Simo Puttonen jatkaa Lempossa – Ville Tuki ja Rolle Jokela 2-sarjasta edustukseen

16. toukokuun 2021
Simo Puttonen jatkaa Lempossa – Ville Tuki ja Rolle Jokela 2-sarjasta edustukseen

Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkue on solminut kolme sopimusta tuttujen pelaajien kanssa. 1-vuotiset sopimukset allekirjoittivat yleispelaaja Simo Puttonen, passari Ville Tuki ja keskitorjuja Rolle Jokela.

31-vuotiaalla Simo Puttosella alkaa toinen peräkkäinen kausi Lempo-Volleyssa. Yleispelaaja oli viime kaudella suuressa roolissa, kun Lempo eteni aivan finaalien kynnykselle. Simo kuului joukkueen kapteenistoon viime kaudella.

– Viime kausi päättyi pykälää liian aikaisin, finaaliin olisi pitänyt mennä mutta tulos oli toki oikeutettu. Jonkin verran porukka vaihtuu tulevaan kauteen, mutta varmasti tulee tuloksellisesti laadukas kausi ja hyviä pelejä luvassa. Toivottavasti saadaan myös yleisö mukaan hallille, Puttonen kertoo.

Simon pelaajakortti

3

20-vuotias Ville Tuki pelasi viime kauden Lempon 2-sarjajoukkueessa ja nousee tällä kaudella vakituisesti 1-sarjajoukkueen mukaan. Viime kaudella Tuki harjoitteli myös 1-sarjan kanssa ja oli mukana kahdessa pelissä, mutta debyyttiä kentällä ei vielä tullut. Vasenkätinen passari on kimmoisa ja tekninen pelaaja, jolla on kova halu kehittyä. Humppilasta kotoisin oleva Tuki pääsi toissa kaudella mukaan neljään liigapeliin Raision Loimun paidassa, kun pelasi Loimun 2-sarjajoukkueessa.

– Odotan tulevaa kautta innolla. Kova haaste on passariosastolla, mutta laitetaan Arttu koville niin saadaan hyvää kilpailua. Tavoitteena on pelata ehjä 1-sarjakausi. Nyt kun kotiuduin intistäkin, niin voin keskittyä paremmin lentopalloon. Ja oma tavoite on tietenkin voittaa 1-sarja, Tuki kertoo.

Villen pelaajakortti

DSC_2882

26-vuotias Jokela pelasi Tuen kanssa viime kaudella Lempon 2-sarjajoukkueena ja oli joukkueen kapteeni. Myös Jokela harjoitteli välillä 1-sarjan mukana ja oli kokoonpanossa yhdessä sarjapelissä. Debyytti 1-sarjassa jäi viime kaudella tekemättä. Pohjanmaalta kotoisin oleva Jokela tuli vuosi sitten Lempoon Himangan Urheilijoiden 2-sarjaryhmästä. Pituutta on 190 senttiä, mutta Jokela korvaa keskitorjujan paikalla muutamat puuttuvat sentit kovalla lyöntikädellään ja fysiikallaan.

– Hyvällä fiiliksellä ja innoisaan odotan, että pääsee treenaamaan kovaan porukkaan. Mahdollisimman paljon koitan saada pelikokemusta ja peliaikaa tulevana kautena, Jokela tuumii.

Rollen pelaajakortti

DSC_3111

Lempo-Volleylla on nyt kahdeksan pelaajasopimusta. Manageri Juha Raunion mukaan joukkueen rakentamisessa ollaan hyvin aikataulussa ja neuvotteluita on paljon käynnissä.

– Simo on joukkkuepelaajien aatelia. Hän tuo kokemusta ja johtajuutta. ryhmäämme. Simo on kolmikymppisenä elämänsä kunnossa, mikä lupaa hyvää.

–  Ville on miltei kahden metrin korkeushyppääjä, joten kimmoisuutta löytyy. Fysiikka ja vasenkätisyys tekevät hänestä todella potentiaalisen pelimiehen ja odotusarvot ovat isot tulevaisuudelle.  Rolle on kovakätinen sentteri. Uskon, että hän tulee hyvien treenien myötä tekemään läpimurron 1-sarjaan, manageri Raunio kuvailee uusia sopimuspelaajia.

Lempo-Volleyn sopimuspelaajat tulevalle kaudelle 16.5.2021

8 Tommi Nieminen
11 Simo Puttonen
12 Tuomas Sillanpää
15 Ville Tuki
16 Arttu Lehtimäki
22 Rolle Jokela
Joel Itänen
Veeti Ahlfors

Kuvat: Antti Raunio, Kari Kautto