Lempo-Volleylle ensimmäiset neljä pelaajasopimusta kaudelle 2021–22: Kaksi uutta, kaksi vanhaa

01. toukokuun 2021
Lempo-Volleylle ensimmäiset neljä pelaajasopimusta kaudelle 2021–22: Kaksi uutta, kaksi vanhaa

Lempo-Volley on avannut kauden 2021–2022 pelaajasopimuksensa neljällä kiinnityksellä. Yhden vuoden sopimukset ovat solmineet hakkuri Tuomas Sillanpää, hakkuri Joel Itänen, yleispelaaja Tommi Nieminen ja keskitorjuja Veeti Ahlfors.

Sillanpää ja Nieminen pelasivat jo viime kaudella Lempossa, Itänen ja Ahlfors ovat uusia kasvoja Lempäälässä. Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio on tyytyväinen tämän hetken pelaajatilanteeseen.

– Ajan oloon nähden olemme hyvässä tilassa. Viime kauden sakista varmoja poisjääntejä on tiedossa tässä kohtaa kolme, mutta paikkaajia on tulossa. Nyt julkaistujen soppareiden ohella muutama muukin on saletissa, ja toukokuussa kerromme niistä lisää, Raunio paljastaa.

Lempon viime kauden joukkueesta seurassa eivät varmuudella jatka hakkuri Henri Laine, keskitorjuja Teemu Koivunen ja passari Saku Tuomivaara. Laine ja Koivunen ovat jäämässä välivuodelle, Tuomivaara siirtyy Mestaruusliigaan Akaa-Volleyn riveihin.

Tässä esittelyssä Lempo-Volleyn ensimmäiset sopimuspelaajat.

Tuomas Sillanpää, hakkuri

DSC_7562

28-vuotiaalla Tuomas Sillanpäällä alkaa toinen kausi Lempo-Volleyssa. Viime kaudella hakkuri valtasi itselleen avauskokoonpanon paikan ja tehoili kaudella 231 pistettä 11,6 pinnan keskiarvolla ja oli koko sarjan pistepörssin kymmenes. Sillanpäälle on kaavailtu suurta roolia myös tulevalle kaudelle. Alahärmän Kisan kasvatilla on 38 liigapeliä.

– Oma ja joukkueen viime kausi oli nousujohteinen. Harmillinen rannevamma pilasi käytännössä runkosarjan lopun ja pudotuspelit, suhteellisen kovilla tuilla pystyin juuri ja juuri välierissä pelaamaan. Tavoite on pelata ensi kaudella kärkikahinoissa, siihen sopii niin omat tavoitteet kuin Lempon ja LeKin kärkipäähän vakiintunut taso, Sillanpää kertoo ajatuksistaan.

– Kun paikkakunnalla asuu sarjan parhaita hakkureita ja kaveri on viimeisen päälle urheilija ja joukkuepelaaja, on sellaisen nimmari sopimuspaperissa ison ilon hetki. Tumppi on treeneissä aina sata lasissa ja pitää fysioterapeutin tarkkuudella kropastaan huolta. Mikä mukavinta, kehityspotentiaalia on vielä rutkasti, manageri Raunio kertoo.

Tuomaksen pelaajakortti

Joel Itänen, hakkuri

20210321_175715

19-vuotias hakkuri Joel Itänen saapuu Lempäälään Nurmon Jymyn 1-sarjajoukkueesta. Itänen löi itsensä läpi viime kaudella hakkurin paikalla, ja kokosi 10,3 pistettä per peli ja oli avainroolissa Jymyn noustua runkosarjan lopussa pudotuspeleihin. Lempon katse kiinnittyi pelaajaan, kun hänet valittiin molemmissa keskinäisissä peleissä Jymyn parhaaksi. Kahteen peliin Itänen kokosi 30 pistettä. Itänen pääsee kesällä armeijan palveluksesta ja Tampereen suuntaan hänet tuo syksyllä alkavat opiskelut. Itänen muodostaa Sillanpään kanssa todella kovatasoisen hakkurikaksikon Lempolle.

