25–20, 25–14, 25–16)

4.4. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

PALKINNOT

Lempon paras: Sten Kruuda
Sammon paras: Jere Auvinen

PISTEET

Lempo: Kruuda 13/+13, Härkönen 13/+12, Rumpunen 10/+5
Sampo: Puhakka 10/+3, Räisänen 9/+3, Tolvanen 8/+2

AVAUKSET

Lempo:  Saku Tuomivaara, Tomi Rumpunen, Tatu Härkönen, Henri Laine, Simo Puttonen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi
Sampo: Ilja Ivanov, Lasse Räisänen, Tuomo Ikonen, Niko-Matias Puhakka, Ville Tolvanen, Aatu Nykänen ja libero Jere Auvinen

Hakkarissa nähtiin Lempo-Volleyn näytös, jolla isäntäjoukkue nappasi välieräpaikan suoraan kahdella voitolla. Niinpä kultaisia eriä ei kaivattu, kun Lempo ei jättänyt Sammolle erääkään. Lempo oli edellä jokaisella osa-alueelle, etenkin syöttö-ja torjuntapelissä.

– Heti lyötiin luu kurkkuun pelin alussa Sammolle, sen jälkeen oli helppo jatkaa. Syötttö oli meillä tänään niin vahva, että saatiin kaverin nosto tosi hyvin rikki, Lempon parhaana palkittu Sten Kruuda kertoi ratkaisupaikoista.

Avauserää ehdittiin mennä hetki tasaisesti pinna pinnalta, kunnes Lempo repäisi ensimmäisen kerran viiden pisteen jälkeen. Neljän pinnan putki ja ero 9–5 oli liikaa, sitä etumatkaa Sampo ei avauserässä saanut kunnolla kurottua. Etenkin Lempo-hakkuri Henri Laine tehoili mukavasti.

Lempo pystyi kontrolloimaan erää johtopaikalta, mutta Sampo sai pidettyä eron siedettävänä. Syöttö oli Lempolla kovaa valuuttaa, avauserässä tuli jo useampi ässä.

Toinen erä repesi heti alussa, kun Lempon hurja syöttö moukaroi Sampo-vastaanottoa hajalle. Laine syötti kaksi ässää ja Lempo sai lisäksi useita vastapalloja. Ero oli jo tuplat jo 10–5-tilanteessa ja suurimillaan 12 pistettä tilanteessa 23–11. Lopulta eroksi tuli 11 pistettä. Hyvän syötön jälkeen Lempo-torjunta napsi useita torjuntoja. Lisäksi isossa johdossa Saku Tuomivaara pääsi pyörittämään rohkeaa passipeliä, etenkin keskihyökkäys toi upeita pisteitä.

4

Kolmas erä alkoi samalla tapaa kuin avauspelissä, kun Samo aloitti vahvasti. Pielavetiset pääsivät 3–1-johtoon, mutta sen kauempaa Lempo ei odotellut. Torjunnoilla ja parilla hyvällä puolustuksella Lempo oli nopeasti johdossa useammalla pisteellä. Etenkin Tatu Härkönen oli vireessä verkolla napsien lukuisia koppeja.

Kun Lempo pääsi kolmannessa erässä useamman pisteen johtoon, ei Sampo enää pystynyt vastaamaan haasteeseen. Lempo meni menojaan ollen jokaisella osa-alueella edellä.

– Hyvä nostopeli ja passipeli meiltä. Vastaanotto meillä parempi kuin eilen, syöttö oli yhtä hyvä. Pidettiin virheet alhaalla, mikä oli tärkeää. Ja oma peli pysyi kasassa, Sampo ei päässyt sitä juurikaan horjuttamaan, Lempon päävalmentaja Esa Kunnari analysoi rauhallisesti.

Sammolla lähtökohdat pudotuspeleihin olivat vaikeat karanteenien vuoksi. Yhdessäkään erässä se ei päässyt tosissaan haastaamaan erävoitosta. Lasse Räisänen ei ylätnyt avauspelin tehoihin ja keskipeli ei kulkenut kuten Pielavedellä. Nuori hakkuri Niko-Matias Puhakka hyökkäsi ajoittain hienosti ja oli joukkueen tehokkain. Parhaana palkittiin libero Jere Auvinen.

– Virheiden määrä oli mielestäni isoin syy tulokseen, Lempo ei juuri niitä tehnyt. Me ratkottiin puolestaan peliä omilla virheillä. Lempo voitti joka osa-alueen, se täytyy tunnustaa, Auvinen kertoi ajatuksistaan.

Lempon parhaana palkittu Sten Kruuda oli hymyssä suin pelin jälkeen. Hän pääsi avaukseen oltuaan lauantaina vaihdossa ja summasi upeat tehot 13/+12. Vielä tarkempi oli Tatu Härkönen, 13/+13. Lempo tulikin vahvasti keskeltä koko pelin.

Lempo-Volley saalisti välieräpaikan suoraan kahdessa pelissä ja puhtaalla eräsuhteella 6–0. Sammon kausi päättyi Hakkarin iltapäivään. Lempon välierävastustaja selviää sunnuntai-iltana. Välieräpaikka on seurahistorian ensimmäinen, viime vuonna se jäi voiton päähän koronan katkaistua kauden kesken puolivälierien. Kaikkiaan LeKi ja Lempo ovat edenneet välieriin nyt neljästi kuudella yrittämällä.

Välierissä odottaa astetta hurjempi haaste.

– Huomatttavasti kovempi vastus ensi viikolla sitten edessä. Välieristä tulee hurja otatus, Kunnari tuumi.

– Tämä oli vasta välipysäkki. Luulen, että Kyky jo odottelee meitä, Kruuda heitti arvauksensa tulevasta vastustajasta.

– Viime aikoina meillä syöttö on parantunut paljon, pakko ottaa välierissä siinä vielä enemmän riskiä. Henkinen kantti pitää olla kova niissä peleissä. Halutaan näyttää, että vanhat syttyy kevään peleihin, Kruuda viittais tulevaan viikonloppuun.

Välierät pelataan 10.–11.4. samalla systeemillä kuin puolivälierät, eli kaksi peliä ja tarvittaessa kultainen erä.

OTTELUSIVU

2

Kuvat: Kari Kautto