Miesten 1-sarjakauden joukkueanalyysi – tällaisia ovat Lempon vastustajat

21. syyskuun 2021
Miesten 1-sarjakauden joukkueanalyysi – tällaisia ovat Lempon vastustajat

Lempo-Volley

Viime kausi: Runkosarjan kolmas, voitti puolivälierissä Sammon 2-0 ja hävisi välierissä Kykylle 0-2.
Tämä kausi: Lempo-Volley on hieman uudistunut viime kaudesta, kun valmennus ja passariosasto menivät uusiksi. Tuomas Alatalo liittyy ryhmän arkeen tammikuussa, alkukauden toimintaa vetävät Marko Laakso ja Kari Nieminen. Joel Itänen ja Arttu Moisio tuovat uusia tuulia laitapelaajapuolelle ja keskitorjujaosasto uusiutui myös kolmen uuden pelaajan myötä. Jyri Niemi, Simo Puttonen ja Tomi Rumpunen takaavat kokemuksen ja laadun. Arttu Lehtimäki on ykköspassarin vastuussa.
Avainpelaaja: Simo Puttonen. Kokenut yleispelaaja on suuressa roolissa uusiutuneessa joukkueessa niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessä ja etenkin johtajuuspuolella.
Valmentaja: Tuomas Alatalo
Joukkue-esittely

Kyyjärven Kyky

Viime kausi: Runkosarjan toinen, voitti puolivälierissä Jymyn 2-0, välierissä Lempon 2-0 ja hävisi finaalit TuTolle 1-2.
Tämä kausi: Sarjan ylivoimainen suosikki on vain vahvistunut viime kaudesta. Oli erän päässä liiganoususta, joten tavoite tuskin lienee mitään vähempää. Joukkueesta löytyy hurja määrä kokemusta Aivars Petrusevcisin, Ralfs Ozolinsin, Jaakko Aningon,  Väliahon veljesten ja Illia Liunenkon myötä. Nuorta voimaa tuovat Aatu Pöllänen ja Olli Saarenmaa. Varmasti saa kaikki vastustajat syttymään ja näyttämään parastaan.
Avainpelaaja: Mikko Väliaho. Sarjan paras keskitorjuja voi tehdä yksinkin ratkaisevan eron tiukoissa peleissä. Loistava syöttö ja vahva torjuja tuo erikoisaseen joukkueelleen.
Valmentaja: Hannu Kalliojärvi
Kotisivut

Nurmon Jymy

Viime kausi: Runkosarjan seitsemäs, putosi puolivälierissä Kykylle 0-2.
Tämä kausi: Joukkue pelaa sarjaa Nurmon Jymy Akatemia -nimellä, joten edessä lienee nuorennusleikkaus tai ainakin toimintatavan muutos. Jymy onkin Suomen suurimpia junioriseuroja lentopallossa. Viime kauden ryhmästä vaikuttaa tulospalvelun pelaajalistan mukaan puuttuvan muutama konkari, mutta tärkeitä avainpelaajia kuten Ville Kivenmäki ja Oskari Bodman jatkavat ja antavat perusvahvan rungon Jymylle. Hakkurikaksikon Mika Mäntylä ja Joel Itänen menestys tuntuu.
Avainpelaaja: Osku-Eemeli Hautala. Viime kaudella läpimurron 1-sarjaan tehnyt nuori yleispelaaja, jonka rooli vain kasvanee tällä kaudella.
Valmentaja: Ei tarkkaa tietoa Lempon tiedotusosastolla
Kotisivut

