Lempon kausi päättyi Kykyn viedessä finaalipaikan 5. erässä: ”Hienoa on ollut olla osa tätä tarinaa”

11. huhtikuun 2021
Lempon kausi päättyi Kykyn viedessä finaalipaikan 5. erässä: ”Hienoa on ollut olla osa tätä tarinaa”

2. VÄLIERÄ KYYJÄRVEN KYKY – LEMPO-VOLLEY 3–2 (14–25, 25–18, 25–21, 20–25, 15–12)

11.4. Kyyjärven liikuntahalli

Kyky finaaliin voitoin 2–0, Lempon kausi päättyi

PALKINNOT

Lempon paras: Tomi Rumpunen
Kykyn paras: Roope Keskinen

PISTEET

Lempo: Rumpunen 24, Sillanpää 19, Puttonen 10
Kyky: Väliaho 15, Petrusevics 13, Mäntylä 11

AVAUKSET

Lempo: Saku Tuomivaara, Tomi Rumpunen, Teemu Koivunen, Henri Laine, Simo Puttonen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi
Kyky: Ralfs Ozolins, Aivars Petrusevics, Mikko Väliaho, Mika Mäntylä, Jaakko Aninko, Roope Keskinen ja libero Illia Liunenko

Lempo-Volleyn bussissa matkalla Kyyjärveä joukkueen manageri Juha Raunio siteerasi presidentti Mauno Koivisto ja pääministeri Esko Ahoa.

– Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.

– Palkinto tulee ennen työtä vain sanakirjassa.

Lempo oli selkä seinää vasten hävittyään avausvälierän Hakkarissa erin 3–1. Niinpä Kyyjärvellä Lempon oli pakko voittaa, ja sillä olisi pelattu kultainen erä. Bussissa ja kopissa olotila oli hyvin nöyrä ja kunnioittavan hiljainen paikkapaikoin. Joukkueesta aisti, että tilanne oli tiukka, mutta toivoa ja mahdollisuuksia oli. Lähtökohta oli siis kohtuullinen, vaikkakin kiperä.

DSC_3340

Ja minkälainen avauserä Kyyjärvellä nähtiin! Sellaista on harvoin nähty, sillä kotijoukkue on tunnettu huimana kotijoukkueena. Lempo latoi lukemat 25–14 ja osoitti, että kaikki on mahdollista.

Pian avauspallojen jälkeen Lempo sai parin pisteen johdon, joka kasvoi nopeasti. Syöttötaktiikassa Lempo otti selvän muutoksen: pommituksen kohteena oli Kykyn ykköspaikka. Se toimi ja syöttökin vaikeentui avauspelistä. Niinpä Kykyn nosto oli koko ajan irti ja Lempo hallitsi avauserää. Hakkuriksi tullut Tuomas Sillanpää oli oivassa vedossa.

Toinen erä oli avauserän täydellinen vastakohta. Kyky purjehti nopeasti usean pisteen kaulalle. Molemmissa erissä johtajan ollessa 14 pinnassa toinen oli vasta 7:ssä. Lempo sai erän loppuun hyvän kirin, mutta tauolle lähdettiin tasoissa.

Myös kolmas erä repesi melko nopeasti. Kyky otti kolme torjuntaa putkeen, sai eroa ja repi sitä pian lisää. Jälleen Kykyn keskipeli ja torjunta olivat todella laadukasta Mikko Väliahon johtamana.11–5-tilanteessa Lempon passariksi tuli Juuso Rautakorpi, joka pelasi pelin loppuun ja oli todella hyvä tuoden Lempon peliin lisää kierroksia. Pelin edetessä myös Tatu Härkönen tuli kehiin. Erän kääntöön muutokset eivät vielä riittäneet.

Neljännessä erässä Lempo oli todellisessa selkä seinää -vasten tilanteessa, kun Kyky oli erän päässä finaaleista. Lempo vastasi haasteeseen upeasti. Lempo oli kuskin pukilla läpi erän, Kyky nousi useasti tasoihin mutta henkinen kantti riitti uusiin johtoasemiin. Rautakorpi piti laitapelaajat isolla ruualla ja Rumpunen–Sillanpää-kaksikko takoi pisteitä. Erä Lempolle.

DSC_3337

Niinpä mentiin viidenteen erään, Kykyn ja Lempon pelien historialle uskollisena. Siinä mentiin pinna pinnalta 6–6-tilanteeseen, kunnes Kyky napsi kolme torjuntaa putkeen ja 10–6. Kun Lempo sai siitä pallon pois, alkoi kiri Sten Kruudan syötöillä. Ensin tasoihin ja vielä ohi Rautakorven torjuttua Mika Mäntylä yksin laidasta. Sen jälkeen peli olikin taas totuttu trilleri. 12–12-tilanteessa Kykyllä kaksi upeaa puolustusta ja pallosta voitto erikoisten vaiheiden jälkeen. Perään pari torjuntaa – näin olivat finaalijuhlat pystyssä ja Lempolla kesäloma.

