Passari Arttu Lehtimäki siirtyy liigasta Lempo-Volleyn riveihin

11. toukokuun 2021
Passari Arttu Lehtimäki siirtyy liigasta Lempo-Volleyn riveihin

Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkue on solminut yksivuotisen sopimuksen passari Arttu Lehtimäen kanssa. 25-vuotias Lehtimäki saapuu Lempäälään Mestaruusliigan Karelian Hurmoksesta.

Lehtimäki on VaLePan kasvatti, jossa pelasi Mestaruusliigaa 2017–2020. Tuona aikana Lehtimäki voitti kaksi SM-kultaa ja kolme Suomen cupin kultaa. Liigapelejä hänelle on kertynyt tähän asti 174.

Lehtimäki on tuttu pelaaja myös Lempäälässä. Hän passasi Lempäälän Kisan 1-sarjajoukkueessa kausilla 2015–2017. Avauskaudellaan Kisa voitti 1-sarjan hopeaa ja pelasi liigakarsinnoissa.

Lempäälään ja 1-sarjaan toivat peliaika ja toimiva organisaatio.

– Muutama vuosi tuli pyörittyä liigakuvioissa ja rupesin pohtimaan jatkoa. Onko vielä fiksua jatkaa vielä siellä, vai tulisiko tällaiseen hyvään organisaatioon, jossa voisi olla peliaikaa enemmän tarjolla. Koen, että on urani kannalta viisainta tulla tänne ja saada peliaikaa oikein kunnolla, Arttu Lehtimäki kertoo.

Lempolle passarien kartoittaminen tuli ajankohtaiseksi Saku Tuomivaaran siirryttyä Akaa-Volleyn liigaryhmään viime kauden päätteeksi. Manageri Juha Raunio on iloinen Lehtimäen siirrosta.

– Arttu on tuttu kaveri, johon linjat ovat olleet auki läpi vuosien. Kun tuli tieto, ettei hän jatka Hurmoksessa, tein pistokoemaisen kyselyn ja keskustelujen jälkeen tarjouksen, jonka Arttu isoksi ilokseni hyväksyi. Passitaidoiltaan hän on 1-sarjaan huipputekijä, joukkuepelaaja ja todella fiksu tyyppi. Täysosuma siis meille, Raunio kuvailee.

VaLePassa Lehtimäki oli Mikko Eskon kakkospassari ja pääsi esiintymään muun muassa Mestarien liigassa. Viime kaudella hän jakoi vastuun Hurmoksessa Tuomas Karjalaisen kanssa.

– Mikon koulu oli opettavainen. Pääsi näkemään tosi läheltä, millaista ammattilaisen elämä todella on.

– Joensuun-kausi oli haastava, kuten varmasti kaikille koronan takia. Viihdyin Joensuussa tosi hyvin ja koen kaiken kaikkiaan, että silläkin reissulla mentiin eteenpäin.

arttu passaa

Lehtimäki pelasi kaksi kautta Kisassa ennen siirtymistään liigaan. Avauskausi meni Jukka Lehden taustalla, toisella kaudella Lehtimäki kantoi päävastuun.

– LeKi-kausista on hyviä muistoja. Silloin oli todella kova ja kokenut porukka, ja niissä treeneissä oppi paljon.

Tulevalta kaudelta Lehtimäki hakee menestystä yhdessä joukkueen kanssa.

– Toivottavasti tuon jotain uutta, joka vie joukkuetta eteenpäin. Odotan, että saadaan hyvä meininki hallille ja menestystäkin tulisi ihan toden teolla.

Arttu pelaa Lempossa numerolla 16.

Täällä Artun pelaajakortti

Lempo-Volleyn pelaajasopimukset kaudella 2021–2022:

8 Tommi Nieminen, yleispelaaja
12 Tuomas Sillanpää, hakkuri
16 Arttu Lehtimäki, passari
Joel Itänen, hakkuri
Veeti Ahlfors, keskitorjuja

Päävalmentaja Tuomas Alatalo

ARTUN SOPIMUSJULKAISUVIDEO

Arttu siirtyi LeKistä VaLePaan 2017, tällaisin miettein hän lähti silloin.

Artikkelin kuvat: Arttu Lehtimäki ja Marko Panu
Videot: Antti Raunio