Murikat

Viime kausi: Runkosarjan neljäs, voitti Iskun puolivälierissä kultaisessa erässä 2-1 ja putosi välierissä TuTolle 0-2.
Tämä kausi: Kuortaneella ollaan jälleen uuden edessä, kun Murikoista lähti usea tähtipelaaja liigaan ja Veeti Nikkinen suoraan ulkomaille. Uusi valmentaja on Oskari Muurinen, joten se puoli on jälleen timanttinen. Kuortane kasvattaa totutusti uusia tähtiä ja uusia nimiä nousee 1-sarjan avainpelaajien listalle. Sinällään tilanne hyvä, että paketti ei tyhjentynyt täysin, vaan osa viime kauden avainpelaajista jatkaa. Kuortane voi yllättää ja varmasti parantaa kauden edetessä pelaajien kehittyessä.
Avainpelaaja: Leevi Väänänen. Passarin rooli vain kasvaa, kun viime kauden tähtilaituirt siirtyivät liigaan ja hyökkäysvoima väheni. Väänäselläkin sopimus Tiikereihin, mutta pelaa pääasiassa 1-sarjaa.
Valmentaja: Oskari Muurinen
Kotisivut

Rantaperkiön Isku

Viime kausi: Runkosarjan viides, hävisi puolivälierissä Murikoille kultaisessa erässä voitoin 1-2.
Tämä kausi: Liiganousua lähitulevaisuudessa hakeva Isku sai uuden valmentajan Heikki Kososen ja ryhmään on tullut uusia nuoria pelaajia, kuten Aarot Pihlajamäki ja Enqvist. Ydinryhmä kuitenkin pysyy: Paavo Korhonen, Niko Lintula, Daniel Heinonen ja Joni Veripää rakentavat todella vahvan peruspohjan ja Isku kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin ennakkoarvioissa.
Avainpelaaja: Daniel Heinonen. Yleispelaaja on noussut sarjan tähtikaartiin ja tuo tärkeää tulitukea Paavo Korhoselle. Isku tarvitsee Heinosen tehoja jakaakseen hyökkäysvastuuta.
Valmentaja: Heikki Kosonen
Kotisivut

Napapiirin Palloketut

Viime kausi: Runkosarjan kahdeksas, putosi puolivälierissä TuTolle yhdessä pelissä 0-1.
Tämä kausi: NaPa tuottaa upealla tahdilla pelaajia liigakentille ja tällekin kaudelle ryhmä uusiutui hieman avainpelaajien siirryttyä sarjaporrasta ylemmäs. Todella omavarainen seura. Uusien nuorten sisäänajo kestää aina hieman, mutta NaPa oli viime kaudella jo pudotuspelijoukkue. Taistelee samoista sijoista nytkin.
Avainpelaaja: Oskari Seppä. Nuori mutta NaPan joukkueessa kokenut hakkuri edustaa jatkuvuutta, kun NaPan kärkipelaajat siirtyvät liigaan ja uusia tulee omista junnuista. Sepän tehoja kaivataan taas hakkurin tontilla.
Valmentaja: Jukka Mäkihannu
Kotisivut

Karhulan Veikot

Viime kausi: Runkosarjan yhdeksäs, kausi päättyi runkosarjaan.
Tämä kausi: Uusia tuulia ja tuttuja tähtiä vahvistettuna Vantaa Ducksin liiga-avuilla. KaVe sai uuden päävalmentajan Arto Oinaan ja kasan nuoria lupauksia ryhmäänsä. Matti Palonen, Anton Lepistö, Henri Piipari ja Mikael Korhola kannattelevat kuitenkin yhä ryhmää. Viime kauden kevät oli vaikea ja tiputti ryhmän jopa pois pudotuspeleistä. Nyt voi tavoitella jopa neljän joukkoa, jos farmipelaajat onnistuvat ja rinki pysyy laajana. Alek Rastamo ei taida enää auttaa viime kausien tapaan, kun on saanut Ducksissa ykköshakkurin roolin.
Avainpelaaja: Mikael Korhola. Kimmoisa yleispelaaja on ollut KaVen ydinpelaajia jo vuosia ja rooli on jälleen suuri. Pienestä koostaan huolimatta kenttien kovimpia hyökkääjiä.
Valmentaja: Arto Oinas
Kotisivut

