Sten Kruuda ja Tatu Härkönen viimeiset palat Lempon joukkueessa

22. syyskuun 2021
Sten Kruuda ja Tatu Härkönen viimeiset palat Lempon joukkueessa

Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkue saa viimeiset palasensa, kun kokeneet keskitorjujat Sten Kruuda ja Tatu Härkönen jatkavat joukkueessa kaudella 2021-2022.

Kaksikko on harjoitellut alkukauden joukkueen mukana ja ollut mukana treenipeleissä. Molemmat ovat käytettävissä sarja-avauksessa lauantaina 25.9. Oulun Kiskoa vastaan.

– Totta kai hymyilyttää, kun tuli varmistus Tatulta ja Stefalta, että pelaavat tulevan kauden. Kaksi kokenutta, hyvää joukkuepelaajaa ja mukavaa isäntää, Lempo-manageri Juha Raunio kertoo.

– Molemmilla päätöksenteko venyi pitkälle ymmärrettävistä syistä, aikuisten miesten siviilielämän kiireet ja haasteet aiheuttavat omat reunaehtonsa pelaamiselle.

35-vuotias ja 200 cm pitkä Kruuda on edustanut lempääläisiä jo ensimmäisestä 1-sarjakaudesta 2014–2015. Ensin hän edusti Lempäälän Kisaa ja nyt on kolmas vuosi Lempo-Volleyssa. Toissa kausi oli  tosin käytännössä välivuosi ja Kruuda teki viime kaudella hienon paluun pelikentille ja oli sarjan parhaita pelipaikallaan.

Kruuda on VaLePan kasvatti ja syntynyt Virossa. Liigapelejä on kertynyt 163.

28-vuotias ja 190 cm pitkä Härkönen aloittaa kolmannen kautensa Lempo-paidassa. Hän on ollut aiemmat kaudet isossa roolissa ja viime vuonna oli aivan ydinpelaajia Lempon ryhmittymässä.

Härkönen on Korian Ponnen kasvatti ja liigapelejä on vyöllä 195.

– Varmaa on, että kauden mittaa molemmista kirjoitetaan raporteissa ylistävään sävyyn, huippukuntoon on molemmilla matkaa, mutta ovat nousuvireessä ovat. Valmennukselle kaksi keskaria lisää antaa saumaa rotaatioon ja ennen muuta treeneissä saadaan harjoitella aina huipputorjuntaa vastaan, Raunio arvioi.

Lempon sopimuspelaajat 1-sarjassa 2021-2022:

2 Niko Montonen, yleispelaaja
4 Tomi Rumpunen, yleispelaaja
5 Kalle Nieminen, libero
6 Sten Kruuda, keskitorjuja
7 Jyri Niemi, liberi
8 Tommi Nieminen, yleispelaaja
9 Arttu Moisio, yleispelaaja
10 Joel Itänen, hakkuri
11 Simo Puttonen, yleispelaaja
12 Tuomas Sillanpää, hakkuri
14 Tatu Härkönen, keskitorjuja
15 Ville Tuki, passari
16 Arttu Lehtimäki, passari
17 Veeti  Ahlfors, keskitorjuja
18 Jani Liski, keskitorjuja
22 Rolle Jokela, keskitorjuja

sten kruuda kortti 21-22 tatu härkönen pelaajakortti 21-22

Kuvat: Pääkuva Kari Kautto, pelaajakuvat Jani Huurne