Kykylle voitto avausvälierästä

10. huhtikuun 2021
Kykylle voitto avausvälierästä

1. VÄLIERÄ LEMPO-VOLLEY – KYYJÄRVEN KYKY 1–3 (26–28, 16–25, 25–23, 21–25)

10.4. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

PALKINNOT

Lempon paras: Sten Kruuda
Kykyn paras: Ralfs Ozolins

PISTEET

Lempo: Rumpunen 19/+4, Kruuda 18/+16, Puttonen 15/+8
Kyky: Mäntylä 15/+8, Petrusevics 14/+8, Ozolins 10/+6

AVAUKSET

Lempo: Saku Tuomivaara, Tomi Rumpunen, Tatu Härkönen, Henri Laine, Simo Puttonen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi
Kyky: Ralfs Ozolins, Aivars Petrusevics, Mikko Väliaho, Mika Mäntylä, Jaakko Aninko, Roope Keskinen ja libero Illia Liunenko

1-sarjan välieräavauksessa Kyyjärven Kyky otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan Hakkarissa. Lempo oli ajoittain niskan päällä, mutta isossa kuvassa Kykyn nosto- ja torjuntapeli olivat sille avain voittoon.

– Emme saaneet kaverin nostoa rikki, he nostivat tosi hyvin, emmekä saaneet torjuntoja. Ei ihan pelattu sillä tasolla, millä olemme pystyneet tällä kaudella pelaamaan. Mutta kaveri oli kyllä sen verran hyvä, että teki siitä vaikeaa, Lempon parhaana palkittu Sten kruuda tuumi.

– Olimme tärkeissä palloissa erien lopuissa hieman parempia ja ehkä onnekaampiakin. Siihen ratkesi tänään, Kykyn Ralfs Ozolins kertoi.

Peli lähti kotijoukkueelta hyvin käyntiin, kun parin avauspallon jälkeen Lempo pääsi Henri Laineen ja Simo Puttosen syötöillä 10–6-johtoon. Lempolla Laine teki pisteitä ja syöttö oli alkuerästä vahvaa, mutta kyyjärveläiset saivat siitä paremmin kiinni erän aikana. Kyky sai hiljalleen eroa kiinni, pääsi tasoihin 14 pisteessä ja Jaakko Aningon syöttövuorolla johtoon 19–17. Lempo nousi vielä tasoihin 22–22 ja molemmat saivat muutaman eräpallon, ja erä osoitti sävelet mitä ottelupari voi parhaillaan tarjota: nähdään tasaisia eriä ja kovaa taistelua. Erä päättyi Kykyn torjuntoihin 28–26. Aivars Petrusevicsin järkevät hyökkäyspisteet ja Kykyn torjunnat ratkaisivat avauserän tärkeissä palloissa.

Kyyjärvi aloitti toisen erän vahvasti ja sai syötöllään Lempon vastaanoton pahasti sekaisin. Etenkin Roope Keskisen syöttövuorot olivat tuhoisia pelin alussa. Kun Lempon laitatehot hyytyivät, Kyky pääsi useamman pisteen karkumatkalle. Lempo otti erän keskivaiheilla Kykyn seitsemän pisteen johdossa kentälle Eetu Rantasen ja Tuomas Sillanpään Rumpusen ja Laineen tilalle. Myöhemmin myös Teemu Koivunen korvasi Sten Kruudan ja Juuso Rautakorpi Saku Tuomivaaran. Kyky otti hienoja puolustuspalloja ja teki niistä pisteitä, kun Lempo suttasi helppoja palloja omalle puolelle. Ero oli vaihtojenkin jälkeen niin iso, että Kyky pystyi pitämään johtonsa ilman ongelmia.

3

Kotijoukkue sai kasattua rivinsä kolmanteen erään ja otti johtopaikan itselleen alussa. Tuomas Sillanpää tuli alkuerästä hakkuriksi ja Koivunen keskelle. Ero ei kuitenkaan parista pinnasta isommaksi kasvanut, Kyky pysyi iskuetäisyydellä. Lempo sai muutaman torjunnan ja taistelupallovoiton, jotka nostattivat tunnelmaa. Kyky puolestaan oli murhaava keskipelissä ja jatkoi hyvää torjuntapeliään, Lempo pystyi tosin vastaamaan keskipelipisteissä kohtuullisesti. Kyky tuli taas tasoihin avauserän tavoin 20 pisteen lähestyessä. Lempo sai kuitenkin eroa vielä kerran Simo Puttosen torjunnalla ja keskihyökkäyksillä. Toisessa Lempon eräpallossa tilanne meni mielenkiintoiseksi: Ozolinsin ei tulkittu pelaavan palloa takapassarina verkon yläpuolelta Lempon puolelle. Kyky voitti pallon, Sten Kruuda otti tuomion kritisoinnista suoran punaisen ja tilanne kaveni 24–21:stä 24–23:een. Tilannetta puitiin tuomareiden kanssa pitkään. Seuraavasta eräpallosta Rumpunen kuitenkin päätti erän Lempolle.

Neljännen erän aloitti puolestaan paremmin Kyky ja johti kolmella pisteellä melko nopeasti. Lempo kiri eron kuitenkin kiinni kippari Rumpusen pisteillä. Kykyllä puolestaan supertähti Petrusevics osoitti olevansa palkkapussinsa arvoinen, ja onnistui koko pelissä hyökkäyspäässä lähes virheittä. Kyky sai Lempon virheillä lisättyä eroaan uudestaan kolmeen pisteeseen erän puolivälissä. Lopullisen iskun Kyky tarjosi torjunnoillaan ja tylsyytti Lempon kirin 20 pisteen päällä. Ero riitti hallitsemaan loppupeliä.

Kyky-passari Ozolins sai ruokittuaan ryhmäänsä tasaisesti ja pisteet jakaantuivat kaikille. Tarvittaessa hän ratkaisi pallot itse. Petrusevicsin lisäksi iso pala oli ihmeparantumisen kokenut hakkuri Mäntylä. Kun Väliaho johti torjuntaa ja Aninko vahvaa nostopeliä, ei Lempo saanut tarvittavasti murrettua Kykyn peliä.

Lempo oli keskipelissä vahva, mutta torjunta- ja nostopelissä jäi Kykyn taakse. Kyky voitto torjunnat 12–5 ja tappotehot 49–43. Noston Lempo voitti 59–57. Tilastojenkin mukaan parempi voitti.

– Vankka usko on siihen, että kausi jatkuu ensi viikolla. Heti pelin jälkeen puhuttiin, että huomenna jätetään todellakin kaikki kentälle, Kruuda kertoi.

– Olen pahoillani Lempolle, mutta haluamme todella voittaa huomenna ja aiomme sen tehdä. Lempoa vastaan on kiva pelata, koska olemme niin tasaisia, Ozolins kiitteli.

Sarja paketoidaan sunnuntaina kello 16 Kyyjärvellä. Kykyn voitolla Kyky välieriin, Lempon voitolla kultaiseen erään.

OTTELUSIVU

2

Kuvat: Kari Kautto

Päivitys 10.4. klo 19.37. Lempo voitti pelissä nostoprosentin 59–57, Lempo nosto ilmoitettiin aluksi väärin 39-prosenttiseksi näppäinvirheen vuoksi.