– Kyllähän se v******, Lempon päävalmentaja Esa Kunnari totesi pelin päätyttyä.

Se ei ole yllätys, kova harmitus oli varmasti jokaisella joukkueen jäsenellä päällimäisenä. Upea osoitus avauspelin jälkeen, että Lempo pystyi finaalipaikasta haastaamaan, pelin venytys viidenteen erään, jossa vielä johtoasema loppuhetkillä. Tällä kertaa bensa riitti kalkkiviivoille, muttei sen yli. Kyky vei finaalipaikan ansaitusti, onnittelut heille Lempon puolesta.

– Mistään muusta kuin urheilusta ei saa tällaisia fiiliksiä. Voiton jälkeen tunne on todellisen upea, tappion jälkeen kauhea. Onhan tämä henkisesti kova paikka hävitä viidennessä erässä. Mutta nämä tunteet ovat tämän tekemisen suola, siksi tätä tehdään, Lempo-Volleyn parhaana palkittu Tomi Rumpunen kokosi tuntonsa.

Historia toisti itseään nyt kolmannen kerran Kyyjärvellä. Lempäälän Kisan kausi päättyi välierissä 2014 ja puolivälierissä 2019, nyt Lempo-Volleyn välierissä 2021 juuri Kyyjärven liikuntahallilla.

– Täytyy vain uskoa, että vielä joskus mekin lähdetään täältä voittajina, Simo Puttonen totesi ja kiitti joukkuetta hienosta kaudesta.

Lempo-Volley oli tällä kaudella 1-sarjan kolmas, pronssisia mitaleita ei tosin jaeta. Finaaliin eteni Kykyn lisäksi TuTo. Lempo oli runkosarjan kolmas. Kauden saldoksi tuli 17 voittoa ja 7 tappiota.

– Kautta voi kuvata meidän kohdaltamme hienoksi ja onnistuneesti isossa kuvassa. Jo se, että saimme koko kauden pelata, oli hieno asia. Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta, joka jätti kaiken tänään kentälle, manageri Raunio kiitti ryhmäänsä.

DSC_3339

Kaikki todella jäivät kyyjärveläiselle parketille. Sen aisti niistä muutamista minuuteista ja tyhjistä katseista, kun aivan pelin loputtua pelaajat istuivat ja seisoivat omalla kenttäpuoliskollaan ja miettivät elämää.

– En voisi enempää pyytää joukkueeltani. Kauden paras tai ainakin lähelle tänään saatiin irti. Palkinto jäi toki saamatta tällä kertaa, Esa Kunnari kertoi.

– Tänään peli ratkesi pieniin asioihin. Meillä oli omat hetkemme, eikä se kääntyminen paljosta ollut kiinni. Syöttötaktiikka toimi ja Juuso pelasi kerrassaan upeasti, aivan huikea sisääntulo. Mutta kun ei riitä, ei riitä.

Tomi Rumpunen oli samoilla linjoilla Kunnarin kanssa..

– Kun peli on näin tiukka, se ratkeaa pikkujuttuihin. Taktiikka saatiin toimiin, siihen ei kaaduttu. Kyky otti vikassa erässä pari semmoista puolustusta, mitä en ole aiemmin ole nähnyt, ne olivat tärkeitä.

Kapteeni Rumpunen ja päävalamentaja Kunnari summasivat kulunutta kautta.

– Kausi oli positiivinen ja kivaa on ollut. Toki kliimaksi jäi, finaali oli ollut pelaajien ja seurajohdon ajatuksissa. Nämä kaksi vuotta on ollut hienoa olla osana Lempon tarinaa. Tässä seurassa on ollut helkkarin kivaa ja seura hoitanut asiansa hienosti, Rumpunen jakoi isoa tunnustusta Lempon organisaatiolle.

– Tälle kaudelle halusin lähteä, koska tiesin kuinka upea porukka saatiin kasaan. Olen ajatellut, että se matka tämän porukan kanssa on se isoin juttu, ei edes se tulos lopulta. Ja kun miettii tätä kautta, koronan tuomat sävellykset ja tauot, Kasperin ikävä loukkaantuminen ja erilaiset poissaolot vammojen ja muiden takia: selvittiin uskomattoman hyvin, kun pääsime tänne asti, Kunnar tiivisti tuntonsa.

Lempo-Volleyn kausi 2020–2021 tuli siis päätökseensä. Joukkue kiittää kaikkia kannattajiaan, yhteistyäkumppaneitaan ja vastustajiaan. 1-sarjalentopallo jatkuu Lempäälässä myös kaudella 2021–2020. Kiitos!

OTTELUSIVU

Kuvat: Antti Raunio, joukkuekuva Jani Huurne