– Olen viimeiset neljä kautta pelannut Jymyssä 1-sarjaa hakkurin ja yleispelaajan tonteilla ja nyt olen muuttamassa Tampereelle opiskelemaan historiaa sekä pelaamaan lentopalloa. Lempäälässä on pelattu mielestäni laadukasta lentopalloa ja Hakkarissa on hyvä meininki. Lempoon siirtyminen onkin omalle kohdalle paras vaihtoehto ensi kaudella. Odotankin jo innolla Lempon paidassa pelaamista ja kauden alkua, Itänen kertoo.

– Pohjanmaalta kantautui jo hyvissä ajoin tietoa, että ”Jokke” tulee Tampereelle opiskelemaan. Kun Laineen Henkka jää välivuodelle, oli meillä hakkurille kysyntää ja Joelilla on sille tontille mitä tarjota. Varsin nopeasti pääsimme yhteisymmärrykseen, että Lempo on Joelille paras paikka pelata ensi kaudella. Lahjakas pelaaja, joka löi pöytään viime kaudella jo kovia näyttöjä 1-sarjatasolla, Raunio kertoo.

Joelin pelaajakortti

Tommi Nieminen, yleispelaaja

DSC_4067

19-vuotias yleispelaaja Tommi Nieminen aloittaa kolmannen kautensa Lempo-Volleyssa. Lempäälän Jyryn kasvatti on vuosi vuodelta kasvattanut vastuutaan ja otti viime kaudella ison askeleen runkopelaajien joukkoon. Nieminen tuli tunnetuksi vaarallisena syöttövaihtajana ja peliaikaa tuli edelliskautta enemmän. Tammikuussa hän meni armeijaan, ja tuleva syyskausi menee vielä palveluksessa. Niinpä alkukaudesta Tommi on mukana myös Lempon 2-sarjajoukkueen peleissä.

– Hyvillä fiiliksillä ensi kauteen, vaikka pystynkin armeijan takia vasta joulun jälkeen olemaan kokoaikaisesti mukana. Pleijarit jäivät nyt oikeestaan kokonaan väliin ja se jäi kyllä vähän hampaankoloon, mutta siitä saa lisämotivaatiota jatkaa. Armeijassa RUK alkaa ensi viikolla ja siellä meneekin oikeestaan koko kesä. Syksyllä pääsen takaisin Parolaan upseerikokelaaksi, Nieminen kertoo kuulumisensa.

– Tommi kuuluu jo kalustoon vuosien ajan Lempossa. Käy kevään ja kesän aikana RUK:n eli on syyspuolella satunnaisesti mukana ehtimisensä mukaan ja pelannee voittopuolisesti 2-joukkueessa joulukuussa tapahtuvaan armeijasta kotiutumiseen saakka, Raunio taustoittaa.

Tommin pelaajakortti

Veeti Ahlfors, keskitorjuja

Veeti ahlfors

19-vuotias keskitorjuja saapuu Lempäälään VaLePan 2-sarjajoukkueesta. Debytoi jo toissa kaudella 1-sarjassa VaLePan paidassa. Pituutta on 191 senttiä. Toijalasta kotoisin oleva pelaaja on A-Volleyn kasvatti. Teräväliikkeinen pelaaja, jolla jo kokemusta miesten peleistä kohtuu paljon. Suunnitelmien mukaan 1-sarjan lisäksi myös 2-sarjajoukkueen peleissä mahdollisuuksien mukaan.

– Tulen Lempoon todella innolla ja odottavin mielin. Uskon, että Lempossa pystyn viemään omaa pelaamistani eteenpäin ja kehittyä muutenkin kokonaisvaltaisesti pelaajana. Uskon, että tulevasta kaudesta tulee erinomainen, Ahlfors kertoo ajatuksistaan.

– Hyvän junnukoulun läpikäynyt innokas ja kova harjoittelija. Potentiaalia on olla jo ensi kaudella hyvä 1-sarjapelaaja, ja ainakin 2-sarjassa tulee varmasti isoa ja tärkeää vastuuta, Raunio kertoo.

Veetin pelaajakortti

Kaikkia kiinnostaa supertähti Tomi Rumpusen tilanne tulevaa kautta ajatellen. Raunio kommentoi asiaa näin.

– Tomin kanssa kahvittelimme kauden jälkeen ja turisimme elämästä ja lentopallosta pitkään ja hyvähenkisesti. Lempo arvostaa Tomia isosti ja hän arvostaa meitä.

Kuvat: Kari Kautto, Antti Raunio, Juha Raunio