Oulun Kisko nousi miesten 1-sarjaan – Lempo-Volleyn naisjoukkue nousi naisten 1-sarjaan

31. toukokuun 2021
Oulun Kisko nousi miesten 1-sarjaan – Lempo-Volleyn naisjoukkue nousi naisten 1-sarjaan

Miesten 1-sarja on saanut kaudelle 2021–2022 uuden joukkueen, kun Lentopalloliiton kilpailuryhmä nosti 1-sarjapaikkaa hakeneen Oulun Kiskon miesten 1-sarjaan.

Viime kaudella kukaan 1-sarjajoukkue ei miehissä pudonnut koronatilanteen vuoksi, eikä kesken jääneellä 2-sarjakaudella päästy pelaamaan nousupelejä. Niinpä sarjanousua haettiin erikseen, ja liitto päätyi myöntämään oululaisille sarjapaikan. Lempo-Volley onnittelee noususta ja toivottaa Kiskon tervetulleeksi Hakkariin!

Kisko pelasi viime kaudella 2-sarjan A-lohkossa ja sarjan keskeytyshetkellä johti lohkoaan kuudella voitolla seitsemästä pelistä. Oululaisjoukkue on pelannut kaksi viimeistä kautta 2-sarjaa ja sitä ennen paikallista sarjaa Oulun alueella. Joukkue on kokenut ja nimekäs 1-sarjatasolle, jos katsoo viime kauden nimilistaa. Kiskossa pelasivat muun muassa Ville Kaksonen, Sampsa Aitta, Lempon 2-sarjassakin piipahtanut Jari Nurrosekä Otto-Jussi Mäkinen, joka on myös joukkueen taustoilla vahvasti mukana. Oletettavasti Kisko on heti pelillisesti valmis 1-sarjatasolle.

Tulevan kauden miesten 1-sarjaa pelataan siis todennäköisesti 11 joukkueella. TuTo Volleyn liigapaikka on todennäköinen muttei vielä virallisesti vahvistettu. Viime kauden kaikki muut joukkueet ovat jatkamassa eli Lempo-Volley, Kyyjärven Kyky, Kuortane, Rantaperkiön Isku, Pielaveden Sampo, Nurmon Jymy, Napapiirin Palloketut, Karhulan Veikot, East Volley Savonlinna ja Pälkäneen Luja-Lukko. Uutena mukaan siis Oulun Kisko.

Lempo mukaan naisten 1-sarjaan

Samainen liiton kilpailuryhmä myönsi 1-sarjapaikan naisten puolella Lempo-Volleylle, Nurmon Jymyn 2-joukkueelle ja WoVo Rovaniemen 2-joukkueelle. Se tarkoittaa sitä, että Hakkarissa pelataan tulevalla kaudella sekä miesten että naisten 1-sarjaa!

Tämä on aivan mahtava uutinen koko Lempolle ja miesjoukkue onnittelee naisia hurjasti!

Lempon naisten edustusjoukkue perustettiin juuri viime kaudeksi ja joukkue aloitti ylemmästä 2-sarjasta. Lempo oli kauden keskeytyshetkellä voittanut alkulohkonsa, mutta jatkolohkoja ei päästy pelaamaan. Niinpä nousumenettely oli sama kuin miehillä.

Lempon naisten tavoite oli nousta kolmessa kaudessa 1-sarjaan. Se toteutui jo heti avauskauden jälkeen. Ryhmän päävalmentajana jatkaa Lempon miehistä tuttu Jani Huurne.

– Tämä on se pelaajapolkuaskel eteenpäin meillä. Missään kohtaa ei ollut estetty, etteikö nousu voisi tapahtua aiemmin kuin kolmen vuoden päästä. Kun voitimme viime kaudella alkusarjalohkomme eikä loppupelejä päästy pelaamaan, koimme että meillä voisi olla ihan hyvät mahdollisuudet pelata 1-sarjaa jo tässä kohtaa. Joten miksi ei, päävalmentaja Jani Huurne taustoittaa nousuajatusta.

Lisää Lempon naisten noususta voit lukea lempovolley.fi

Tulevalla kaudella sekä miesten että naisten joukkueet 1-sarjoihin saavat Lempo-Volley, Rantaperkiön Isku, Oulun Kisko, Nurmon Jymy ja Kuortane.

Kuva: Jani Huurne. Lempo-Volleyn naisten 2-sarjajoukkueen joukkuekuva 2020–2021.