Pielaveden Sampo

Viime kausi: Runkosarjan kuudes, putosi puolivälierissä Lempolle 0-2.
Tämä kausi: Tekee yhteistyötä liigan Savon kanssa ja on tärkeä askel alueellisessa kehityspolussa. Viime kauden nuoret ovat taas kauden kokeneempia ja avainrooleissa onkin usea nuori pelaaja. Jos saa kokenutta kaartia yhä mukaan, voi olla sarjan villi kortti. Kasper Pennasen paluu on iso asia.
Avainpelaaja: Kasper Pennanen. Lemposta Kuopion suunnalle siirtynyt palaa Sampo-paitaan. Tuo ryhmään kokemusta ja hyökkäysvoimaa.
Valmentaja: Sergei Ivanov
Kotisivut

East Volley

Viime kausi: Runkosarjan toiseksi viimeinen eli 10:s. Kausi päättyi runkosarjaan.
Tämä kausi: Viime kaudella hieman yllättäen sarjan alakastiin jäänyt East nousee taas tällä kaudella sarjan kärkipäähän kovien vahvistusten myötä. Jonne Väisänen ja Teemu Silventoinen nostavat savonlinnalaiset haastamaan terävintä kärkeä. Kun siihen lisätään viime kauden pörssivoittaja Taavi Tuominen ja takuuvarma yleispelaaja Ilkka Sairanen, East virittelee sarjan kovinta nousua sarjataulukossa viime kauteen verraten.
Avainpelaaja: Jonne Väisänen. Liigassa PerPossa piipahtanut passari Väisänen palaa Eastiin ja tekee joukkueesta heti kärkipään kandidaatin. Taitava passari, jolla vaarallinen syöttö.
Valmentaja: Antti Pölönen
Kotisivut

Pälkäneen Luja-Lukko

Viime kausi: Sarjanousija jäi 1-sarjan viimeiseksi. Karsintoja ei pelattu, joten sarjapaikka säilyi ilman karsimista.
Tämä kausi: Viime kauden sarjanousijalla on palikat selvästi paremmin järjestyksessä uuteen kauteen lähdettäessä, vaikka ykköstähtu Ville Järnvall siirtyi suoraan VaLePaan. Uusi hakkuri Atte Puholainen tuo leveyttä ja Jere Puolakka pääsee keskittymään passaamiseen sarjan alusta asti. Rosteri on leveämpi ja tasaisempi. Tomi Perkiö kantaa Järnvallin lähdettyä isoa ruutua ja farmiavut voivat tuoda isoja vahvistuksia. Tiukassa sarjassa taistelee keskikastin sijoista.
Avainpelaaja: Vili-Valtteri Help. Libero on Akaa-Volleyn sopimuspelaajia, mutta pelaa paljon 1-sarjaa. Tuo tärkeää varmuutta nosto- ja puolustuspeliin.
Valmentaja: Juha Hämäläinen, Petteri Miettinen ja Ville Mattila
Kotisivut

Oulun Kisko

Viime kausi: Pelasi 2-sarjaa ja oli sarjan keskeytyshetkellä lohkonsa kärjessä. Sai kauden jälkeen nousun, kun 2-sarjajoja ei pystytty pelaamaan loppuun.
Tämä kausi: Joukkue josta harva vastustaja tietää pelillisesti paljoa mutta nimilistan perusteella voi ennakoida kovaa nousijaa. Kokeneessa joukkueessa on muun muassa entisiä liigapelaajia. 1-sarjassa kokeneet nousijat ovat pelanneet itsensä usein suoraan välieriin, kuten TuTo ja LeKi aikoinaan. Jussi Mäkisen vahvasti rakentama projekti on noussut alasarjoista aina 1-sarjaan. Voi yllättää alkukaudesta monet ja taistella jopa kotiedusta.
Avainpelaaja: Ville Kaksonen. Keskitorjujan voi nostaa 1-sarjan kovimpiin tähtipelaajiin. Usea vuosi liigaa, kunnes siirtyi Kiskon 2-sarjaryhmään ja nousun kautta 1-sarjaan.
Valmentaja: Pertti Nissinen
Kotisivut