Lempo avasi kauden lupauksia herättävästi ja vei erän – Akaa voitti 3–1

27. elokuun 2021
Lempo avasi kauden lupauksia herättävästi ja vei erän – Akaa voitti 3–1

HARJOITUSOTTELU LEMPO-VOLLEY – AKAA-VOLLEY 1–3 (26–24, 19–25, 14–25, 15–25)

27.8. Hakkarin liikuntahalli

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Rolle Jokela, Joel Itänen, Arttu Moisio, Veeti Alhlfors, Jyri Niemi libero

Akaa: Anton Välimaa, Nico Nurmesniemi, Dmitri Borichev, Atte Puholainen, Joni Mikkonen, Panu Pitkänen, Vili-Valtteri Helpo libero

Kauden ensimmäiseen harjoituspeliin lähdettiin mielenkiintoisista lähtökohdista. Lempo ja liigajoukkue Akaa-Volley pelasivat Hakkarin liikuntahallissa kauden avauspelin perjantaina 27.8.  Molemmilla joukkueilla oli uusi valmentaja penkin takana, Lempolla Kari Nieminen ja Akaalla Olli Kunnari.

Molemmilta myös puuttui muutama iso tähti: Lempolta Tomi Rumpunen ja Tuomas Sillanpää, Akaalta maajoukkuenelikko Urpo Sivula, Sauli Sinkkonen, Voitto Köykkä ja Kristo Kollo.

Lempo marssitti avaukseen peräti viisi uutta pelaajaa viime kauteen verraten, Akaalla uusi kasvoja oli neljä. Yksi oli Pälkäneen Luja-Lukon farmipelaaja Atte Puholainen, joka paikkasi hakkurina Sivulaa.

Akaa aloitti pelin vahvasti ja otti alkutahdit itsellen. Lempo sai kuitenkin kymmenen pisteen korvilla usean hyvän puolustuksen ja jatkopallopisteen ja nousi jo usean pisteen karkumatkalle 13–10. Hakkuri Joel Itänen teki Arttu Lehtimäen passeista usean pisteen.

Akaa kiri tilanteen tasoihin 20 pisteen korvilla ja nousi kahteen eräpalloon. Lempo kuitenkin selvitti ne ja vei avauserän jatkopalloilla Itäsen suorituksilla.

Toiseen erään Akaa vaihtoi Puholaisen pois, Joni Mikkosen hakkuriksi ja Kasimir Vuorisen yleispelaajaksi. Se toimi ja Mikkonen oli Anton Välimaan passien kohteena useasti. Konkari on kovassa syysvireessä, sen peli osoitti.

Olli Kunnarin taktinen muutos tehosi ja Akaa pelasi toisessa erässä parin pinnan johdossa. Lempolta Arttu Moisio teki yleispelaajana hyvää työtä ja usean hienon pisteen Akaa-torjunnan käsistä. Dmitri Borichev jatkoi avauserän tapaan hyviä syöttöjä ja Akaa otti erän turvallisesti.

Kolmanteen erään Lempo toi kehiin passari Ville Tuen ja yleispelaaja Niko Montosen. Akaa otti erän puolivälissä passariksi Saku Tuomivaaran. Lempon kokoonpanomuutos ei lähtenyt heti rullaamaan ja Akaa karkasi nopeasti. Tuki pääsi erän edetessä paremmin passipeliin mukaan ja Montonen oli hyökkäyksissään pirteä summaten neljä pinnaa kolmoserään.

Tuomivaara pelasi monipuolista passipeliä, etenkin laitatempo oli molemmilla Akaa-passareilla todella terävä. Akaa veikin kolmoserän 11 pisteen erolla.

Neljänteen erään Lempo toi lisää nuoruutta kentälle, kun Tommi Nieminen tuli yleispelaajaksi ja Kalle Nieminen liberoksi. Akaa palautti Puholaisen hakkuriksi. Näin kaikki pelin pelaajat pääsivät harjoituspelihengessä näyttämään taitojaan.

Neljäs erä oli virheherkkää Lempolta, mikä nuorelle kuusikolle ei ole kovin harvinaista. Kuitenkin hienoja onnistumisiakin nähtiin ja moni sai tärkeitä minuutteja kovaa vastustajaa vastaan.

Lempon valmentajana pelissä ollut Nieminen oli tyytyväinen kokonaisuuteen.

– Alku oli hemmetin hyvää. Kyllähän silloin kulkee, kun viedään erä liigaporukalta. Pidemmän päälle tasoero alkoi näkyä ja Akaalla Mikkosen roolin vaihto oli iso juttu heidän pelissään.

– Niko ja Joel olivat hyökkäyspäässä tänään oivia, Artun passipeli oli oikein mallikasta. Kaikilla oli tänään omat hyvät hetkensä. Toki jännityksen huomasi ja virheitä esimerkiksi syötöissä tuli melko paljon vielä, Nieminen mietti.

Akaan päävalmentaja Olli Kunnari sai mitä halusi.

– Meillä oli tiettyjä teemoja, mitä haluttiin ja alun jälkeen onnistuttiin niitä saamaan. Peli oli ekan harkkapelin mukaista. Mutta hyvä että päästiin pelaamaan, mielestäni pelissä näkee parhaiten sen mitä pitää korjata treeneissä. Eli tämä ajoi asiansa oikein hyvin, Kunnari tuumi.

Lempo-passari Arttu Lehtimäki jakoi kiitosta omilleen.

– Eka erä oli oikein hyvää tappelua, toinen myös. Siinä rupesi tulemaan liikaa suoria virheitä. Siihen nähden, että kuusikkoa treenattu aika vähän, meni kyllä ok, Lehtimäki maalaili.

Kehiin räväkästi tullut Montonen oli sekä tyytyväinen että löysi kehitettävää.

– Kolmoserä meni mallikkaasti. Neljännessä tuli itselle ja muillekin liikaa virheitä, etenkin syötössä.

Lempon harjoituspelit jatkuvat viikon päästä 3.9. Hakkarissa, silloin vastassa Pälkäneen Luja-Lukko.

Palkinnot:
Lempon paras:  Niko Montonen
Akaan paras: Anton Välimaa

Yleisö: 120